Posts

Showing posts from October, 2010
Image
Eyhh, i have my item wishlist. Here it is. It is Union Jack Handbag.  It was totally gorgeous and smart lah. I found one in http://oldblossombox.blogspot.com



but already sold out mehh. So im searching in another blog.  Guess what? there is another one in,  http://eatmepurse.blogspot.com  and  http://babybedazzled.blogspot.com/ .  huahuahua... i wanna wanna. But if i buy it, then my sis n my mom will scold me lorhhh~ n psssttttt~ i've already bought a shawl cost RM80. The usual price in boutique cost RM125 but this is cheaper. SO why not lah kan... haha. They didnt know i bought that shawl. hahaha~
Image
Gila, pagi ahad. Lama x bangun awal cenggini ble hujung mggu. haha~ pagi2 dah dengo dak2 laki GMI melalak kat bawah nyanyi lagu tragedi oktober. aiyo.. ntah apa2 jek. da la sumbang.. tp x berapa sumbang la.
tp kat cni, kalo malam jek, perghhh~ kemaen busuk ngn bau asap. xtaw mana datang.
tp bln 10 ni mmg musim ujan n sangatlah sejuk dan bez kalo tdo. ptg pon x panas. hehe... berselimut la dalam comforter yg dibeli di IKEA tuh.

hah, ni nak letak gambo pasai pemandangan kat GMI. hehe...



sekarang ni makin dekat dgn perayaan deepavali, which akan bercuti pd next week. yeahhhh~ n kalo korg g TS ke MV ke, msti ade bnda ni... xtaw la apa nama. tp seriously lawa. ni yang kat TS.

byk kot keje dow... haha. xtaw nak buat apa ari sbtu ni. td pg just makan sandwiches and then ambek baju kat bawah.. pas sidai sumer hanun pon buat english sampai seap n slide utk agama. dah seap jugak.
so skrg ni rase2 cm nak bukak buku math. huhu~ final nak dkt da...

i wwant to score my math. also other subj. next week ade test theory sensor. hermmm~ subj ni actlly seronok gak. practcl dye bez gak sbb bnda alah dye cm bez jek. hahah~

skrg ni tgh kemas2 blk sambil2 berblog jap. lap habuk , mop lantai, buang sampah. goshhh~ asal hari ni saya rajin glew??? hahahaha~

tp an tiap mggu kene lap abuk. adoiii~ cpt sgt la perabot2 ni berhabuk. lagi satu masalah semut. cmne la nak kasi semut  x de. nyemak tol.... pas ni smbung dgn sesi melipat baju (yg plg x bez) and then solat. and then xtaw da... mlm ni stdy kot ckit2...

Characteristics of a GOOD BLOGGER!!

1. Make sure the layout and the font color is suitable.
2. DO NOT USE a STRIKING COLOR esp for the fonts.
3. No music. So it would be more peaceful and concentration is 100% onto ur entries.
4. Do not put too much gadgets to avoid a complication in loading process.
5. Please beaware of ur words on ur entries. Everyone over the world is reading ur blog.
6. Do not put all ur personal details in ur blog that may harm ur self.

I wanna try a new Recipe.

Image
Okeyh frst of all, Assalamualaikum and gud evening =)

Topic ari ni nak membicarakan tntg makanan. hermmm... lama x memasak. But xde la lama mana. Coz ritu last week baru jek ade opeen house rumah hnn. Mak mmasak bnda2 berlauk sumer, hanun juz masak homemade spaghetti bolognaise aand dadih instant.
Habes gak spaghetti . huhu... x sgka. Tapi an, nasi pon mak bwat lauk2 bez gak. Mak masak ikan pari bakar. aiyoooo.... sedap glerrr. Ayam rempah, kari ikan, ntah apa lg. Banyak sgt... so x brape nak ingat =P
Mggu ni balik umah, rase cm nak masak recipe baru, tp xtaw la. Takat masakan panas goreng2 simple sgt. haha~ cm nasi paprik ke, ns grg cina ke n so on tu cm biasa jekkk... tp ade org dye masak nasi gorng berBASEkan kicap jek? ohh, sgt tdk sedap terutama kafe bwh tuh. 
Nasi lemak, caramel, cakes, cupcakes, Pizza, Lasagna, Spaghetti carbonara (tp x slalu bwat sbb x minat), bolognaise, nasi gorg n sewaktu dgnnya, tomyam, bubur nasi, ayam masak merah kicap yg bersos2 reti n also sayur2. mmg …

it's freezing cold owh~

Seriously sejuk glewww ohh~ rase cm kat Germany da even skang cume kat German Malaysian Institute. hahaha~

Esok ade test agama. Petang besok skali ngn kelas ganti Agama with ustz fadhil. hehe. naseb bllaja syiok walau kekadang ade gak dok tertdo lam klaz. tertdo yew bkn saje2 nak tdo.

hari ni jek asek dok terperap lam comforter yg sedap gler... kain dye jenis sejuk, so sejuk la. dgn cuaca yg sejuknyewww... adoii. paz ni nak tdo jap then bgn study agama bahgn tamadun. apa itu tamadun? berasal drpd perkataan arab iaitu Maddana juga civilization yg diambil drpd perkataan latin bermksd bandar.

hehehe~ istilah bole la. maksud bab2 laen yg blkg tu adoiii  jenuh nak membaca hah~ leteyh pala hotak nieh asek sumbat jek cm tauhu sumbat.

smlm msg mak, tbe2 teringn nak makan mi rebus mak masak. sedap gler vavi la... mak bwat. mak bwat sedap ah sbb rase dye... perghhh~ meleleh air liur kat bantal ni habis lencun bantal mengingat kesedapan mi rebus yg da lama x mkn. then mak kata. mak bwat ari sbt…

my room sweet room d GMI oOo..

Image

Boring Day~

Hari ni teramat lah boring. Nasib bek la, assgmnt ade utk mengcover hari yg boring ni.. hehe. Bwat assgmnt je da nak dkt 1 hari. adoiiii~ dlm jam 5 baru leh print n then anta kat KT1.
Then balik makan jap, lapar gler la... then g ktm jap bli kuih muih. hehehe. then pastu, g berak n layan shin chan. perlu ke cter pasal berak? hahaha

Layan Shin Chan the movie. bapak sonokkkk.... lawak lawak =DD yg baru pnye lak tuh... xyah ssh2 nak bli DVD. gelak da mengilai2 dah hah. bell leh dgr smpi tmpt sidai baju ... tp an, dakk2 ni slalu cter esp bell or azie la. derang kalo kat tgkt 1 yg kat kafe pon da leh dgr hanun ckp atau gelak. lagi2 gelak bler si mira kering bwat lawak. hahahahah~

power gak yew suara hnn. then paz da hbs tgk shin chan. on9 jap... ni hah tgh nak post neew entry la nieh kat blog.... pas da post xtaw nak wat apa. td janji ngn dak2 ni nak g makan sate jap. tp x taw la jadi ke idak. hehe~ igt nak p uptown la...

busan la dok bilik kan kan. takut oh ble memikirkan finnal nak dkt …

Tiada Apa....

Tak ade apa yg nak diceritakan . Cam hari2 biasa aktiviti yang sama sahaja. X menarik pon hendak diceritakan. Tp kekadang bnda tuh bez gak, tp masalahnya malaz nak taip kan sbb cerita yg bez kekadang tu terlampau panjang....

Bole massuk pertandingan membuat novel kalo dlm satu ari tu ada cerita yg bez. Tpi ble bosan tu bosan sgt lah pulak kan. Hari ni kelas English cancel lagi... asyik2 cancel jek an...

Ade kelas cm xde kelas jek an... balik bilik tdo. GMI lak bwatt system jalan yg baru. dr 2 hala jd sehala. menyusahkan orang jek. Then rase cam nak bantai lak kan sape yg cadangkan idea bodo ni....

Tolong la bwat or pk bnda yg lebih mendatgkan pekdah kat kte. Bina lift lagi 2biji ke, cuci tasik busuk tepi kafe ke. Ni tak, org bwat jalan elok2 2 hala, kasik lak satu hala... Bole tahan bodo gak an org yg approved cadangan bodo ni... apa2 la...

Maybe yg x bawa kete rase cm simple jek bnda ni. Tp yg bawa kete tu taw ah rasenye. haha~ rasenye maybe x lama bnda ni berjalan kot. Then mgkn bd…

Tragedi October

Image
Sedang hanun and ana berlegar2 di blok A1 di tgkt 8 sambil membawa plastik yg berisi selendang pashmina, jacket and perfume, tbe2 ade bebudak sem baper ntah yg dr tgkt 9 tnya, "eh eh, sem 3 ye? ade kete myvi kan?" dgn nada kelam kabut, hanun pon cakap "aah. knapa?" dak tu pon kata" kerete kene ;ggr. ade kete lggr"

hanun pon berlari ke lift ngn ana. sambil call si mira soh dye trun skali. mmg kelam kabut gler... agak cuak ya d ctu. takut teruk sgt remuknye nak jwb apa kt mak.

hanun pon tkut xtaw nak wat apa nnt hanun roger abg long. abg long pon kata ok. di tempat kejadian iaitu di blok A1 - tmpt parkg berdekatan dgn tmpt buang smph. kat ctu mmg byk ah pakgad makgad sekalian. hanun mira ana bell ajie sumer lari ke kete kodok itam ktorg. tp masa hnn trun mmg ramai la dak2 yg kt tgkt 2 tgk anun. rupenye feymes gak gwa an...

then gwa tgk bumper gwa, oh okeyh, tak der la remuk tp mmg patah ah bumper gwa ngn no platnye kan. adoiiii~ kebetulan makgad yg jaga bw…

Arghhh~feel like heaven or hell?

Today is Monday. I hate Monday anyway. hakhak~ last time i dreamt about something wonderful and people said that, it would be a sign of somethng that is SO NOT WONDERFUL. oh fine~ who cares =)

English class cancelled, yeahh~ gtg to bed and rest my body. Tired owhhh~  im so depressed with my body that gain more and a lot more of fats lately.
Fats, please go away from me. I dun want to be that bloody fat Hanun again~ urghhh......... but i dun eat at night now, but still i feel more fat. what's wrong with me -_______-  how to reduce fats and slimmer in a fast way that didnt effect our body conditions.
Tension nyerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr~