BORONG BARANG DARI CHINA?

Saturday, November 27, 2010

TAGged



oh hari ni actlly gwa kene bgn dlm jam 1 atau jam 12 cmtu. (hah!! jam 12-1pm baru nak bgn) kehkeh.. ntah xtaw sbb apa penat. gwa bgn awl gak la.. then gwa tgk hp. ade msg dr dak klaz gwa. tnya bel ade x kat blk.. gwa pk.. dye anta kol 8pg n skrg da 12tgh hr. perlu ke gwa reply..
lama gwa pk and gwa x sedo gwa tertdo blk...gwa bgn jam 2pm tu pon mira gerak. kelam kabut gwa dibuatnya sbb jam 3 gwa kene ade kt R&R upm tuh.. haha. bongok ahh.. gwa kelam kabut dgn brg x seap apa nye lagi... ishhhhh~ geramnyewwwwww...
gwa bawa laju2 n then gwa silap masuk lak, gwa u-turn. n then jmpe la kete fmly gwa.. hahaha.

and then gwa ade baca blog http://datinberseri.blogspot.com/
dye TAG nama gwa . so gwa ok la. wa pom sporting kan.. kehkeh..

1. Nama blog anda dan kenapa letak nama tu?


nama blog hanun hamizah. gwa ltk nama tuh sbb tu nama gwa..


2. Nama URL blog anda dan dari mana datangnya idea tu?


cherishyourdayoflife. sbb letak saje.. xbole ke?




3. Apakah method dalam penulisan anda?


dlu gwa suke bwat diary. skrg gwa bwat blog.. agk2 gaya penulisan diary cmne? cmtu la yg gwa bwat kt blog...




4. Apa perasaan anda bila lihat blog orang cantik dan menarik sedangkan blog anda tidak ( kdg2 blog sendiri cantik tapi merendah diri)
:
gwa rase blog gwa lg lawa.. tp kalo ade jumpe pom, bia ah..




5. Bilakah blog anda diwujudkan?


December 2008. dah lama bukan =) tp gwa penah benti tls blog and delete post2 lama.. and skang gwa aktif blk..






6. Siapakah orang pertama yang tahu dan menjadi follower blog anda?


org yg pertama taw ialah saya.. follower gwa yg frst gwa x pasty.. siyesly.. walau fllwwer gwa baru 10.


7. Sila tag 5 nama lain


x reti tag

Wednesday, November 24, 2010

Selamat Subuh

Assalamualaikum wbt

Pada pagi yg mulia ini marilah bersama2 kita memulakan dengan bacaan Bismillah. Yeahhh~ samat subuh sumerrr... da solat subuh blom? (sndri pon blum) .  Okeyhh pg ni kte akn membicarakn tntg tabiat memboros gwa.

Memboros tuh bkn membazir.. haha.. yeke memboros tuh bkn bazir? cm lbh kurg jek.. membazir tuh mksdnye korg kene tgk kamus dewan bahasa.. boros ni slalu dikaitkn dgn wang. haha.. mcm gwa.. gwa suke memboros ke arah shawl shawl yg cantek menarik.. gwa x kesah mahal gler b*bi ke tak. yg pntg LAWA!! huhu.. pastu ble xde duet baru nyesal..

Tp korg taw x perasaan membeli bnda yg kte suke tuh, even mahal tp kepuasan tuh ble memakai... perghhhh~ mmg masyukkk. kalo x penah rase. korg try ah gne duet korg bln tuh bli smpi korg da xde wet makan. hahahaha... mmg terseksa jiwa raga korg sbb xde wet nak mkn.. tp xpew. tggu next month. hahha.. then brg yg kte da bli tuh, perghh mmg syiokkk ahh..

Bole x gwa concludekan kat cni.. Biar la skrg ber eksyen sana cni ngn baju pelik2 esok tua korg mana nak rase dah.. xkn korg dah 40an 50an tbe buang tabiat korg pki bju cm teenagers.. omaigad... tp berpada2 lah yew. x penah la plak gwa hbskan duet smpi cmtuh.. hahaha.

Kte ni sume ada akal. Ingt on9 shoppg kdg2 membohong mmg bez!! kte bole dpt bnda lbih murah dr hrga kat blogshop. lg2 baju.. adoii.. korg g ah sg wang plaza kalo pingin ngat ngn baju korean style.. siyes murah weyhhh.. beg2 kasut2... skli angkot laa.. haha. pilih yg terbek...

And then juge shawl. Sllunya gwa akn bli on9 kalo shawl ni mmg xade kt Jln TAR tuh..and skang gwa tgh gilakan shawl patchwork tuh... sgt2 lawa.. gwa berkenan tuh, tp tgk da sold out. mmg tensen btol la.. nak cr jalan tar, asek2 pesen sama, then kte tgk org laen pon ade shawl sama ngn kte. mana best beb...

Hermm.. apa2 pon penat cerita pasal brg2 pompuan ni.. byk sgt smpi xtaw da nak kata apa.. tp gwa sllunya byk hbs duet kat foods,shawl,clothing.. gwa jarang bli kasut tp skli bli gwa bli mahal la.. murah x lawa.. then putus blk.. kene bli blk.. tp kan knapa kasut skrg byk x berkuality? bli mahal pon tapak cabut apa cer? nak jek ketok2 kepala org nyer company jual kasut tuh.. 

then beg pon dlu da teringin da and lg ckit gwa da nak isi order form hndbag union jack kat satu  blogshop tuh, tup tup da ade org kebas  T_T   smpi haty lu kebas. gwa pnye beg skrg ni da koyak lu tarak kasihan ka? sobbsss sobsss...

okeyh apa2 pon bye. subuh then tdo. jap g kol 8 pg ade kelas Programmable Logic Controller. adoii.. gwa dapek tdo 1jam je ni.. nak mndi lagi nnt... kasihan gila.. tu la sapa soh tdo dr jam 4 smpi 10malm. then mata xleh nak tdo da... 

Friday, November 19, 2010

ALLAH THE GREATEST OVER ALL. ALLAHUAKHBAR!!

Mungkin agak lama gwa x berceramah. haha poyo jew... gwa bkn insan sempurna. tp gwa suke membaca dan mendengar.

Adalah lebih mulia seseorang itu coba merubah diri menjadi lebih baik dan mencoba untuk mentaati suruhan Allah drpd hanya bercakap sahaja lebih.

Alangkah bagusnya dunia jikalau kita semua ini tidak mempunyai perasaan hasad dengki terhadap orang lain. Sesungguhnya ia membawa kepada kemudaratan kepada diri kita dan masyarakat.

Mungkin kita merasakan dunia ini tidak adil kepada diri kita. Tiada siapa untuk diri kita disaat ini. Tapi pernahkah anda berfikir, DIMANAKAH ANDA UNTUK TUHANMU?

Kita mementingkan kelebihan dan kesempurnaan seseorang sedangkan diri kita ini tiada apa yang sempurna melainkan Allah SWT itu sendiri.

Kadangkala kita berasa dendam dan benci akan seseorang serta tidak mahu memaafinya. Tanyalah kepada diri kita, BAIK SANGATKAH DIRI KITA DIBANDINGKAN DGN NABI MUHAMMAD SAW?
Sedangkan Nabi kita memaafkan orang lain, kenapa pula kita tidak? Mungkin terdapat antara kamu berkata, "Aku ini bukannya Nabi" . BODOH kan jawapannya? Sudah tahu diri itu bukan Nabi, kenapa susah mahu memaafkan seseorang? MULIA SANGATKAH DIRI KITA!!??

Tidak perlulah hendak membenci atau mengutuk-ngutuk orang lain. Kita tidak menyukai seseorang, jadi adakah anda ingat bahwa orang lain juga menyukai diri anda?

Berbuat baik dengan orang. Mungkin orang akan memijak kepala kita. Tapi biarkanlah dirinya. Sesungguhnya Allah swt akn membalas dengan lebih teruk lagi =)

Thursday, November 18, 2010

Tentang Gwa...

1. Gwa suke online. Masa x seswai pon gwa on9 gak.
2. gwa ssh nak tdo. gwa takut kene insomnia.
3. sejak kecil gwa ad problem ngn perot gwa. tp form 2 gwa dah operate sbb usus gwa terbalik (???) n sbb appendix.
4. tiap bln konpem kene senggugut. gwa bkn senggugut gedik2. gwa senggugut skt muntah2 pening sume.. huhu.
5. Ramai kata gwa sumbung. gwa x kesah. sbb muka gwa mmg mcm tu.
6. Gwa suke putih . tp yg kaler putih pearl. bukan putih nila/putih suci.
7. Gwa cpt nangis. Jgn bwat ctew tacing dpn gwa..
8. Gwa anti haiwan yg berbulu esp kucing, hamster etc. tp gwa suke kura2 , ikn sumer =P
9. Gwa mkn tomato dr kecik sbb nk jaga kulit muke. haha.. n gwa suke puree tomato kimpball.
10. gwa suke memasak. tp gwa x suke mengemas!!!
11. gwa x suke tndas yg xde selipar. kalo ambek air wuduk, agk2 tndas tuh bersih ke?
12. and gwa x suke tnds yg kutur.. tmpt duduk yg kuning2... lntai kuning2.. eeyuu..
13. jgn bg sink sumbat. mmg gwa hangin.
14. gwa dlu panaz baran. gwa suke baling segala bnda yg ade kt tgn gwa. 
15. gwa bkn jenis penyabar. tp tahap kesabaran gwa Alhamdulillah makin elok 
16. gwa kalo ngn kwn if marah/tacing, gwa snyap jek...
17. gwa suke nyanyi.. tp sore gwa x sdap =)
18. gwa single n gwa harap gwa sempat berkahwin n ade anak sndri hehe =P
19. gwa dlu x reti gossip. gwa bnci org yg suke bergossip. tp skrg gwa da suke bergossip...
20. gwa x kesah kwn ngn sape2 jnji dye ngam ngn gwa.
21. gwa x suke kwn ngan org x sekepala.
22. gwa x penah benci org!!! siyesly.. gwa x dendam. x maen la der..
23. gwa bnci bau rokok. gwa x nak sakit sbb terbau asp rokok. tp nak wat cmne. kwn gwa ramai merokok (yg laki la) so gwa da terbiasa..
24. Ego gwa x tggi... n gwa tringin nak ade ego yg tggi...
25. gwa malas stdy tp gwa suka stdy..
26. buku yg plg gwa suka, buku kisah pasal nabi.
27. gwa sllu simpan ayat ni dlm diri gwa, bwat baek ngn org, org bwat baek ngn kte. kalo org tuh bwat jahat. maafkn dye walaupon ssh.
28. gwa x bajet baek.. tp tuh yg Nabi Muhammad bwat kan? gwa rase cm nak nangisss ah...
29. gwa suke bhs jepon. gwa suke lagu jepon. gwa suke tgk anime jepon..
30. gwa suke komik. so kt umah je da dua almari pnoh ngn komik n cd.
31. gwa pndai lukis katun jepon n create ctew.. tp gwa nyew lukisan x power...
32. suara gwa mmg kuat n besar. x comel cm sore pompan laen..
33. gwa ni jahat bkn org baek..
34. gwa byk kekurangan diri.. gwa naif.
35. gwa ni x berapa nak sopan.. sng ctew kurg sopan...
36. gwa suke dgr story ayh gwa..
37. gwa ni pemalu.. n gwa segan nak tgur org yg x knal...
38. gwa cepat ketar. gwa bole lupa sume yg gwa na present ble turn gwa smpi...
39. gwa x suke d ganggu ble gwa da btol2 fokus k satu bnda.
40. gwa suke hbskan duet tnpa rasa belas kasihan.
41. gwa x kedekut. tp gwa kedekut ble gwa x de duet. hehe...
42. gwa cepat panik.
43. gwa seap plg lmbt kat umah.. tp kt ostel gwa yg plg cepat.
44. gwa suke beli brg mahal janji puas ble pakai...
45. kdg2 gwa bli murah asl lawa d mata =)
46. gwa sorg yg berdarah O dlm family gwa...
47. gwa yg plg putih dlm adek bradek gwa. hahaha. mood: BANGGA!!
48. gwa ni loyar burok...
49. berangan tu mmg hobi gwa. kdg2 gwa bole termenung..
50. gwa suke taip2,, sbb tuh gwa bwat blog..

Tuesday, November 16, 2010

Recipe for Cake (kek biase tuh)

1 tsp of baking soda
1 tsp of vanilla
1 bar butter
4 telor
2 cwn flour
1 cwn gula kastor


*utk satu adunan (satu kek). utk cupcake leh gak nk gne resipi ni. but depend la cup size apa. cup A ke cup B or cup C. kalo Pamela Anderson cup dye undefined.


-ayk tepong ngn bakin soda. then ketepikan.
-next masuk butter n gula. kacau sampe kembang!!!
-masuk vanilla.
-masuk lak telur ckit2 taw. tak pon sbijik2..
-pas da sebati, masuk tepung ckit2 gak....

aftr that, seap masuk ler dlm bekas yg korg nak. preheat oven dlm 180 degree.  after panaz kasi bakar kek korg 45mint ko. korg tgk la.. sllunye tyme da bakar tuh gwa nek atas online jap. org laen yg tgk kan..


P/S:- lagi satu, gwa nyer carrot cake tuh x gne carrot cake nyer recipe yg sllu. yg crrt cake dye ganti butter gune 1 cwn myk sayur/masak. tmbh cinnamon, garam apa lg. gwa nyer ni juz taruk carrot yg tlah parut lps step last skli tuh aftr masukkn tepung. korg juz matikan machine kacau2 tuh, and taruk carrot parut. kacau gne tgn jek okeyh. bye =)

Carrot Cake with Cream Cheese Frosting II












actlly cake ni x gune resipi kek carrot. kek carrot gune minyak sayur 1 cawan and kek biase gne butter. tp sbb malaz nak tuko2. so gwa juz gne sukatan utk kek biasa n juz add carrot yg da di parut. tu jew. kalo nak resipi kek carrot, cr la kt intrnt.  tp rasenye hanun bole bgtaw ckit kot bahan nak wat kek carrot tuh. dye cam biasa, 4 bj tlur, 1 cwn minyak sayur kalo nk gne myk msak biasa leh gak, tepung 1 cwn kot, garam, baking powder, cinnamon powder, apa lagi yew... tu je kot.. search la sndri. haha.. kang kalo dok ikot cni, takut gwa silap plak sbb gwa x penah bwat carrot cake..

Carrot Cake with Cream Cheese Frosting

okeyh, yesterday, i baked a carrot cake. yeah , just a cake. not done with the topping yet. Im going to find some strawberries to put on top of it. haha.. carrot cake but strawberry on the top? whatever...

went to Giant Hypermarket and Tesco. None of them sell fresh strawberries. hurmmm.. ok. fine. maybe there is another place i could buy it. hurmm.. so next update would be the process of the cake lorhh...

p/s: i heard my mom talkin with her cousin. "hanun bwat kek laju btol. kejap je seap.. bla bla bla..." and then tbe2 rase bangga plak an... hahaha.. da mmg simple kot.. kalo da bakat mmg x kemana.. hahahaha.. saye suke masak ble org x suroh. tu jew. kalo org suro n masa tu gwa malaz, mmg jgn arap nak jd food tuh =P hihi... ok tata...

Sunday, November 14, 2010

Indahnya Mimpi...

Ini ialah mimpi aku.. tp sbb ade lupe2 aku tmbh dlm 20%. tp sumpah ni mimpi plg aku suke <3

Td aku termimpikan diri aku. Aku di sebuah tempat yg boleh dikatakan kolej. Kami berada di dewan yg sgt besar dan kami ketika itu mengadakan sebuah majlis yg sangatlah meriah. Penutupan dye lah plg aku x bole lupa. Masa tuh aku pegang satu flag kaler biru. Which sape2 yg pgg tuh kene menari kat tmpt dye sdg diri tuh. Masa tu plak aq x taw. Then aq ikot je la org dpn menari.. Sumer yg ade kat dewan tuh cm terkejut sbb nmpk aq. Wlaupon dlm tuh AKU MCM BUKAN AKU!!

Then alkisahnya bermule bler sorg HERO YG GANTENG tp perangai sumpah cm setan. Suke buli aq. sumpah benci glew  kot kat laki nieh.. hahahaha. Dye ni mcm nak mnx tapak kaki kat  muka dye kan. Hurghhh~ ckit2 kacau kacau dye buli tu plg skt aty. Tapi ada suatu ari tu aku x sehat. Mmg x sehat sgt and aku nak sgt blk ke tmpt tggl aku. Tp ssh la aku ni sakit nak kene bw kete lg. Pd masa yg sama laki yg cm x reti bhs tu dtg dye plak bole buli2 aku. Mslhnye bkn dye sorg, geng2 dye ade skali.. mmg pening ah nak layan. masa tu aku da nak nangis dah. Aku xtaw knapa tp aku btol2 x larat sgt. aku tersandar kat pokok n mase tu lah air mata tbe2 kuar. Lelaki tu snyp, aku xtaw knape tp dye mcm laen plak aku tgk.

Kawan dye nk dtg, masa ni pokok ni mcm membelkgkan kwn2 dye. Laki tu x kasi kwn dye dtg kt ktorg. Laki tu cover aq. Masa tu aku nmpk muke dye sgt2 lembut.. ahhh.. cair sumpah cair ahhhh... aku pon try nak jalan ke kete aku. Tp laki tu rentap tgn aku, agak kasar tp dye bw aku ke kete aku. aku mmg pelik sgt...
aku duduk kt kete aku.. kt tmpt drver dye tolong strtkn enjin kete. aku pon da malas lama2 sgt kt ctu aku juz pecut je...

then esoknye. aku n sorg kwn aku tersmpi ke satu smpg, yg mmg byk gler la kete lalu. bkn kete tp lori2 , bas2 yg besar2 la. aku x sabar nak lintas.. then byk kali gak la aku try, tp mmg x dpt sbb agk menakutkan ble tgk kete yg besar2 jek lalu.. tp aku da x sabar sgt aku pom trus try nak pecut tp tbe2 ade bas dtg dgn lampu yg ttgginye dye hon aku  n aku pon agk terkaku tp aku nsb baek gak sbb bas tu makin pelan.. bus tu terlggr kete aku kat bhgn dpn dr tepi and kete aku terundur smpi ke blkg... aku kuar dr kete...

and nsb aku mmg malang aku terserempak dgn geng2 laki tuh ngn dye pon ade skli la kan.. perghhh panasss jek hati aku tgk dye. muke ensem perangai mmg setan sbb dye ni asek2 buli aku. aku x bwat apa2 pon tp aku ni mmg sllu gak bergado mulot ngn dye. aku ni sllu gak kutuk2 dye... sape x panas kan... aku kat kolej aku mmg sllu gado ngn dye... hermmm... tbe2 masa tgh dye buli2 aku, aku terjatuh.. kwn aku tu pon x leh nak bwat apa sbb geng2 dye tuh halang...

aku x tahan sgt masa tuh aku pon naik la angin.. dye mgkn x perasan masa tuh air mata aku da merembes kuar da.. tp di cover dgn keadaan aku yg basah seluruh bdn ni... aku xtaw nape masa ktorg tgh bergado due tuh. tbe2 kwn dye menyampok. kwn dye tnye laki tu, dye sukekan aku ke? aku pon mmg agk snyp gak la.. knapa soaln tu tbe2 kluar? laki tu snyp gak... dye pukol kwn dye yg tnye soaln tuh.. aku xtaw nak bwat apa. kwn aku yg bersama aku td mendaptkan aku. dye pon tnye bnda sama. aku sukekan laki tu ke? sbb kwn aku pon cm plik, knapa laki tuh sllu buli aku. n dye syak laki tu sukekan aku sbb tu ddye sllu buli...

aku mmg malu glerrrrr wktu tuh.. knapa plak bole mcmtuh.. laki tu memandang aku. dye dtg dekat kat aku.. dye lap air mata aku.. rupanya dye taw aku sdg menangis ... aku mmg xtaw da bwat ape. dye pndg aku tepat ke mata aku. aku xtaw nak bwat ape... dye pgg muka ku n then dye blah.. pergi ke geng dye. kwn aku tnya lg skli aku sukakn dye x? aku xtaw.. sbb masa tuh aku dah ade org yg aku suke. baek plak tuh... mmg jauh la ble bandingkn aku dgn llaki tuh. mmg byk kali gak dye nmpk aku berckp ngn laki aku suka tuh. tapi... knapa pla laki yg buli aku ni sukakn aku...

aku xtaw knapa, aku mengangguk dan mengatakn ya. sdgkan aku x penah sukekan laki yg buli aku tuh. tp aku xnak dye hilang dr aku... aku suke tgk dye tp aku benci gak dlm masa yg sma... laki tu terkjut dgn anggukn aku. dye dtg kat aq btol ke semua ni? aku xtaw tp tbe2 aku pelok dye.. aku leteyh sgt masa tuh..

masa tuh baru aku taw aku mmg sukekan dye.. dye mmg jenis cmtu. membuli org yg dye sukee.. tp dye sndri xtaw dye suke kn org tuh. dye mmg snggup korbn demi aku.. okeh ctew lepas ni x bole ctew dah sbb lepas ni tbe2 ctew da mcm makin pelik sbb membabitkn kuasa2 ala2 dragonball plak... haha..  sbb ade org jahat nak bunuh hero aku ni. tp at the end hero aku menang. im so happy... i love you awk dlm mimpi!!!!

semalam dan semalam lagi...






Saturday, November 13, 2010

Adele: Rise of The Mummy

smlm gwa n family ke snway pyramid nak tgk movie. gwa dr bangi n derang dr umah. so jmpe kt sana lah kiranya.. so ayh pon bli tkt citer Adele: Rise of The Mummy. cter ni mmg siyes menarik yet simple. Cter pasal reporter ni nak pulihkan adik kembar dye dgn bantuan the mummy. korg tgk ah sndiri. cter dye mmg kelakar la kiranya dr awl smpi akhr. mmg org kata cter dye lek je... then charctr dye ni, pasal Adele la. Heroine film ni. juga watak utama. siyes mmg agk menarik perwatakan dye sbb dye ni slumber taik je kan nak bwat apa.. cool plak tuh. dye cm ala2 sombong tp siyes minat ohh watak dye ni. hahaha...



Tuesday, November 09, 2010

Saya Suke Habiskan Duit..

Saye suke hbskan duit beli shawl. haha.. kalo bole nak yg mahal =P biar laen dr yang laen. Taknak same ngn org laen. X bez kn ble ade org yg sama ngan kte.. perghh~ duit juga byk dihabiskan pd makanan. Ohhh sgtlah byk walau skrg ni bole la dikatakn kurg juga hak hak. okeyh dlm smggu kdg2 top up phone lam rm20. kdg rm 10 tahan gak la smggu lebih. Ntah la. Xtaw nak kol sape pon.. ikot la. kalo kene kol org mcm2 ade keje byk plg byk rm20 a week. x byk mana pon. haha.. org yg berkapel mstii gne lg byk kan? hehe.. ikot gak an. tp bohong ah gne rm20. pdhal x smpi pon. dlm rm15 kot.

then hbs duet isi myk kete. hermmm..... sory la kdg2 saye malas nak ikot kehendak kwn ni. bukan apa, myk kete saye hbs kot. walau g bangi pon. hbs gak lam satu bar sbb pusing sana cni. apatah lg g kajang.. hehe.. myk kete penuh rm 54. korg bahagi 8 kotak. so satu bar rm6.75 . Mahal kan... kan.. mahal la tuh bg student cm saya.. bkn nye keje pom. Saya ni xde la jenis berkire.. tp duet saye kan kete saye ad hak utk nak kuar ke x. Hehe..

rm630. tu jumlah yg saye dpt utk tiap bulan. kdg juz gne lam rm500 (termasuk hostel) kalo x byr hostel rm 200 gak leh simpan. hakhak.. tp kdg2 hbs gak.. sbb myk kete ni. Org yg xde kete pon bole hbs rm630. saye yg ade kete ape cer? tp saye x kesah sgt laa.. sbb mak saye yg tanggung myk kete saye. dye bg tiap mggu rm100. baek an. kdg2 rm60. tu plg ckit. kalo mak btol2 xde wet la.. sbb tu kdg2 cam malas kuar sbb terpk duet myk tu duet mak.. haha...

saye bukan jenis kedekut. seriously. tnye kawan2 saye ni jenis cmne... haha. saye ni kuat membazir. jgn tnye nappe leh duet hbs cpt. sbb brg2 saye bli mahal. kdg2 kalo x mahal saye beli lam kuantiti yg byk. ahahha.. tp mmg slalu saye beli yg mahal la. sbb yg murah kuality dye cam hampeh... tp jenis x kesah sgt pon. bnda murah pon janji lawaa ok apa.. hakhak..

then duet hbs sbb apa lagi yew.. oh sbb bnda nak difotostat ni sgtlah byk. kdg2 bnda ckit tp tu la.. xkesah sbb bnda tu an slalunye ilmu lah. hehe.. assgmnt lg.. huhu~ skali print hambek rm7++  mak slalu ckp jimat2... tp seriously duet ritu mmg ade smpn dlm rm200++ gak. then hbs sbb beli shawl. hakhak.. ngan inner. lepastu beli make up. hahahaha~

ok apa2 pon. byeeeeeeeeeeee~

Friday, November 05, 2010

hari ini dan semalam





okok. tu ialah muke candid dr gwa


tepek2 muke sana ngn bedak



gwa n adek gwa..
semalam baru jek cabut gg bongsu bhgn atas. tp x sakit, yg agak memernjatkan tu playar dye. perghhh~ gler *a*i pnye besar.  pas da kene cabut tuh, perghh, bapak pening... rase cm nak jatuh, then nurse tuh pgg gwa masa gwa kononnye tgh pitam. xtaw nape rase nak pitam.

seksa tol makan... huhhhhu~ sedeyh sgt gg blkg takde. tp sbb gg ats yg blkg tu la gusi gwa slalu terluka and gg bongsu kt bwh nak tumbuh pon x bole. jahat jahat... bleeding dye agk lama gak. seksa tol. da la geli ohhh rase darah... wekkk~

esok nyer g sg buloh tgk umah yg still under construction. hehe... dlm jam 9.20 pg kot smpi sana. hermmm cpt gak derang bwat umah...

then ktorg p KL. sbb gwa ajak. gwa nak beli inner tdg... tu nmpk gmbr last gwa. then mak gwa blanja sorg satu shawl. yeeayyyyyyyy~ ayh gwa masa tu smayang jumaat kt msjd India.

Thursday, November 04, 2010

mak sakit gigi...

sakit sangat. sampai kepala denyut2, teling cm tarik2... gusi cm kene paku. gg lak cm kene tarik ngn playar~