Posts

Showing posts from December, 2010

Piala Suzuki AFF

Glory Malaysia. Banzaiiiiiiii~ yeehaaaaaaaaa. Hbs sore aku menjerit depan tv sbb geram jek tgk Indonesia menyerang Malaysia bertubi2. Fening2~


Tapi apa2 pun congratulations kat Malaysia okeyh =)   at least skor gak la 1 tp kalo leh aku nak lebih dr Indonesia.


Weyh aku nak ckp ni, asl ko hensem sgt hah Khairul Fahmi ? Aku suke ngko la. Aku jatuh haty kat ko taw x sbb ko tu kewl sgt. Ko tu terer sgt tgkp bola pasal? makin aku jatuh haty kat ko.. x tdo malam la aku lepas ni.


Ya Allah, ko muda lagi ke Fahmi oii. Aku igt da 24++ patut la ko kewl. Ishhh~ rupe nye baru 21thn. Im ur biggest die hard fan la pas ni jwbnye~ peminat jek ah aku mampu pon. aku ni org biasa je pom.. aku je knal dye. dye x knal aku. hahah~


P/S:- aku tbe2 minat tgk bola. X penah aku ikut tgk bola cenggini smpi hbs. hahah~ frst tyme kot.

Maen Masak-masak

Image
Semalam, mak aku ngn Zira kuar p hospital. Aku bangun awl gak la smlm, haha. Dalam jam 9am aku dah bangun. Then aku online sume.. Dlm jam 11am, aku cm lapar. Mula2 nak masak nugget gtu2 jek. Last2 aku pk, bkn kenyang an tambah lemak ade la.

Aq pon end up dengan masak nasi yg mula2 aku pk nak bwat nasi goreng, tp x jd. Aku masak jek la utk makan tengahari. Bahan mentah sume cm kureng ckit dlm peti ais. Aku nmpk udang jek, so aku masak la udang masak butter. Sawi yg dah nak layu, Bendi yg dah nak tua aku rebus and sambal belacan oh lagi satu scrambled egg.



Hari ni plak, aku bangun lewat ckit. aku bgn jam 10.30am. Tu pon si Papu call aku soh bukak CIMB Click dye tgk elaun da masuk blum. Pastu dye leh plak org tgh mamai2 bangun, dye berlakon jadi Faiz dgn slang bwat slang Kelantan yg mmg siyesly menjdi. Sampai aku tertipu tuh Paih but aku cm was2. Kadang2 suara Paih, kdg2 cm suara si Papu. Last2 rupenye si Ppu kelentong aku. Sempat berceramah, "Heyh, baru bangun ke. Dah jam 11 da ni…

Final Aku~

Image
Aku ingat lagi. hahaha~ masa tu aku g toilet. Bilik aku msty kene melintasi bilik kwn aku yg sorg ni, bilik Bell. Dye kalo tdo siyes mmg tutup mata x penuh. Macam terbuka ckit2. Then aku masa lalu aku aku ondg dye yg tgh membongkang ats katil aku pon trus tersembor.

Sbb dye gaya tdo dye sgt kelakar. sumpah lawak bodo~ hahaha. Dye cm ala2 nak berenang katak, mulot ternganga. Aku ngan mira mmg nagnjing sakan ah dye.

Then selang sehari, dak2 ni da bangun, aku blum bangun. haha. Masalahnya kali ni gaya tdo aku mmg sebijik habis mcm Bell tp aku punye lagi truk ah... hahaha. Nak ctew ngn lebih terperinci cm agak x senonoh plak kan. So habis.

Last2 aku kene bahan ngn dak2 ni. Sampai lah skang ni. tak hbs2.. huhu~ tobat xmo kenekan Bell. Bell je la. Tp jap je ni.. hehehe~

Then malamnye, or dah pagi lah kan, sbb dah ats jam 12am. ktorg x tdo lg sbb esk final paper, PLC. Ktorg cm biasa stdy lerr sma2. Masa tu sume kat bilik aku. Eh x da la sume, Mira, Azie and aku. Mir tgh tgk cermin x silap  …

Sungai Bil, Behrang, Perak

Image
ASSALAMUALAIKUM WBT
25hb Disember 2010, family belah ayah aku bwat gathering di Behrang. Ktorg sume berkumpul kt umah Mak Uteh. Umah dye actlly bkn dcni. yg kt cni cume umah quarters dye jek d Poli Sultan Azlan Shah.
okeyh, ktorg sume kumpul disana. and fmly aku fmly ke-3 yg smpi. ktorg smpi dlm jam 11am. sementara tggu dok lepak2 jap. yg laen tgh perap2 ayam sume.. and then tggu2 makin ramai lah yang tiba. and masa tu my kazen psg tv and dye psg tv kt bwh. then ktorg tgk movie. bole tahan cter dye .. 
aku x ase cter tu lawak, tp sbb da tgk da mcm tu pnye ramai , jd lawak plak. hahaha~ then ktorg makan2 dlu nasi sume. pastu dak2 ni plan nak p mandi sungai. ktorg pon ke sg bil.
sbnrnye aku malas kot nak ctew dowh. sbb terlampau banyak kejadian smpi xtaw nak kata apa dah~ tp yg pntg aku tertekan sbb aku x dapek mndi sg. sbb apa? sbb aku x bw baju ah...
ayh aku la ni pnye pasal kata balik hari. ciss~ sob sob. then dye kata mana ada mndi sg. ade bbq jek  -____-  sumpah geram jek tgk dak2 ni mnd…

Kereta Crow Zero Aku KEMEK!!!

Image

Banyak yang Aku baru Tahu ~

Dulu wktu form 5 aku bwat blog ni saja2. Cerita pasal hari2 aku, pengalaman aku sumer.. X payah lah aku nak ssh payah tulis diary lagi kan. Nak beli buku. Nak kene jaga elok2 plak tuh. Blog ni kemudiannya tergantung and aku delete semua entry lama aku dr blog aku ni.

Then tahun 2010 aku bwat Tumblr. dlm bln 3 ke bln 6 jek aku rasa .. pastuh aku delete account tumblr akuh sbb aku rase cm x best jek. kebetulan masa tuh aku jumpa blog Fatin Liyana yg famous amos tuh. Aku tgk je blog dye, aku siyes terpegun kot. Sbb dye cantek. haha~

Then masa tu baru aku taw ramai rupanya blogger kat Malaysia ni. Glew naif aku ni. Tu la sbb aku da berhnty berblogging lama sgt. last skli aku update blog aku thun 2009 kot masa bln 12 aku rasa.

Baru aku taw blog mmg byk kegunaannya. Korg boleh dapat duet, dapat nama apa lagi korg dpat? Dapat follower? dpt fans ... hah macam2 lah..

aku igt nak dftr bwh nuffnang gak nnt. tp nnt la. aku malas lg. then aku taw blog aku ni mana lah feymes cm blog org laen. aku …

Bajet Taik-taik ni~

Image
Semalam aku n sumer dak Sem 3 d GMI kene g briefing utk practical masa sem 5 nnt. And sementara menunggu dak sem 4 hbs tgh kene ceramah dgn si penceramahnya, aku p naek atas ke pejabat dgn kawan aku si mira and azie.

Aku g and ade sorg minah ni pekerja situ on duty. Minah tu tnya "Ya, Nak apa?". Then aku ckp "Nak ambek barang" .Dye tanya aku nama apa. Aku ckap ah, "Nur Hanun". Minah tu tanya akuh lagik "Bile brg anta?". aku cm x berapa jelas, aku tnya dye lagi and dye ckp "Ye la ble brg tu anta?".

SUMPAH bapak kerek sial minah ni. Aku da omel2 lam haty jek. Nk je tyme tu aku jawab "KO INGAT AKUH NI POSMEN KE NAK TAW DYE NGANTO BLEW? AND KO IGT AKU TAW KE BLE SI PENJUAL NAK NGANTONYE?". Aku jawab kat dak ni " ntah ah semlam kot". Dak tu lak kata " Hah tak taw ble? Klao smlm hanta esok kot smpi. tk pon ptg ni". aku pon , "OH okeyh. Makasih"

Then masa da masok auditorium tuh, mira nmpk pos laju smp…

Cube U Olllssssss Imagine~

Kenapakah 2 entries aku sblm ni asek emo jek. Hehe padahal xde la emo mana pom =P
Anyway selamat Subuh semua. Huhu~ Aku masi nda tdo lagi bah ini. hehe~ Actlly da tetrdo dr jam 8 smpi jam 12am. Then terjaga sbb Mira bising. Ishhh ishh~ Then trus x boleh tdo smpi pagi ohh~

Okeyh hari ni mari kte mulakan senaman dgn senyuman. Tarik nafas dan hembus ya kawan2 =DD
kejap lagi dlm jam 8.30 am aku harus mengambil paper English. Aku xtaw nak baca apa sbnrnya English ni. So yang aku taw skang ni online jew la ohh~

Bernas x idea akuh? weyh xdew gmbr ke weyh? Gle plain la entry. adoiii~ nak letak gambo apa dowh? Xkan nak letak gmbr masa tgh jawab final. Laen la ade miss or sir yg sudi ambekkan gambar. Tp mmg lerr  buang tebiat gamaknya kalo bwat gtu. Tak pernah dibuat org. Tp teringin gak kan. Kalo lah berkesempatan kan. hahahaha~ gilew kewl dow masa tgh jwb final sambil muka yang KONONNYA SIYES ceytttt tgh jwb paper an.. hahaha.. ok Hanun itu adalah mimpi yew..

Tp juz nak korg bayangkan je la,…

Life Is Not Fair

perbezaan wanita cantik dan hodoh dari pandangan manusia. apabila wanita cantik melakukan kesilapan "muka lawa tp bwat hal plak. adoii~ rugi tol. Moga2 kembli ke jln yg btol" . Wanita hodoh yang melakukan kesilapan, "Dahlah hodoh, burok pulak perangai. Makin bertambah2 la hodohnye. Baek g mati je". Conclusion, life is not fair. **FYI not related to me. But it's reality. Manusia does look appearance and somehow they are too blind to see what is the truth =')

Sejarah

Hari ini aku nak menceritakan tntg satu cerita. Cerita ni didapati oleh ayah aku. Ayah ku pula dpt dr nenek aku atau mak kepada ayh aku.

ini ialah cerita keluarga sebelah ayah saya.

Ayah kepada nenek saya merupakan keturunan diraja yang ade pangkat Wan di hadapan namanya. Keturunan raja disebelah Indonesia sana. Dia melarikan diri ke Malaysia sebab merajuk dengan keluarga dan membuang nama Wan dihadapannya.

Semasa berada di Malaysia actlly dye sudah berkahwin dan anaknya ialah arwah nenek saya. Kiranya nenek saya mempunyai pangkal Wan pada namanya. Tetapi disebabkan berkhwin dgn org biasa iaitu Atuk saya, anak2 mereka akan turun menjadi Nik. Tetapi sbb nama itu telah dipadam oleh Moyang saya dahulu. Jadi tiada sesiapa letak nama itu.

Ayah saya ada 8 org adik beradik. Cuma ayah saya dan arwah abgnya sahaja lelaki drpd 8 org. Ayah saya yg ke-6. hahaha~ menarik tak cerita. Macam2 boleh terjadikan masa dahulu punya cerita.

Atuk saya Banjarian. Seriously dari kecik ble balik kampung, ayh …

My Most Precious Memories March-June 2009

Tinggi-tinggi Gunung Kinabalu
Tinggi lagi sayang sama kamu……..

Ketika ini saya telah bersedia untuk masuk ke kelas saya iaitu kelas 8 untuk Program Integrasi. Ketika hendak melangkah masuk, tiba-tiba kedengaran satu suara menegur,
“Eh , Hanun! Assalamualaikum Hanun” selepas itu saya menjawab dengan pelik “Waalaikumussalam. Eh, ni Muslim ke ni?”. Lelaki itu menjawab  “ Muslim bah ini”. Selepas itu dia pergi setelah selesai mengambil buku-buku untuk kelasnya iaitu kelas 4. Air mukanya menampakkan perubahan selepas saya menanyakan soalan tadi. Saya pun pelik, macam manalah budak kompeni Delta tu tau nama aku?

Ketika waktu malam, warga Kem KK Di Bawah Bayu, Tuaran , Sabah akan mengadakan ’rehearsal’ untuk menyambut isteri-isteri Menteri Sabah yang akan berkunjung tiba pada 30 April 2009. Kami perlu membuat sehabis baik memandangkan mereka daripada golongan elit dan kem kami akan masuk ke TV1. aisehhhh....

Semasa sedang saya menghias bunga manggar, sebuah kereta Viva berwarna hitam lalu d…

Dapat Jugak Aku =D

Image
Akhirnya aku berjaya membeli baju lace yg aku nak sgt. Bukan sekali aku dok p Sg Wang nak cr baju ni. Bukan senang nak cr spt yg aku nak. Aku cari yg simple and x berapa nak girlie and lastly aku jumpe gak mcm yg aku nak tuh =)

Aku malas ahh tls pepanjang kt cni. Leteyh gila okeyhhh~ aku juz letak barang2 aku bli n aku jenjalan ngn sibs akuh.








Saya Exam n Gud Bye Sem 3

Image
saya akn exam nxt week.tp saye x rase saya akan berhenti blog dlm masa 2 mggu tuh. hehehe... sbb saye mmg cmtu ohh.. hr ni or smlm la sbb da lbh 12am ialah laz klaz saye utk sem ni. sgt2 sedeyh sbb sem 4 nnt ktorg ikot course masing2. ktorg akan bertukar klaz. huhu~ sedeyh glew.

da la rapat ngn derang ni sumer.. da ngam plak tuh.. syg glew oh kt diorang.. syg sgt walau mcm2 hal berlaku kan, tp tu la rase derang ni kawan terbaek. ble kete sy rosak derang yg sy cari, derang yg hulurkan bantuan.

korg mmg de best lah. H1 July 2009. I love you all. Will miss you olssssssss toooooooo  =')

gohan ikram abg long hanun chel mira ana bani hakim  hezry safwan edy fedz apit paih salihin soda mail and also ahli group H yang baru yg sempat bersama utk sem ni Atel n Nidzam =)


Story of The Mines

Image
Semalam aku and Gohan, my classmate yg actlly nama dye Firdaus rancang g tgk wayang. Mula2 nak p IOI then tuko g The Mines. Hanun and Mira g kat blok A3, Gohan dpn ktorang. Tggu dak Apit, Fedz n Paih. Seriously lambat sgt tggu diorang. Tggu pnye tggu, Paih dtg dlu.






Satu jam lebih kemudian, cerita pun habis. Dak2 laki balik dlu sbb aku and Mira nak jenjalan dlu. Ana pon x hbs lagi cerita dye. Paz Ana dah habis, ktorang pusing2 The Mines. Gwa beli sehelai baju lengan panjang kaler merah harga RM23 kat FOS. Ana plak beli suar kat Nichii.





Balik tuh ktorang makan bungkus kat Mcd and ktorang pom balik. Sekian cerita~ baru perasan xtgkp gambo ngan dak2 laki. Glew sedeyh -____-


Nak TUHAU!!!

Image
mmg agak direct yew tajuk kali ni. hahaha.. sbb siyesly mmg nak SANGAT SANGAT makan TUHAU. Tbe2 teringat blk kesedapan makan tuhau masa kt Sabah dulu... sape2 leh kirimkan and bantu gwa?

anyway tuhau ni dr batang daun kantan yg telah dijerukkan dgn bwg cili cuka sume.. siyes sedap tp bau dye perghhh.. mengancam.. ala2 bau rebung kot.. haha..


*gambar diambil dr google...