Posts

Showing posts from January, 2011

Benda sama di FB aku post d cni~

hari ni baru aku cam sedar. patut aku selalu kene marah ngn dak2 ni. sbb aku suke berkhayal masa bawak kete. td dah nak terlanggar kete depan masa tu lampu merah tp aku jalan sambil tengok ke tepi tgk bangunan sekeliling. sllu sgt cmtu.. kat lampu isyarat la plg byk tertekan emergncy brek.. aku x bole bwat keje sambil bercakap. aku kene buat salah satu, buat keje atau bercakap. kalo nak cakap aku kene cakap jek. aku x leh tulis pd masa yg sama. bila org len tgh rancak bercerita, derang marah aku kata aku pekak, padahal aku xtaw apa yg derang cter sbb aku tgh pk bnda laen. ntah ah. sbb dr dlu aku mmg mcmtuh, aku suke pk apa yg aku nak bwat lepas ni.. lg2 bnda ni lagi truk kalo aku ada masalah~ susah aku nak kawal bnda ni..
aku dlu masa kem d sabah dlu, pttnye dilarang kot nak cuci baju ke hape lg2 nak p sidai blkg blok yg gelap gelita tuh, aku plak bole bantai lek jek berus2 baju dlm toilet yg besar tuh, then g tmpt gelap sensorg.. aku cm x pk aku bwat apa, lgpon otak aku pon dok mene…

heyh it's holiday again lorhhhhhh -__-

holiday again and going to lepaking in house. ohh, it's bad for those sissis (my sisters) that they're having a class. kuang3x. but pity on me i got a lot of assignments to do. warghhhhhhhh~ help me. too lazy lahhhhhhh.. tomorrow we're going to Sunway Pyramid or if not, we're going to The Curve or and if notttttttt we're not going anywhere. I want to buy a shoe but i dun want to use my money. hehe.. i still have RM359.02 in my account and for the frst tyme i can control my money usage.

Next monday, will get RM630. Then i shud have pay my hostel fee -___-   no..... i dun want.. but i have too.. hermmm~ i am in my mood for singing. Anyone want to bring me to karaoke? huhuh... it's been a month kot.. no you shud not going anywhere. or u may use ur money. lost money or get tstuff? can i get money and stuffs? hehe~

Oh, i need to take a note. I MUST HAVE to photocopy my application letter for 5 sets. Enough kot.. hermmm.... places that im interest ..... jengjengjeng…

Bad To Know~

This sem is the most tiring, exhausting semester would be. Assignments, searching for practical places, searching for a group members for FYP. huhu~ dun even have enough sleep for me lol. I always raising my voice to my friend when they keep asking me. What's wrong with me?

Yesterday, during my presentation, I was like "OH GOD IM DEAD" . Im not having a bad nervous after all but still a lil bit of it, my heart dun dup dap like always, but my hand and voice shaking and it was freaking cold inside that LOCAL AREA NETWORK class. It seems like i dun look like i am well prepared. Hey, even i looked stupid when i keep saying "Ahh..... Ahhh.."  what the heck man -____-

Then when Sir asked me a questions and he wanted me to give 3 answers. Cool la walaweyhhh~ i was like blank. Even i've read for many times, it was like I DUN DO HOMEWORK!!!  gahhhhhhhh~ and the most stupid thing is like i am REALLY A BAD SPEAKER. I CANT REMEMBER EVEN A SIMPLE WORD OF ENGLISH!!!

Hey…

Lamanya..

aku rase masa berlalu dengan agak lambat bila aku x leh on9 ni. Laptop aku bwat hal. huhu~ eh bukan, actlly aku yg bwat hal. hahaha~ tu la gatal sgt tgn p delete apa bnda. hahaha..
last2 aku kene anto p format blk...

aq ckp kat org tuh, saya x kesah yg len2 ilang, tp saya nak gambo saya tuh diselamatkan. yew la, g,bar kenangan kot.. dah la dlm tuh ade video bodoh2 dak2 ni.. hehehe.. kang hilang lg gambar, menangis plak aku...

hermmm.. aku ada brokband, tp lappy plak x da. so aku pnjm bell punyer lappy. haha.. ngam la tuh, dye xde brokband. td pagi kelas first. aku rase janggal gak.. tbe2 pi kelas ngn dak bilik. hahaha... aku tercari2 mna la rachel ngn ana.

aku rase sgt pelik ble derang xde.. aku rndu kelas aku yg dlu.. aku mo derang... aku xnak yg laen. aku suke derang.. derang best... dah la kelakar..

aku x rase best sgt gne lappy org sbb sume info n gmbr sume dlm lappy aku. huhu~ xtaw sgt nak cter apa... ok la saya mengundurkan diri dlu. salammmmmmmmmm~

I adore~

Aku adore dak2 pompan yg pandai edit dye jd cm cute2. Glew aku x reti kot.. hahah~ aku nak bwat tp cm jiwa aku x ngam. Tp aku suke nengok.. korg taw an yg blog dye cm comell.. ade cartoon cute comel2 jek ble dye tlis entry dye. cm kartun melambangkn muke derang tyme tuh. aku takat bwat smiley bole lah.. hahaha.


tp mmg cute glew aku cm eshhh cmne la derang bole pk nak bwat gni... heyh anyway, korg pasan x aku da letak banner baru. leteyh kot aku edit... lama gak la.. aku edit gmbar, resize dye, ada silap kene bwat balik. then aku cari dlm folder gmbr mna bez... aku bukak picasa la, picnik la.. lenguh tgn aku...


nak cari tone seswai ngn gambo ah.. mcm2 lg.. pastu aku nak kene cotrol dye nyer contra kaler dye ngn gmbr yg len. tkut ade yg gmbr terlbih gelap.. hurmm.. pastut ulisan tuh pon aku cm rambang mata nak gne style mna.. heheh~ tp tu la aku nyer otak ni x ke arah kecomelan. aku suke bnda yg lebih ... ntah ah. korg desribe ah sndri. tp stil aku suke girlish tp aku malu. hahahah~ if ko…

Kek Coklat dan Spaghetti Bolognaise. Wanna some?

Image
Hari ni aku bwat kek coklat and bertoppingkan buah strawberry. hehe~ glew leteyh aku bwat sume ni sorang2. Masalhnye bwat kek tuh x pe tp nak mengemas tuh aku plg ckup malas.. ni aku bwat utk bawak balik ke GMI. heheh~ dak2 ni bising nak kek, aku bawa je la an... xpe la sedekah itu kan amalan mulia =)


Ni actlly aku bwat smlm, tp saja nak update hari ni skli ngn kek ni xde la entry aku berlambak sgt hah.. ni aku cm malas2 jek bwat sos tomato plak xde. aku juz gne apa2 yg ada kt umah la.. and kali ni aku campurkn kuah skli ngn mee. sllu aku asingkan.. sbb apa aku campur skli? sbb dak2 ni kalo makan kuah nak lebih, mee ciput. last2 mee berlmbak jek... kuah dah licin dlu..

Video

Sampai Bila Aku Bisa Bertahan~

Ceyt kalo dgr msty rase cam org tgh prob cintan cintun. hakhak~
xde ahh~ actlly saye cm biasa having my period pain.
Setiap bulan pon sama kesakitannya.
Muntah-muntah,
sakit yang teramat sgt kat perot,
rase pitam.
plg aku bnci yg pitam tuh, aku x larat nak jalan rase nak tumbang,
dunia cam pusing2 tp aku kuatkan juga and pakai baju sllu aku bantai sweater sbb rase sejuk lg2 tang kaki so aku balut badan ngn simut. Kipas kene seslow yg mgkn.

Mcm biasa, ubt yang aku selalu bergntung harap, ubt panadol menstrual tuh.
Dye sgt berjasa utk aku. Tanpa dye aku leh maty. yew aku rase cm nak maty jek -___-
urghhhhh~ smpi ble aku kene bergantung ngn ubt tuh  =(

Kenangan di KEM KK DIBAWAH BAYU , TUARAN SABAH K2S6/09

Image

Sebok Nak Kasitaw

hehe.. aku saje menggedik nak kasitaw korg yg esok aku blk GMI. huhu~ rndu nyew aku kt GMI kot.. da 3 mggu x jmpe ka GMI kan.. aku blk bkn saja.. tp aku blk ni sbb nak ambek application letter kwn aku nieh. Nak uruskan ktorgnyer LI nnt..

Baek tol haty aku hah.. haha~ esok aku blk dgn Jimang, dak bilik aq. So aku ambek kesempatan ini utk membawa blk brg2 hostel aku yg melambak tuh~ ko ingat aku ni brg satu dua ke? barang2 aku jek even blk kecik cm stor da mcm apa2 jek..

Habbit kot. Aku ase sume pompan sama. Bawa baju banyak2 padahal nak pergi sehari jek. haha~ ade2 jek kan.. biasa la mna taw baju busuk ke, kotor ke, nak tukar ke.. apa2 lah. Aku dah soh si Jimang kejut aku sampai aku bangun. ktorg tolak lepas zohor. Paginya kete aku kene anta bengkel. hurmmm~

Oklah, apa2 hal kte chillex dlu. Resume resume~ Application letter oh application letter...

Talking nonsense~

Left 2 weeks til my new semester in GMI. hehe~ semester 4 already. Time does flow fast. Another  6 months then it is already 2years here in GMI. hurmm... it's freaking boring during semester break. Semester break equal to gain more weight. haha~

Wanna go out but it sure cost a lot of money once i hanging out. So better stay in my home. Hermm~ today im fasting. 3 hours more. Didn't feel like OHH IM FASTING cause i was awake on 2pm. Sleep on 8am. herrmm~ a bat season came lorrhh~

Heyh, money please do fall from sky. hahaha~ dushhh. Rezki come from Allah. Not from the sky. Stupid. If i've money, i want to buy a lot lot lot of new clothes, new car, new house bla bla bla. Charity also la..

I heard bell ringing. Am not going to step downstairs and open door. hahah~ let my sis does it. lalala~ BAD HANUN!! LAZY BUMP!!


Hey, is there is a NEW RECIPE for me to try out I wanna cook la.. I LOVE TO COOK <3  unfortunately I HATE TO CLEAN MY HOUSE. haha.. moping? no no.. laundry? hah.…

Kek Coklat and Happy 50th Bday Dad !!

Image
Hri ni aku bwat kek. Agak lmbt la start, even bday ayah gwa ari ni- 2 Jan tp gwa bwat ptg dalm 4pm gwa start. Gwa mula2 nak bwat cm kek biasa tu. Kek vanila la.. Tapi gwa cam bosan jek kalo asek2 kek tu jek. And then gwa end up utk bwat kek coklat. Gwa malas tnya mak gwa. Gwa search intrnt thru hp gwa. Sambil2 kacau kek gwa on9 la..
Masa tu mmg da nak seap naseb bek resipi gwa dpt tu cume kene tmbh, air sejuk, susu cair ngn serbuk koko. Yg len pnya sukatan sama cm kek gwa bwat before. Gwa x suke pon makan kek coklat tp sbb nak kasi nmpk pembaharuan dlm blog gwa, gwa try resipi baru. hehe~

Happy New Year minnaaa~

Image
Di pagi yang mulia ini, kte tlah pon menyambut tahun baru. Tapi dlm Islam kte dah menyambut tahun baru Hijrah dah lama dah ok. Apa2 pon aku x pasang pom azam cam org len slalu bwat. Nak taw sbb pe? Sbb kalo aku bwat pon cm aku akn lakukan.

Bek aku simpan dlm aty apa yg aku hajati tahun ini apa yg aku nak capai. Sllunya kalo aku tulis bdna tu sume konpom x jadinyew. Hangat2 taik aym je la kan  =P

Okeyh, aku dgn bangganya mengatakn aku bangun awl. Xde la bangun awl, cuma pas Subuh aku x tdo. hehe~ sume org tgh tdo skang. Glew bosan.. kalo ade suami skang ni, msty aku kene masak. hahahah~ xpa xpa, tgh bujang lg ni bek aku memperuntukkan masa ni sebaik mgkn.

Banyak gak kenangan kelaka2 esp ngn kengkawan. hehe~ ade2 jek dak2 ni bwt lawak. Nasib mmg lawaknya menjadi. hahahah~ seronok kwn ngn derang even kekadang niad gak sakit atinye. Ala lumrah la tuh kan...

Okok. aku malas nak taip pnjg2. Bukannya kt skola nak kene karang lebih 360 patah perkataan. Anyway, selamat tahun baru. All the bes…