BORONG BARANG DARI CHINA?

Saturday, January 29, 2011

Benda sama di FB aku post d cni~

hari ni baru aku cam sedar. patut aku selalu kene marah ngn dak2 ni. sbb aku suke berkhayal masa bawak kete. td dah nak terlanggar kete depan masa tu lampu merah tp aku jalan sambil tengok ke tepi tgk bangunan sekeliling. sllu sgt cmtu.. kat lampu isyarat la plg byk tertekan emergncy brek.. aku x bole bwat keje sambil bercakap. aku kene buat salah satu, buat keje atau bercakap. kalo nak cakap aku kene cakap jek. aku x leh tulis pd masa yg sama. bila org len tgh rancak bercerita, derang marah aku kata aku pekak, padahal aku xtaw apa yg derang cter sbb aku tgh pk bnda laen. ntah ah. sbb dr dlu aku mmg mcmtuh, aku suke pk apa yg aku nak bwat lepas ni.. lg2 bnda ni lagi truk kalo aku ada masalah~ susah aku nak kawal bnda ni..

aku dlu masa kem d sabah dlu, pttnye dilarang kot nak cuci baju ke hape lg2 nak p sidai blkg blok yg gelap gelita tuh, aku plak bole bantai lek jek berus2 baju dlm toilet yg besar tuh, then g tmpt gelap sensorg.. aku cm x pk aku bwat apa, lgpon otak aku pon dok menerawang tmpt len.. then lg pelik ble aku bole plak kuat semangat dok angkt dak2 histeria masa tuh. aku baca surah yassin kat telinga budak tuh, mule2 dye nangis, pastu ble baca dye trus meraung. trus angkt dak tuh g tmpt len.  pastu aku jmpe ada budak ni dok kene bahan ngn dak kump sndri, skt tol ati aku tgk. aku ckp kat dak2 yg bahan dye, "knapa gelak2 dye? kan dye tgh takut tuh". aku tnya bdk yg tkut tuh ok ke x? dye mmg tkut smpi gigil then bdk tu cm lemah nak pengsan sbb mlm tu yg kebetulan earth hour gak.. mmg ramai dak histeria. hermm.. sblm tuh, ribut mmg kuat da nak maghrib, sana cepat masuk wktu. dlm 6.30pm rasa aku ktorg kmpul dewan nak mkn malam.

tbe2 dewan gelap, masa tuh budak menjerit . agak2 sapa yg jerit. mmg konpom pompan. aku igt masa tuh ketua kompeni wirawati ktorg pon da nangis2.. aku peluk je la dye.. then ble lmpu dah ada mmg ada yg kene hysteria. mmg truk gak ah.. ramai sgt. then pas da selesai sume sumer g surau solat sumer.. aku x igt sama ada ustz latif ada ke x masa tuh.. hermm.. aku x baper byk sgt pengalaman ngn org histeria ni sbb ni pon frst tyme berlaku depan aku. aku juz bole berdoa kat Allah jek masa tuh supaya Allah lindungi aku. Syukurlah.. at least aku stil bole membantu yg len..

tp yg kelakar, subuh2 ler aku ni jenis tdo mati, bom kat seblah meletup blum tntu aq dgr.. tp bohong la kot.. hermm.. sllu yg kejut aku Chinese girl asl Tenom yg seblah aku ni.. ngn rmbut dye yg pnjg tuh dye kejut aku sambil dok mencangkung, aku mcm OMG, terkejut ah aku da ah mamai bangun tdo.. huhu.. tp sbb dye la aku sllu gak la org yg awal g surau. aku g ngn wina. dye budak kudat x silap aku. aku sllu p ngn dya... dye pon jenis bgn awl. subuh sana awl kot.. tp aku x igt jam brapa.. sllu ktorg g jam 5.15am ke 5.30 am lah kot.. kol 6am dah kira lmbt gila.. tp masa g surau gelap jek yg pasang lampu kelip2 dye.. surau ni tmpt aku plg syang lah kiranya..

masuk jek aku bukak lampu, aku dok tgk depan, rupanya ada dak wira, tok imam ngn teman seperjuangan dok mengeroh kat depan hah. haha.. aku kejut ah.. derang dtg awl kot sbb tu sempat tdo.. mentang2 surau ada aircond. xde la aku kejut cm aku kejut adek2 aku dok usap2 gtu.. aku kejut gne sore sudeyh.. hey tok imam tu org semenanjung ok. aku igt lagi dye dpt matriks so dye kua awl.. bdk pandai kot. lupa nak kasitaw nama dye azizi.. pas dye kuar, then ganti ngn sorg imam yg merdu suaranya, dye kompeni aku gak. tp aku x penah perasan dye kompeni aku, and dye penah satu group ngn aq masa lam kelas. sedeyh nya.. nama dye imam saipul. aku ada bergambar dua ngn dya masa nak ambek sijil tp laptop aku telah menghilangkan banyak gmbr2 kenangan aku kt sana. ok back to topic, dye comel kot putih lagi. da la imam merdu lagi suara.. haha.. dye suka cakap aku comel aku comel.. pdhal aku da legam gila kat sana.. aku rse aku a bit annoying gak kt sana sbb aku suke terjerit2.. lg2 bab bg semangat.. 

aku d sana aku masuk netball. aku jd GS kdg2 GA. aku suke lg jd GA la.. sbb gerak bebas ckit.. GS dye ada tmpt terhad an.. aku bab shoot2 ni power gak (puji diri sendri) lg2 aku nengok ada dak laki aku minat lg kobar2 ah aku nak shoot. kahkah.. perghhh aku suke btol men netball tp aku x aktif kat skola, sbb aku tgk sllunye berpilih2.. sorry ah bkn nak kata apa. aku x brpa kenan ngn skolah aku dlu, bkn aku xnak igt, tp aku rase skola terlampau grouping. aku x berapa nak bergaul ngn derang. lgpon aku ni ada penyakit suka membisu ngn bwat hal sndri. lg satu aku ni rasa rendah diri ckit dlu. ramai sllu ckp aku sombong. pdhal akulah org plg biol.. huhu~

aku appreciate wktu2 aku d kem sana ngn d gmi skrg. wktu ni barulah aku terasa betapa pentingnya kawan itu. aku baru kenal apa itu dunia. sblum ni aku agak jahil ngn dunia luar. aku x penah kuar ngn kengkawan kecuali ayh atau mak aku yg anta. aku agk skema smpi aku tkut ble aku kene lalu dpn org ramai. aku takut ble aku nak tnya org. aku tkut even nak kene bayar bil makan di kaunter. aku tkut sbb aku malu. mgkn sbb aku da terbiasa dok d ruma dan hnya bersama ngn mak ayh. masuk belajar ni lah baru aku mcm agak terbabas... aku gaul ngn mcm2 manusia. aq suka kwn ngn dak2 cni.. aku rasa bagai langit ngn bumi pangai dak cni ngn dak skola aku. tp aku stil ada kawan yg aku rapat d skola aku dlu. yg aku sllu berkontek n berchat smpi skrg =) tu la kwn lama yg aku sayang smpi skrg ~

wktu skola dlu aku suke perhatikan org n aku mmg nerd gler dlu.. jauh tersempang aku dlu ngn skang neh. bg aku rupa paras memaenkan peranan pntg. keyakinan lg lah penting. tp smpi skrg aku x leh nak buang rasa gentar ble depan org ramai lg2 bila nak present kt depan. mmg konpom blank hbs la.. cermin mta aku pon bole berwap2.. peluh pon turun sbb cuak pdhal dpn dak kelas je -___-   aku dlu sgt kental jwa aku beb. aku ni kira ego sejati ah.

panas baran aku lg lah dah mcm setan yg bermaharajalela duduk kat kusi sambil pgg tongkat bentuk garpu tuh. aku xtaw apa masalah aku dr form 1 smpi la aku berusia 18tahun. aku hangin jek mmg bercampak2 brg . laptop aku yg ACER aku ase jahanam sbb aku suke baling kot. aku penah terlampau egois smpi membuat hati org2 tua terluka. mmg ah aku rasa sadis.. berdosa lglah.. aku xtaw napa aku mcmtu dlu.. baran aku tggi sgt.. smpi aku x bole nak cerita bnda kat cni. sbb aku penah smpi cederakan org lain even buku lali aku terluka sbb aku bantai tumbuk dinding.. beristighfar aku kalo aku teringat balik aku yg dahulu. mgkn baru nak up, hormon aku x stabil. aku jd mcm tuh.. Astaghfirullah. Bersyukur aku tidak seperti dahulu. aku arap berkekalan.

dlu masa aku drjh 5, 6 smpi form 1, telinga aku agak berdarah gak ah.. haha.. aku sakit ati gak ble org suke sgt sebok nak ngutuk2.. yew la aku pon x lawa mana ngn selekehnya.. berdarah telinga aku dengo. anak sendri dpuji anak org len dkutuknya pulak. haha.. tpp aku bwat derk jek. pdhal lam ati aku nak jek aku menjawap tp aku xde ah jahat beno.. dlu aku kerap gak ah mlm2 aku nangis ah ble teringat an. tp sbb dr tu lah aku belajar cmne nak kental ati ble org kutuk kte. then aku mmg kental skrg ni. bwat bodo jerk aku. ble org dok ngata aku skang ni.. aku biasa jek la.. sbb bernanah dah telinga aku dengar. smpi nasihat yg ada pon aku da tuka jd nasihat-proof. bukan jam jek ade waterproof. tp dr cni gak aku berubah jd org yg sensitif. sbb kte bwat derk lama2 dye makan dalam. makan haty beb.. keras haty pompan, x kemana pon..

aku benci ckit org yg kasi nasihat ni lg2 kalo org tu x knal kte sebok nak nasihat an.. pdhal dye cm bagus sgt. org yg leh nasihatt aku cuma mak ayh aku jek.. tu je aku leh trima. skang ni aku jenis cepat nangis. apa aku nak bwat aku nangis. aku dpt result bez aku nangis. aku terharu aku nangis. aku gembira aku nangis gak. kdg2 org pelik ngn aq, tp aku lg pelik ngn diri aq. aku pon dlu jenis x suke muzik2 ni. aku mna penah layan lagu2 ni. lg2 lagu melayu.. lagu mat saleh tu pon x. aku suke lagi dok baca komik kat bilik. kdg2 ayah aku sllu gak beli buku kat aq . yg bestnye ayh aku beli buku yg bole cari2 brg. smart gler buku tuh. mahal tp aku bantai conteng.. biasala kanak2 jahil. aku suke membaca.. kdg2 kedai buku aku cr buku siri salma ke hapa2 ntah yg sewaktu dgnnya.. hobi aku tu je la. dari komik plak, aku pupuk minat melukis komik.. 

aku pun jenis yg cerewet gak dlu. aku x leh baju aku kedut sedikit pun aku akan bukak balik dan gosok baju tu balik lg2 bhgn lengan. mmg lah kalo lipat tgn dye kedut kdg2 aku rase aku ni bodo gak. tp xpa la dimaafkan sbb aku baru srrjh 3 masa tuh. hihi~ tp dlm hal2 laen aku x cerewet. aku jenis sempoi. aku trima jak. smpi ke mandi aku terbawa kesempoian aku tuh. aku mandi 3  minit jek. bila aku kuar kene gelak ngn dak2 bilik rupanya aku x mandi hbis sbb buih sabun ada lagi kat badan aku. haha.. cerita pasal cerewet, aku ni mmg lg aku titik beratkan kulit lg2 bahagian muka aku. dlu muka aku penah tertanggal eh menggelupas teruk kat muka ni sbb aku kene cahaya matahri. masa tuh kat pantai. then aku kene g klinik. huhu.. dok kasi ubt sapu.. lama2 elok gak ah even aku nmpk agak cm ada kesan lg.. aku x suke muka aku berminyak. muka aku minyak je aku kene cuci pakai pencuci muka. aku x akan keluar jalan kalo x cuci muka. 

kalo pasal kulit kat tgn aku ni, ramai pelik knapa ngn tgn aku. sbb kulitt tgn aku byk bintik2. and fyi , bintik2 tu ialah pigmentation yg berlaku sbb sinaran UV yg overdose. kulit aku mmg sensitip kene matahari. sbb kulit aku ni da mcm ala2 kulit mat salleh yg ada bintik2 kat bahu tuh.. haha. buruk kot.. tp kt tgn je la. lg pon tgn aku da itam. huhu~ kaki aku mmg laen sgt kulit ngn tgn ni. xtaw nak bwat cmne..

aku suke sgt kartun jepun ni. aku lukis ah.. then aku try bwat komik. yg x bole blah aku bwat komik perang. tu ah frst komik aku lukis n karang. powerr x power aku masa tuh aku drjh empat. aku bwat komik tu lam buku sekolah yg pnjg tuh. haha.. smpi skrg aku simpan komik2 ni yg aku  bwat, ada lg lam almari. dr ctew marapek tp kebanyakan ending tergantung sbb malas lukis n aku dah bwta ending lam mimpi aku. so malas da aku nak luahkan.. skrg ni aku x melukis dah. lagipon aku agak down la ble tgk lukisan adek aku lg power dr aku. agak tercabar aku lukisan dye btol2 cm artis jepun lukis. tp dye x reti karang cter komik. hahaha~ kiranya aku ni leh lagi ah bwat cerita..

aku addicted ngn jepun ni dlu sbb tu aku nyer lagu dlm folder byk jek jepun. masa tu korea mna up lg bhai. drama2 dye wktu tu plg power winter sonata. tu pon aku x layan. bhs korea bg aku x seberapa lawa. agak kasar dan kurg sopan. cuba korg dengo, ble derang ckp bunyi derang cm nak kua kahak kan. tgk jepon, dah ah comel, lembut jek. tp kalo drama or cter derang bwat sumpah slow and kebanyakan byk cakap jek.. smpi busan.. korea lak lebih ke arah drama2 cintan cintun dye tuh.. aku pon layan anime2 ni. da kata minat jepun ngn komik msti layan anime. huhu~

aku layan jek cter naruto, sailormoon msti la wajib, dragonball, inuyasha, one piece, love hina, slamdunk, midori no hibi,ranma ntah apa2 lagi aku x igt. tp x la aku nyempat nak layan sume anime jepon, semput aku tengok nnt. conan kalo cter dye aku  x layan sgt sbb aku lebih kepada komik dye sbb lg masyuk. dlu komik tora aman setahu aku awl2 aku beli rm3.50 ke rm3.90. skrg da rm4.50. ahhh lupakn suuma tuh, bg aku harga dye masi ok la. mampu gak aku nak beli sbb conan skang aku da kmpul dr jilid 1~68. yg aku kisahkan skrg, komik yg dr satu kompeni tu xyah aku nak mention. da naek rm1. dlu aku beli 6.50 jek skang... huhu. jarng da beli komik skrg. sbb mahal nyer pasal bek aku beli baju. tp tu ah nak beli pon, almari buku jek nak kene beli kali ke-3 utk letak yg baru. sabo je la. nnt ada bookfair agak2 serbu la kte kan. masa tu dpt gak murah..

aku pon x seda asl pnjg sgt entri ni. ptt aku letak jek kat blog aku bnda ni. baru org len x busan kunjung blog aku sbb akhir2 ni entri aku kurg menarik cter sumer nak tacing jek.. haha.. bye.....

heyh it's holiday again lorhhhhhh -__-

holiday again and going to lepaking in house. ohh, it's bad for those sissis (my sisters) that they're having a class. kuang3x. but pity on me i got a lot of assignments to do. warghhhhhhhh~ help me. too lazy lahhhhhhh.. tomorrow we're going to Sunway Pyramid or if not, we're going to The Curve or and if notttttttt we're not going anywhere. I want to buy a shoe but i dun want to use my money. hehe.. i still have RM359.02 in my account and for the frst tyme i can control my money usage.

Next monday, will get RM630. Then i shud have pay my hostel fee -___-   no..... i dun want.. but i have too.. hermmm~ i am in my mood for singing. Anyone want to bring me to karaoke? huhuh... it's been a month kot.. no you shud not going anywhere. or u may use ur money. lost money or get tstuff? can i get money and stuffs? hehe~

Oh, i need to take a note. I MUST HAVE to photocopy my application letter for 5 sets. Enough kot.. hermmm.... places that im interest ..... jengjengjeng *SECRET*   hehe~  malu nak kasitaw~ diam2 sudeyh..

Thursday, January 27, 2011

Bad To Know~

This sem is the most tiring, exhausting semester would be. Assignments, searching for practical places, searching for a group members for FYP. huhu~ dun even have enough sleep for me lol. I always raising my voice to my friend when they keep asking me. What's wrong with me?

Yesterday, during my presentation, I was like "OH GOD IM DEAD" . Im not having a bad nervous after all but still a lil bit of it, my heart dun dup dap like always, but my hand and voice shaking and it was freaking cold inside that LOCAL AREA NETWORK class. It seems like i dun look like i am well prepared. Hey, even i looked stupid when i keep saying "Ahh..... Ahhh.."  what the heck man -____-

Then when Sir asked me a questions and he wanted me to give 3 answers. Cool la walaweyhhh~ i was like blank. Even i've read for many times, it was like I DUN DO HOMEWORK!!!  gahhhhhhhh~ and the most stupid thing is like i am REALLY A BAD SPEAKER. I CANT REMEMBER EVEN A SIMPLE WORD OF ENGLISH!!!

Hey. What's up Hanun? Are you feeling well today?  huhu~ then i keep talking in a Malay even Sir asked me to try to talk in English. Then i've my own answer, but it was like im stuck in order to translate the explanation in English. Whatsoever, i've already finished the presentation. It's bad to know that you can write but you cant talk kan. That's my weakness afterall and i do know it a long time ago.

P/S:= Better practice to talk in English and increase my vocabs also. And try to reduce my KEGELABAHAN infront of the peoples.

Tuesday, January 18, 2011

Lamanya..

aku rase masa berlalu dengan agak lambat bila aku x leh on9 ni. Laptop aku bwat hal. huhu~ eh bukan, actlly aku yg bwat hal. hahaha~ tu la gatal sgt tgn p delete apa bnda. hahaha..
last2 aku kene anto p format blk...

aq ckp kat org tuh, saya x kesah yg len2 ilang, tp saya nak gambo saya tuh diselamatkan. yew la, g,bar kenangan kot.. dah la dlm tuh ade video bodoh2 dak2 ni.. hehehe.. kang hilang lg gambar, menangis plak aku...

hermmm.. aku ada brokband, tp lappy plak x da. so aku pnjm bell punyer lappy. haha.. ngam la tuh, dye xde brokband. td pagi kelas first. aku rase janggal gak.. tbe2 pi kelas ngn dak bilik. hahaha... aku tercari2 mna la rachel ngn ana.

aku rase sgt pelik ble derang xde.. aku rndu kelas aku yg dlu.. aku mo derang... aku xnak yg laen. aku suke derang.. derang best... dah la kelakar..

aku x rase best sgt gne lappy org sbb sume info n gmbr sume dlm lappy aku. huhu~ xtaw sgt nak cter apa... ok la saya mengundurkan diri dlu. salammmmmmmmmm~

Friday, January 14, 2011

I adore~

Aku adore dak2 pompan yg pandai edit dye jd cm cute2. Glew aku x reti kot.. hahah~ aku nak bwat tp cm jiwa aku x ngam. Tp aku suke nengok.. korg taw an yg blog dye cm comell.. ade cartoon cute comel2 jek ble dye tlis entry dye. cm kartun melambangkn muke derang tyme tuh. aku takat bwat smiley bole lah.. hahaha.


tp mmg cute glew aku cm eshhh cmne la derang bole pk nak bwat gni... heyh anyway, korg pasan x aku da letak banner baru. leteyh kot aku edit... lama gak la.. aku edit gmbar, resize dye, ada silap kene bwat balik. then aku cari dlm folder gmbr mna bez... aku bukak picasa la, picnik la.. lenguh tgn aku...


nak cari tone seswai ngn gambo ah.. mcm2 lg.. pastu aku nak kene cotrol dye nyer contra kaler dye ngn gmbr yg len. tkut ade yg gmbr terlbih gelap.. hurmm.. pastut ulisan tuh pon aku cm rambang mata nak gne style mna.. heheh~ tp tu la aku nyer otak ni x ke arah kecomelan. aku suke bnda yg lebih ... ntah ah. korg desribe ah sndri. tp stil aku suke girlish tp aku malu. hahahah~ if korg pasan blik aku mana ada teddy bear. aku x ske. tp ada satu teddy bear keychain tu pon kwn kasik. xkn nak buang. mendosaaaaa...


aku x ske bear sbb ntah. adakah dye terlampau comel? hahaha... x comel pon. aku suke lg nengok patung muke pelik cm Doodolls tuh. tu lagi semart. eh aku terlupa aku ni pon pengumpul brg comel. aku suke bantal love. hahaha.. lawa ohh~  tp tu ah... dr kecik aku x in sgt ngn teddy bear ni. sbb ayh aku suke belikan aku patung askar yg kecik2 kaler ijau tuh,ultraman, apa jadah man lagi, tp yg plg penting, Barbie. hahaha~


aku ni dlu pengumpul tegar barbie. aku ada set tdur dye ngn set dapur. mak aku beli.. set dapur dye ada makanan2 dye. cm sayur2 air kotak, perghhhh mmg semart... tp sllu ilang biasa la masa kecik an .. aku igt lg aku ad beli barbie set masa tu musim barbie berkebaya. perghh~ aku nyer barbie tu pakai baju kebaya!!! kaler pink purple aku igt lg... mmg lawa... tyme tuh musim dye. tp an aku ni ada satu habit. aku suke mandikan barbie tu and rmbut dye tuh kene air, bole rosak kot... then aku sikat rmbut dye pas da mandi, lama2 botak barbie tuh. hahahah~ kadang2 ade yg ptah kepala... truk tol aku..


aku selalu gak bwat survey sumer ann.. aku survey aku nyer otak.. ceyhh.. tp result dye selalu ke arah otak belah kanan. Means that otak aku lebih ke arah kreativiti and aku sndri akui la. bukan aku nak mengaku aku ni kreativ, omaigad perasannya. aku nak ckp aku ni mmg lmbat pick up tang kira2 n praktikal. weyh jgn tnya aku napa aku masuk GMI kalo da taw otak lembap tang tuh. Bukan aku xnak ambek kos yg seswai ngn aku, yg ngam jiwa aku, tp mak aku suruh aku masuk cni. Aku btol2 teringin n aku da ckp kat mak aq yg aq nak bhgn memasak yg chef2 tuh, tp dye x kasi.. hahaha. dye kata lepas GMI ni pon bole masuk sana. Yew la...


Korg perasan x, kalo ctew pasal otak, and aku sndri dpt rasa, otak belah kiri aku agk berat. belah kanan aku cm ringan jek... hahaha.. aku x tpu tu yg aku rase... sape2 yg otak belah kiri dye tu lebih up dr kanan korg mmg bez la.. aku ni belah kanan. tp xpe, aku x kesah. sbb kalo korg perasan, org yg bijak sllu kerja dibwh org yg kreatif. sbb apa? sbb org yg kreatif dye bijak nak bwat apa2 sumer, and org bijak ni dye dperlukan utk menjalankn apa yg org kreatif nak bwat.. it's like Bill Gates dan juga mendiang  Tan Sri Lim Goh Tong. Derang kreatif kan dan mereka berjaya...


Jgn marah aku plak wahai org bijaksana. Sbb ni cume pendapat aku.. aku x kata aku ni berjaya. Aku x kesah x berjaya kat dunia ni, aslkan aku berjaya di akhirat kelak. Allah swt akan sentiasa bersama aku tu dah ckup. Salam~

Thursday, January 13, 2011

Kek Coklat dan Spaghetti Bolognaise. Wanna some?

Hari ni aku bwat kek coklat and bertoppingkan buah strawberry. hehe~ glew leteyh aku bwat sume ni sorang2. Masalhnye bwat kek tuh x pe tp nak mengemas tuh aku plg ckup malas.. ni aku bwat utk bawak balik ke GMI. heheh~ dak2 ni bising nak kek, aku bawa je la an... xpe la sedekah itu kan amalan mulia =)

kek coklat with strawberry

Ni actlly aku bwat smlm, tp saja nak update hari ni skli ngn kek ni xde la entry aku berlambak sgt hah.. ni aku cm malas2 jek bwat sos tomato plak xde. aku juz gne apa2 yg ada kt umah la.. and kali ni aku campurkn kuah skli ngn mee. sllu aku asingkan.. sbb apa aku campur skli? sbb dak2 ni kalo makan kuah nak lebih, mee ciput. last2 mee berlmbak jek... kuah dah licin dlu..
spaghetti bolognaise

Monday, January 10, 2011

Sampai Bila Aku Bisa Bertahan~

Ceyt kalo dgr msty rase cam org tgh prob cintan cintun. hakhak~
xde ahh~ actlly saye cm biasa having my period pain.
Setiap bulan pon sama kesakitannya.
Muntah-muntah,
sakit yang teramat sgt kat perot,
rase pitam.
plg aku bnci yg pitam tuh, aku x larat nak jalan rase nak tumbang,
dunia cam pusing2 tp aku kuatkan juga and pakai baju sllu aku bantai sweater sbb rase sejuk lg2 tang kaki so aku balut badan ngn simut. Kipas kene seslow yg mgkn.

Mcm biasa, ubt yang aku selalu bergntung harap, ubt panadol menstrual tuh.
Dye sgt berjasa utk aku. Tanpa dye aku leh maty. yew aku rase cm nak maty jek -___-
urghhhhh~ smpi ble aku kene bergantung ngn ubt tuh  =(

Thursday, January 06, 2011

Sebok Nak Kasitaw

hehe.. aku saje menggedik nak kasitaw korg yg esok aku blk GMI. huhu~ rndu nyew aku kt GMI kot.. da 3 mggu x jmpe ka GMI kan.. aku blk bkn saja.. tp aku blk ni sbb nak ambek application letter kwn aku nieh. Nak uruskan ktorgnyer LI nnt..

Baek tol haty aku hah.. haha~ esok aku blk dgn Jimang, dak bilik aq. So aku ambek kesempatan ini utk membawa blk brg2 hostel aku yg melambak tuh~ ko ingat aku ni brg satu dua ke? barang2 aku jek even blk kecik cm stor da mcm apa2 jek..

Habbit kot. Aku ase sume pompan sama. Bawa baju banyak2 padahal nak pergi sehari jek. haha~ ade2 jek kan.. biasa la mna taw baju busuk ke, kotor ke, nak tukar ke.. apa2 lah. Aku dah soh si Jimang kejut aku sampai aku bangun. ktorg tolak lepas zohor. Paginya kete aku kene anta bengkel. hurmmm~

Oklah, apa2 hal kte chillex dlu. Resume resume~ Application letter oh application letter...

Monday, January 03, 2011

Talking nonsense~

Left 2 weeks til my new semester in GMI. hehe~ semester 4 already. Time does flow fast. Another  6 months then it is already 2years here in GMI. hurmm... it's freaking boring during semester break. Semester break equal to gain more weight. haha~

Wanna go out but it sure cost a lot of money once i hanging out. So better stay in my home. Hermm~ today im fasting. 3 hours more. Didn't feel like OHH IM FASTING cause i was awake on 2pm. Sleep on 8am. herrmm~ a bat season came lorrhh~

Heyh, money please do fall from sky. hahaha~ dushhh. Rezki come from Allah. Not from the sky. Stupid. If i've money, i want to buy a lot lot lot of new clothes, new car, new house bla bla bla. Charity also la..

I heard bell ringing. Am not going to step downstairs and open door. hahah~ let my sis does it. lalala~ BAD HANUN!! LAZY BUMP!!


Hey, is there is a NEW RECIPE for me to try out I wanna cook la.. I LOVE TO COOK <3  unfortunately I HATE TO CLEAN MY HOUSE. haha.. moping? no no.. laundry? hah.. no way. hakhak.. but i do wash the dishes tht was like a hill. I dun like seeing tht a plate or a cup in a sink.

But i do my cleaning stuff when in my hostel. Like hell, obviously i was like very RAJIN. Dun know lah why. Maybe it's because i knew tht my mom wasnt here. And my roomates are NOT GOING TO CLEAN THE TOILET until i told to do so. huhu~

Sunday, January 02, 2011

Kek Coklat and Happy 50th Bday Dad !!

Hri ni aku bwat kek. Agak lmbt la start, even bday ayah gwa ari ni- 2 Jan tp gwa bwat ptg dalm 4pm gwa start. Gwa mula2 nak bwat cm kek biasa tu. Kek vanila la.. Tapi gwa cam bosan jek kalo asek2 kek tu jek. And then gwa end up utk bwat kek coklat. Gwa malas tnya mak gwa. Gwa search intrnt thru hp gwa. Sambil2 kacau kek gwa on9 la..

Masa tu mmg da nak seap naseb bek resipi gwa dpt tu cume kene tmbh, air sejuk, susu cair ngn serbuk koko. Yg len pnya sukatan sama cm kek gwa bwat before. Gwa x suke pon makan kek coklat tp sbb nak kasi nmpk pembaharuan dlm blog gwa, gwa try resipi baru. hehe~

Glew baek aku kot. Sume org x igt bday ayh gwa. Gwa sorg jak  =')

Ok sudah seap utk disejukkan.

Saturday, January 01, 2011

Happy New Year minnaaa~

picture from Google

Di pagi yang mulia ini, kte tlah pon menyambut tahun baru. Tapi dlm Islam kte dah menyambut tahun baru Hijrah dah lama dah ok. Apa2 pon aku x pasang pom azam cam org len slalu bwat. Nak taw sbb pe? Sbb kalo aku bwat pon cm aku akn lakukan.

Bek aku simpan dlm aty apa yg aku hajati tahun ini apa yg aku nak capai. Sllunya kalo aku tulis bdna tu sume konpom x jadinyew. Hangat2 taik aym je la kan  =P

Okeyh, aku dgn bangganya mengatakn aku bangun awl. Xde la bangun awl, cuma pas Subuh aku x tdo. hehe~ sume org tgh tdo skang. Glew bosan.. kalo ade suami skang ni, msty aku kene masak. hahahah~ xpa xpa, tgh bujang lg ni bek aku memperuntukkan masa ni sebaik mgkn.

Banyak gak kenangan kelaka2 esp ngn kengkawan. hehe~ ade2 jek dak2 ni bwt lawak. Nasib mmg lawaknya menjadi. hahahah~ seronok kwn ngn derang even kekadang niad gak sakit atinye. Ala lumrah la tuh kan...

Okok. aku malas nak taip pnjg2. Bukannya kt skola nak kene karang lebih 360 patah perkataan. Anyway, selamat tahun baru. All the best in korg punye life and may happiness always be there for ya =) Assalamualaikum~