Wednesday, March 23, 2011

Semalam Punya

Semalam aku dok kat KT5 satu ari. KT5 ni bangunan aku belajar. Letih sgt. Pagi tu, kelas Project 2. Aku ngan  kak dayang je yg dtg. Yang len kat bilik. Then kat sana ktorg ke group masing2. Group aku, ialah aku sndri,mira,shinobi ngan shahid. Hari ni shinobi dtg, mira xdtg. So aku wat ngn shinobi. Shahid lak da lama gak x nmpk dye dtg kelas. Huhu...

hari tu hujan lebat. ramai dak xdtg hari ni kelas pagi... sir sham plak cm bad mood jek ari ni. hhuhu.. period kot agaknye.. aku ngn shinobi da nak seapkan projek ktorg tu hampir2 seap ah. Tapi x seap lagi oh.. kene edit2 lagi.. huhu. Aku try edit2 ckit coding dye tuh. Tapi aku ni nak ngedit nyer makan masa ah. Nak present lagi baper ari. Tnya sir sume cmne nak connect ngn laptop org len gne IP Address sume. Smlm nak connect ngn mira x dapar. then ngn sir punya lappy dpt plak. Hari ni aku try connect ngn shinobi punya lappy last2 dpt gak. Tp kali x susah sgt la sbb dye mmg terer gak bab ni.

then tugasan ktorg ari tu cmne nak send data tnpa ade msg2 nyemak tuh. huhu.. ktorg dpt pon drpd internet coding tuh. shinobi jmpe dye kasi aku kat ym masa ari ahad x silap aku. aku pon der jmpe satu yg lagi simple tp syg bole send, boleh received data tp x nak display kat o/p.

then pakai yg shinobi nyer. coding dye mmg pnjg n byk. then edit2 sume. ktorg decide nak ambek tuh. masa nak balik kelas pagi tu dah, sir soh kumpul dlu. dye ckp "Kamu cuba tgk2 dlu sape yg ade kat cni skrg. dan kamu da boleh nmpk sape yg bole bwat keje masa FYP nnt, dan sape yg x. takkan baru ujan ckit dah xnak dtg kelas bwat projek sume. hah kamu x suke org len xdtg kelas, kamu jgnla x dtg kelas" huhu... pompan ritu 3 org jek kot dtg. lg 7org hilang... mna x bengang dye... then dak2 laki yg xdtg..

Petangnya, smbung bwat keje projek tu  pas test 2 VB. Aku ngn Shinobi bwat bnda tadi gak then ktorg bantai p maen IP Messenger. hahaha.. sbb ktorg pon mmg tggl bwat slide jek... aiyooo..  Then pttnye gne masa tu utk bwat slide terlebih plak g men2 chat ngn dak kelas. huhu...

then da nak balik tu, sir soh kumpul sume kt dpn. dye juz ckp paal potong markh tu xjd. ntah apa tbe2 sejuk balik. mgkn baru pas solat kot. tu mood baek tu. haha.. then dye cm sbut mcm ni la kiranya, tbe2 sir dok bagi ceramah pulak da..  "ada org dye pandai mana pun, usaha mcm mana pon tp stil x dpt cari". Sebab nye dye kaitkan nasib kte. Then aku ckp kuat2 lam kelas, bkn nasib sir, rezki. Sir ckp2 ah agi, then dye sebut nama aku.

Dye tnya aku nyer projek da nak seap. Cuma kene edit2 coding dye. Projek derang susah, tp da nasib derang nak jumpa coding tu masa search. Kamu cube pk2 knapa? aku taw dye sbut knapa. sbb rezki Tuhan nak kasi. Maksud tersirat dye yg tu. Kalo org len x paham xtaw ah. Sir nak tekan kann tu sbnrnye pasal solat. Sbb aku pasan, dak2 ni pon baper kerat jek g. Aku x de ah perfect sgt. Aku pon tuang2 lagi2 kalo subuh sbb bgn jam 7 lbh.

ok. sbb tu ah aku cm blushing dowh smlm sbb sir sbut nama aku. sbut je ah nama shinobi -___-  then mood agk bek lama x kene puji ohh.. huhu.. last skali masa sensor sem lepas. huahua.. bez taw kene puji sbb kte akan semangat lg ble nak bwat satu bnda.  aku ni cpt down ble org kutuk, then aku xde mood lastly trus malas bwat... huurmm..

then malam, aku dikejutkan dgn chat seseorg tu. dye chat ngn bell tnya aku block dye ke. then bell jwb la pe patut. aku tersentap sgt2 masa bell terkezut org tu chat ngn dye. mmg dye slalu tnya bell kalo aku ade menghilang, menyepi sumer.. then bell ckp, hanunn x sggp tgk wall ko. sape yg sggp.. sakit kot..  huhu.. mmg aku block sbb x sggp tgk dye, tak sggp tgk wall dye x sggp tgk semua tu. pedihhh sgt.. pedihhhhh   ='(

Friday, March 18, 2011

Guys

skang ni nak on9 curi2 jek dowh. aku xde masa nak update sgt pon sbnrnye. kdg2 pon sbb aku tahan mata ni sbb nak update blog. kdg2 curi on9 masa tgh lam kelas. then FB aku terbiar jek gtu. hahaha.. org chat, then x berbalas, samapi hangin org len padahal aku mana tgh aktiv msa tuh. huhu~

skang kelas pg ptg smpi sabtu. mggu lagi satu nak final suda. omg. mggu dpn presentation sume benda alah esaimen. huaaaaaaaaaaa... xtaw ah mampu bwat ke dak. bapak ah.. yang aku sakit nyer, bukan nak ajar pon, dye bg cmtu kte pandai2 bwat. huhu~ kalo genk2 aku sume pandai xpe. dpt gak aku tumpg pandai skli. ni hampeh jek aku lagi ah super hampeh.. jahat tol aku ni.

aku slalu msg2 inbox kt FB ngan adlee. kdg2 pggl dye Pak LI n kdg2 Mat Deli. hahaha.. sbb dye pggl aku Pak Non. ntah apa2 nama dye bg tuh. huh.. aku suke ble dye bg semangat kat aq. tu yg bez tuh. lgpon ayt dye mmg sedap dgr owh. ktorg sekolej. tp kat luar jumpe x tgur pon. hakhak.. aku dlu penah down gler sbb someone nieh, then dye ah pm aku tnya asl ngn aq ni. aku mmg terharu gler ahhh.. panjang taw kalo dye ni msg. leh bwat 3 page krgan. hahaha.. aku pon apa lg. balas pnjg gak ah...

aku cter pasal hdup aku, dye cer pasal hdup dye, awek dye sume.. ececeyhhhh.. byk gak rahsia aku taw sal dye. ntah kdg2 dye suke msg aku sbb dye kata bez. aku pon xtaw apa yg bez. pdhal aku tls pe x paham. it's like a counseling session ah kalo ktorg cter. masing2 bg semangat. huhu...

ada lg sorg bg aku, yg aku suke gak baca sal dye nieh. Ex dak bilik aku. Aku rapat ngn dye pon sebab BLOG. haha.. aku rase dowh cmne perasaan dye. Sumpah mmg sakit. Aku taw mcm mana rasanya siyes sakitttttttt sgt kalo aaku kat tmpt dye gak huhu... aku diamanahkan utk tidak memberitahu blog dye ni kat kwn aku ni. aku lak cm kesian gak ngn kawan aku ni ble dye asek mnx. takut dye tarik muka ngn aq. penah gak aku tipu kata x taw. td aku nak bgtaw, sbb kawan kan. tp masalahnya, amanah org xkn aku nak mungkir. smpi ah aku tnya mira ptt ke x. Mira ckp igt tu Amanah org jgn kasitaw. ok aku simpan... sebab aku serba salah glerrrrrrrr... due2 kawan kot... huhu... tp xpe. pas ni aku nekad xkan bgtaw.. KAWAN TETAP KAWAN, AND AMANAH ITU AMANAH  =)

ridz pon slalu gak aku dok nengok rajin bukak blog aku. hahahha.. aku nyer blog dah ah ntah apa2. cm org ckp sensorg... pnjg berjela lak tuh... huhu. weyh makaseh taw sbb slalu sgt sabar kan aku, nasihat aku... hehe..

Wednesday, March 02, 2011

Allah Selamatkan Saya

officially 20. yeayyyyy.. alamak umo da puluhannn siot.. haha. ada apa dengan angka. hehe.. semalam mira seb0k teman dye ambek air. seap paksa2 ni . aku da ah tgh busy on9. geram jek paksa2 org. aku taw mesti ada bnda. kahkah.. tp aku x tersngka ah smpi kene baling tepung. aiyoo.. yg beznye TEPUNG TEPAT2 KENE TANG MATA... desyungggggg... perghhhh nikmat gler ah wa kata lu...

trus terduduk kat lantai... cedera mata aku. smpi ke ari ni mata aku sakit2. frst tyme seumur hdup aku kene baling tepung. huhu.. aku da cakap JGN MEN TEPUNG PUAS DOK MELETEYAK. BOLE BWAT KEK GNE TEPUNG TUH. ISHH ISHH.. hahaha..

lama gak ah aku terduduk. azie da gelabah trus g ambek air. gwa terpksa cuci mata. x dpt bukak lgsg dow... likat gler ah... apa2 pon pastu ktorg kene cuci lantai x pasai2 kang si cleaner report plak an... haha.. aku xtaw napa. tiap kali bday aku , aku salu xde mood. ntah.. aku mmg cmtu. kiranya aku cm x baper suke sgt kot tairkh lahir  aku. sbb da lama aku x rase sonok cm mlm smlm. hehe.. frst tyme rase bez. nak dkt 8 tahun kot org x celebrate. aku sbnrnya termengalir air mata aku sbb derang nyanyi lagu bday. terharu sgt.. huhu..


 MAKASIHHHHHHHHHH KAWAN2 N SEMUA YG WISH SAYAAAAAAAA... SAYA SAYYANG ANDA SAMPAI MAMPOS!!!