BORONG BARANG DARI CHINA?

Tuesday, May 24, 2011

Industrial Training

Aku pon baru jek dpt surat dr Boustead Naval Shipyard kat Lumut tu. Aku dapat pon sbb ada ORANG  yang ambekkan. Kalo x mmg xtaw ah aku. Wakaka.. Gler pemalas aku nak g level 7 tu ok!!!

Then aku mmg mati2 an lah xnak nasib bek ayah aku pon ckp, cancel yg kat Lumut tu. Sbb aku akan konpem dpt kt Tjg Malim nnt. Ntah ah. Aku xnak gak sbb aku nak kat shah alam do... bole dok umah. Xyah aku nak pk soal DUET!!!!!!!

Seap ayah aku cakap "Belajar lah berdikari ckit. DOk jauh2 nyemak jek kat umah"  . Hahaha.. adakah dikata begitu. Ceyttttt... Then tadi la kelas dpt kol. AKu ckp kt ayah aku kol sat g ah dye pon taw aku kt kelas. Then dye pon taw aku ni kt dalam kelas. So dye pon bagi aku msg. Cakap dye dpt tmpt utk aku practical kt SHAH ALAM (PEJ HUTAN SELANGOR) . Which tmpt kerja lama dye dlu sblm pindah ke HQ kt KL tu.

Dye soh cari kawan sorg. SO aku ajak Mira. Mira pon x dpt lagi an.. hehe.. best ckit ada geng. Harap2 Mira nak la. Sbb dye cm kesian kt si Azie. Tapi mmg aku x leh bwat apa2 la. Sbb xk nak minta ni atas org laen. hurm..

Ok tu je lah an.. Bye  =D


Thursday, May 19, 2011

Royale Sponge Cake with Cheese

Da seap

Selekeh an =.='
x taw da nak kemaskan cmne sbb loyang pon tu je yg ada..

Mira punya cake utk Amin 
Royale Sponge Cake

Ingredients:

Tepung Royale sponge cake 500 grams
8 biji telur
Air 125ml
Butter (dicairkan) 125ml
Vanila essence 1/2 tsp

Method:

1. Campur tepung, air, telur, esen vanila and putarlah sampai gebu. Agak2 tgk da elok tu stop kn mixer.
2. Butter yg dah cair tu masuk sikit, sikit then baru lah putar balik wokeh sampai dye da sebati korg nmpk adunan cm kilat jek an..
3. Masuk  la dalam loyang korg yg da sapu minyak/butter.
4. Bakar dlm oven 180 deg. lbh kurg 30-40 minit.
P/s:- cucuk dgn lidi atay apa2 la bnda pon kalo nak taw kek tu masak..  

Cheese Cream

Ingredients:

1. Cheese cream 250 grams (ikut ah korg nak gne byk mana tp kalo kek besar mcm atas ni 200 grams ok dah)
2. Butter dlm 2 sudu besar
3. Air (suke ati ah nak tmbah ke x)
4. Gula kastor

Method:

-Campur sume benda ats ni putar smpi sebati...


Royale Sponge Cake with Cheese

1. Belah kek jadi half. Kalo nak belah 3 ok gak ikut kreativiti.
2. Letak ah cheese cream yg da sepa putar tuh kat belahan td.
3. Tutup balik dgn kek yg kte da belah tu.
4. Sapu luar kek dgn cheesecream td. 
5. Atas tuh hias ah dgn buttercream atau dgn strawberry filling atau apa2 je la. Nak biar kosong pon xpe. Korg bwat pandai2 korg la..


Monday, May 09, 2011

HP Rosak

Malas btol aku nak update skang neh. Xde mood aku.. huhu.. HP p repair susah nak ambek gmbr then masa tu baru dpt idea nak update apa kt blog. Hurmmm...

HP repair sbb ribbon putus n mnyebabkan button gwa tarak function. Haha.. bese ah hp slide an msti ah aku suke mengSLIDEkan dye.. wakaka... padan muka kene repair Rm150. haha...

Bye.