Posts

Showing posts from June, 2011

Siapa?

Hari ini aku ada idea nak buat benda alah ni. Tbe2 la kan after the conversation ends up the idea pops up !! Siapa yang bakal mampu menjaga anda?Siapa yang mampu bersabar dengan karenah anda?Siapa yang tahu kehendak anda?Siapa yang sudi mendengar luahan hati anda?Siapa yang setia menemani anda?Siapa yang menghargai kehadiran anda?Siapa yang senantiasa jujur dan ikhlas dengan anda?   
Criteria no.7 adalah paling susah untuk kita mencari. Anyway saja bwat 7 lists sbb nak kasi dye kaler pelangi. heeee <3 <3 <3

Saat Aku Kehilangannya

jatuh air mataku iringi remuk redam hatiku
saat ku kehilanganmu
dan hanya rintik hujan yang menemani aku
*courtesy of LirikLaguIndonesia.net
di saat aku bertahan, selama ini aku bertahan
lewati semua malam dingin
yang aku pandangi hanyalah langkahmu
wahai kau air mataku
hanya engkaulah saksi hidupku
saat aku kehilangannya, saat aku kehilangannya
tak pernah aku bertahan, selama ini aku bertahan
lewati semua malam dingin
yang aku pandangi hanyalah langkahmu

jatuhnya pun masih di pangkuanku
tak perlu kau sesali wahai kau air mataku
wahai kau air mataku
di setiap detak jantungku
hanya engkau yang menemaniku
saat aku kehilangannya, saat aku kehilangannya (wahai engkau air mataku, hanya engkaulah saksi hidupku)
saat aku kehilangannya, saat aku kehilangannya
jatuh air mataku, iringi remuk redam hatiku


Artist: Hijau Daun
Lagu: Aku dan Air Mata

Bangga Kejap Je

Baru je tadi bangga x demam tbe2 badan makin panas.. tu ah kemaen sonok lg tadi.. xpe demam mkn ubt tapi ubt xde.... ubt menstrual pain ada ah.... hahaa

Bacalah Kepada Sesiapa yang Suke Baca Benda Yang Panjang2

Semalam aku bgn tdo hidung tersumbat x leh nafas sbb tu terjaga tgk2 da jam 6.15am. Adoiii nak keje daaaa..Then pergi sume.. balik and ari ni bgn pagi tekak da start menghasilkan  sejenis cecair berwarna kuning.. hahaha... suara siyes kewl gler  =.=   bgn td suara aku mcm lelaki baru pecah suara. Nasib xde halkum..

Masa makan hingus asek nak meleleh kuar.. pening jek da ah sejuk kat tempat keje.. badan mmg panas tp aku x ase demam sbb aku taw kalo selsema n batuk ni aku ase jek badan panas tp xdemam pon.. tp tu ah.. bkn senang aku nak jatuh sakit.. tahun ni aku x penah demam lg.. dlu awal2 sem 4 ada ah selsema n batuk.. tu pun pitam masa nek broga. wakaka.. pening gler aku..

aku masuk hosp pon last skli form 2. tu pon harapan jek ah .. Tapi Allah panjangkan umur aku.. mungkin masi byk yg perlu aku tempuhi kat dunia ni sbb tu Allah memanjangkan umur aku. Sebab aku operate smpi 8 jam semua gara2 usus aku.. aku ase da byk kali aku cerita bnda sama..

Oh tadi Kak Teha pggl aku tnya aku fre…

Today

Today's mood isHAPPY  =D
Even it's a lil bit lonely  =(
I've no friends over there...
Balik bilik pon sunyi...
Selalunya balik masak apa2 jap then solat2 tggu isyak terus masuk tdo.
Bosan.. maybe tiap mggu akan balik rumah..
my sore throat  -___-hate it..

Hair

My hair is getting longer. Its too long (at least for me) . Its been 3 years i didnt keep my hair like this. I just dont like to mess around with long hair..

Managing shorter hair is much more easier.. and as my hair is getting longer my roommate says that im lookin better in long hair so i look like a woman  =.=

Yeah its been a while since ive my long hair.. then i'll cut it into a short one.. kepala berat ble rambut pnjg ni.. but now i think i LOVE TO HAVE A LONG HAIR  =)

Oh Bad

YOU KNOW WHAT? CAUSE I DON'T LIKE YOU. FOR THE FIRST IMPRESSION, I THOUGHT YOU'RE OKAY AND THEN YOU'VE TOTALLY CHANGED MY FIRST GOOD IMPRESSION TOWARDS YOU INVERSELY. I DISLIKE PEOPLE WITH BAD MOUTH JUST LIKE YOU. DONT GET PISS OFF, THINK BEFORE SAYING SOMETHING BAD ABOUT OTHER PEOPLE THAT YOU DONT EVEN KNOW. DONT BE TOO OPPORTUNIST AND SELFISH SOMEDAY PEOPLE WILL REALISE YOUR TRUE BAD COLOR!! 

Hidup

"Kadang-kadang Allah sembunyikan matahari, DIA datangkan petir dan kilat. Kita menangis dan tertanya-tanya ke mana hilangnya matahari, rupa-rupanya Allah hendak memberi kita pelangi"

It's for You . Yes, ONLY YOU !!

Image

My First Time Internship and Working

Image
Bangun pagi jam 6.15 am mandi and then solat Subuh, seap2 sume tolak dr GMI jam 7.15am ke SONY North Plant. Da ah sorg2 tercampak ke sana  ='(

Smpai sana terawal sgt.. oh lupa.. tmpt hanun ni North Plant dye bole masuk antara 8am - 9.30am. If masuk jam 8.00am dpt lek jam 5.30pm. So Hanun dtg awal agar dpt lek awal..

First day byk ceramah and jam 4 pm hanun kene pisah ngn mira n tqa sbb tercampak kat North Plant  =(   then kat sana tercangak hahaha. Sbb supervisor busy wat keje. Tapi ada Chinese ni worker gak under departmnt sama gak CSMQ bg aku magazines Sony.

Aku baca jek ahhh smpai ah jam 5.30pm  =.=   Oh aku ada meja sndri dak2 yg South Plant xde meja pon. Wakaka bangga lak aku.. Da ah aku diprovidekan laptop hahaha.. Sbb aku mmg kene ngadap bnda alah tu buat la database,vb, n even microC sume yg aku penah belajar kt GMI ni la... tp x gne sgt. xde ah smpi aku kene wat coding (setakat 3 ari ni la)...

Then aku kene bukak courier box yg baru smpi sama ada dr Taiwan, India, Thai a…

Omooooooooooo

=)
=D
;)
<3
<3
<3

Pavlova

Image
Tadi buat Pavlova. Kiranya first attempt la.. Alhamdulillah  menjadi but still need to learn more bout the meringue tuh.. Dak2 ni suke plak benda alah ni mentang2 meringue tu ala2 marshmallow masuk mulot cair.. Biasa ah.. tengok ah tgn sape yg buat. Oh lagi satu dye mmg x lawa.. hahaha.. Sbb buat benda ni dye mmg cmtu. Search je la pavlova n u can see many images =)

Macarons

Image

Tag

Image
Memang xde keje. Ni keje masa sem 2. kelas German ngn Miss Anne. Dye soh tls nama n letak d meja. Aku bwat ler lawa2.. Biasa ah terlebih kreatif.. hahaa... Smpai skang aku simpan.. Sebab elok lg..  Gambar ni diambil hari khamis 2 ari lepas kt bilik Bell. BYE.

Strangers

I DO NOT prove strangers as my friend in FACEBOOK!!


Sorry memang aku x suke berkawan dgn ramai orang... lagi2 org ku x knal  =)
and aku suke delete kawan yg bukan dr skola n tmpt aku belajar skang..


BYE.
Tadi cuci toilet jenuh aku memberus hah.. nnt nak angkt karpet lg nak anta kat sape tu Makuji.. bg cuci sama itu karpet laa..
Ya Allah, siryes bosan sgt nieh. Aku ase tbe2 best plak wktu exam hahaha.. sbb ada bnda nak bwat.. demmm.. apa lah aku ni. Ok nxt week nak kene g inplant training da. which aku masuk 6 days awal dr org len.. fine x kesah pon. haha..
Skjap je la aku dok umah sbb blk ari sbtu an.. Ahad n isnin. Selasa da g keje .. Sbnrnye aku da ngantok  ni.. tbe2 jek kan.. td x ngantok pon mentang2 aku da x bosan..
Tadi masa ambek log book utk prctcal ni, aku tgk da mcm diary dah. hahaa.. gasak ah aku tulis cam diary la gamaknye.. da ah aku mmg kuat menulis ngn bwat cter.. hermm..
Azam aku nak bwat terbaek masa practical ni. Nak dpt A dlm 4 cred hour walaupun kurg keyakinan.. aku taw ah aku ni pemalas, pengecut tapi biasa ah manusia mna yg xnak mengenggam kejayaan =)
Bye.

Practical at Sony Bangi

Mula2 tawaran, Boustead Naval Shipyard then Pej. Perhutanan lastly Sony. And aku pilih Sony eventhough mule2 nak ambek Pej Hutan sbb dkt ngn umah nyer pasal tu. wakaka... Tapi GMI x galakkan ambek goven. Tapi nak ambek pon xpe..
Tapi ktorg start awal. 21st June dah start kalo ikut btol, 27th June. Xpe ler 6 ari jek awal  pon.. xtaw nak kata apa.. tadi masa tgh dok sedap nyanyi lam blk, tbe2 ade number kol, adoiii mmg spoil gle kot. Pastu gwa ttup lagu n angkt phone dye tnya "Is this Nur Hanun Hamizah". aku jawab "Aah.. ya"
Speaking plak dye masa ngn mira elok plak cakap melayu.. maybe org laen lantak ko ah.. nasib aku x gagap sbb aku taw org tu x nmpk muke aku. Len ah present kat depan da ah kene berdiri dpn org laen..
Dye tnya la sume yg EIT ni related to the engineering courses tak, related to IT then dye bgtaw tasks yg aku kene bwat nnt. Given task yg aku focus dgr n yg AKU DENGAR , website, photoshop, project bla bla bla.. etc. Byk gler.. Sbnrnye aku x dgr sgt suara …

Ayah

Lama gak an.. mggu dpn baru ayah balik cni.
Ingatkan mggu ni.. oh kesian ayah ramai btol yg mnx ayah blikan brg.
Haha..FB ayah jek da memacam sumenyer anak2 saudara, anak sndri, n adek beradek ayah.

Kalau minta jek mmg ayah x leh beli sume sbb mata wang sana besar.
RM5 cni kat sana 1 pound. So apa2 kene darab 5 lah.
Ceyh cakap lebih anak dye  sndri kim mcm2.
Tapi Wani ada soh blikan henbeg, tapi dye bg ayah RM200.
Untunglah dah kerja an..

Ayah nak naek bullet train nak g Paris, tapi org cakap naek tu nak RM1000 gak...
mahal an.. tp rugi kalo x pergi. Sbb London Paris pon seblah2.
Kata Europe termasuklah sekali dgn Germany, Italy etc.
Europe  mata wang tggi. Kalo USA pon 1dollar = Rm3.10
kalo British pound, 1 Pound =RM 4.90 bundar2 kan dpt la RM5  lah.

Mggu dpn ayah da blk. Molek la tuh hbs Final jumaat then sabtu ayah blk cni..
Perjalanan dalam 13 hours. Dlu ayah masa kat Selangor, pttnyer g New Zealand.
Tapi x sempat sbb ayah da pindah ke Pej HQ kat KL.
Lastlye dye kene pggl intervie…

Apa Masalahnya

Masalahnya saya mengalami kesakitan di kepala dan pening. Urghh rasa nak pecah kepala jek.. owh kenapa lah camni.. siryes rasa berat jek kepala skang.. dr 3 ari lepas..

Aku baru habis buat note2 utk Comm Princ. Esok sambung balik ah.. Sekejap jek rupanya 3 tahun an.. Tahun depan habis suda..

Asal aku tensen.. mcm2 hal aku pk. Termnung pon makin menjadi2. Blogger ler bagi aku teman sejati.. haha. Sem 4 ni aku x stdy lgsg. Esok test pon aku tgk2 cmtu jek.. Apa nak jadi.. Susah an buat benda kita x minat. Tapi aku nak teruskan lah. Selagi mampu aku belajar. Tapi pelik, aku cakap x minat nak belajar tpi aku nak sambung belajar.

Haha.. ntah apa2 jek.. Sape x nak belajar. Bagi aku waktu belajar ni mmg best. Tapi aku ni yg bermasalah.. Oh ayah balik Malaysia next Saturday. Lepas hbs paper MicroC jumaat ingat nak balik Shah Alam trus lah.

Rindu gler kat umah.. rindu gler kat.... eh rindu sape plak .. huhu.. ok la.

BYE.

Ceramah Jap

Kita selalu ditimpa dengan ujian Allah swt. Memang tiap manusia itu tidak akan dapat lari dari ujian Allah. Kenapa Allah memberi kita ujian?  Untuk menguji tahap keimanan kita terhadap Dia. Allah menguji kita agar kita sentiasa bersedia. Setiap ujian itu ada hikmahnya.
Ada ujian yang mampu membuat seseorang hamba Allah itu insaf dan bertambahlah ketakwaan dirinya terhadap Allah. Tetapi masih ada yang degil dan menutup pintu hati dari menerima sesuatu pengajaran itu. Mereka ada yang sadar tapi tidak mahu mengambil tahu.
Kita tahu solat itu penting, kenapa kita tidak solat? Solat itu adalah tunggak agama kita sebab itu ia dipanggil tiang agama. Aku pon kadang2 melepas gak solat aku. Tapi once aku x solat aku rasa lain hidup mmg x sempurna.
Aku mana sekolah agama. Belajar agama pon dari sekolah. Untunglah yang sekolah agama smpi darjah 6 kan. Kalau bab tajwid mmg aku teruk. Nak tahu hukum2 tajwid tu yg susah tu. Tapi satu jek, aku kalau masuk kelas agama aku kerap bertanya sbb banyak aku na…

Bagan Lalang

Image
3 June 2011, Friday - Ktorg ngn dak Mecha g bagan lalang. Ramai tnya cmne ktorg dak EIT leh ngejoin dak Mecha ni. Jawapannya adalaaaaaaahhhhhhhhhhhhhhh.... sbb ktorg kenal derang ah. Lagipon Kak Dyg rapat dgn Man. Then Khamis ari tu, sbnrnye aku da blk umah da pon. 
Masa tgh on9 khamis mlm tu kat umah, (aku baru jek activate blk FB aku sbb tensen sgt haha) then ada pakcik tua bernama Munir yg aku knal dr sem 2 tnya aku g ke x. Aku ckp ah aku x g sbb kak dyg xnak g. Last2 aku pon try tnya kak dyg nak g ke idak. Finally, sumer satu bilik bantai g sana. 
Eija pon tnya gwa g ke x. Esoknye gwa bergegas dr umah jam 1.30pm ke GMI. Gwa pecut sbb tkut terlamabt depa dok janji nak meet jam 3pm kat A4. Ok.. itulah janji tai2 jek. Akhirnya ktorg berjmpa dlm jam 4.30pm and bertolak jam 5pm. Konvoi dlm 3 kereta motor lah yg byk..
Malam tu baru ramai yg dtg ngn kete ntah sape punya. Tapi best gak n menarik event dye. Kebanyakan Man mecha yg handle. Org kuat tu.. Asek kene nganjing ngn si Syuk jek k…

Black

Image
all cars in black hahaha... smart plak. smpai jek umah tadi, tgk sume kete kat luar.. wakaka..

Practical Lagi?

Ntah ah. Macam2 hal pasal practical. Almost 3 yang mendatang. And lastly sir 'Ektuli' ckp x syorkan ktorg ke government. Seap offer nak carikan ktorg kat shah alam. Syukur lah. Rezki kan Allah nak kasi.

Lagi satu Sir Sham pon offer da tolong hantarkan resume utk ktorg kat Sony tapi maksud 18/6/11. Awal kot. Pas hbs paper final MicroC trus kene g practical tapi elaun dye tggi gak la..

Whatever.. Ble pk blk, aku bukan nak elaun sgt. Hurmm.. then ble pk blk, kalo SOny dapat. Aku dok GMI ah smpi sem  woiiiii...

Bosan gler =.='   where is the new environment in my life?