Sunday, July 31, 2011

Puasa

Selamat Berpuasa Muslims =D
Have a good bless day by Allah swt
Anyway x sabar nak tggu malam besookkkkkkkkkkkkkkkkk  =D

Spaghetti Carbonara

Mggu lepas Nik ada ckp nak order aku Spaghetti Carbonara. Then aku mcm aa.. order. Sbb aku takut x berkenan ngn tekak dye lak.. Aku pon ckp la, xpe aku bg je la. Then mggu ni blk leh lak kakak aku tibai p masuk 1 1/2 paket spaghetti.. byk bhai... mcm nak makan beso... pdhal family2 jek..

Skali mlm tu makcik ani dtg, ngn anak2 dye.. derang bawa kerang and makann sampingan len. Ya Allah mmg penuh gler perot aku satu ari smpi nek 2 kg. Pada hal aku trun 2  kg sbb semggu tu aku kurg makan. Tup2 naek je trus dr pg smpi malam makan.. hahaha. Mak plak p masak puding fevret aku tu..

Then bakar kerang, ikan sume.. Sambil tu aku tggu kwn aku si Nik dtg. Then Nik da smpai. Aku tgk ah sape lak tu yg laki. Omg dak kelas aku gak dlu. Aku da la x bertdg.. malu aku.... Then sembg2 dak2 ni kata asal Anun da kurus.. Oh ni mesti bahagia ni... Pastu ckp lak sal aku bahagia ni.. ada apa2 ke.. status kat FB sume mcm ada apa2 je.. ada jek nak usik.. pastu tnya aku kurus sbb ada org jaga aku eh.. siot gler.. aku segan oh actlly sbb lama x jmpa  =.='

And cter la sal skola dlu. Aku dlu x ckp KAU AKU dgn kawan2. AKU ckp n bahasakan diri KITE AWAK. Ble aku pk blk, asal aku dlu cmtu.. haha.. aku dlu sopan oh bahasa aku. Lg pun aku dlu kawan ngn pompuan je. Mna aku kawan dgn laki sgt.. Pastu aku x ambek kesah sgt perihal org len.. Kat GMI ni ah byk ubah aku cmna hdup BERKAWAN. Mcm mna bahasa2 kesat mula mengotori otak aku. hahaha...

anyway ni contoh gamba carbonara. tp aku nye totally diff dr ni sbb aku letak byk lauk pauk.. haha


Wednesday, July 27, 2011

Hutang Piutang

Ok hutang hostel byk ni.. adoiyai.. tu ah aku tgh kumpul dana nak membayar nye.... hahaha... aku da seap2 kira dlu..dlm 1320 utk sem lepas ngn sem ni.. sem lepas bagus gler aku bayar sebulan jek.. pdan muke.... apa nak jadi ngn aq ni.....

Ok hanun jimat ok jimat. yew mmg tgah jimat hbs, smpai aku puasa x beli apa2 even baju tu LAWA!! sgt2.. mggu ni aku ase kua la gak. sbb teringin sgt dah... huhu.. nsb nak dpt gaji da.. alhamdulillah  =)

Baju murah2 je.. dlm rm20-25 da dpt la kalo kat TS =)

OK BYE.

Monday, July 25, 2011

Babies

Babies tu ialah plural utk BABY dan ianya bukanlah suatu binatang yg acapkali disebut orang...

Baby comel an. Baru aku perasan.. haha.. aku x suke sgt la b4 ni.. takat tgk.. Oh comell baby tu tapi x de lak rasa mcm nak. Tbe2 ntah angin apa dtg, teringin nak BABY!! x sabar nak tgk muke anak mcm mana waaaaaaaaa...  =D

Tgk anak2 kepada kazen2 ku rasa mcm.. ishh comelnye anak derang... wooo... tp ble da besar, sbnrnye bagi aku org yg berkulit gelap itu adalah lebih sexy  =)   lg2 kalo muke ala2 hndustan siyes lawa...

saya masa 9 bulan kat kelantan
this is baby mason tp skang dyeda besau


hahahaha... comel an baby.. tp baby mason siyes comel. besar t msti ensem... mata besar.. mata aku kecik je =.='  sbb tu x comel.. haha

Makan

Kan best duduk umah, balik umah mak masak =(
Nak kuar makan skang malas (ke segan)
Slalu makan seap bungkus then mkn lam bilik sbb x suke mkn luar,
lagi2 kalo sensorg haha.. rasa cam sume org nak tgk kte makan..
OK BYE!!

Saturday, July 23, 2011

Purpose

Ok purpose/aim/tujuan aku wat blog sbb aku nak tulis benda yg aku nak tulis, aku nak luahkan. terpulanglah an org nak cop aku apa. org nak kata aku hdup dlm angan2 ke.. diri aku, bkn diri dye. aku x nyusahkn org, org jgn susahkan aku.

Then aku taw kdg2 dlm satu ari msti mcm2 kte akan rasa. tp xkn nak asek update stts kat fb. WALAUPUN NAMA DYE STATUS and KEEP ASKING US "WHAT'S ON YOUR MIND?" tp mcm2 org perkatakan.. sbb tu aku limitkan satu ari 1 stts. kalo dluuuuu aku lg kerap mengupdate kalo leh tiap jam.... kalo stts tu x bez, aku delete..

ok back to title, aku mmg suke bwat blog. even dr F5 lagi aku da bwat.. so x asing lg lar. tp post2 lama aku da buang. so mmg xde la entry aku masa F5 ... hermmm... aku strt buat balik sem 3 aku ase... sbb msa tu mcm2 aku hadapi, aku rasa.....

dunia ni susah beb. mcm2 kte perlu hadapi. org yg kuat je mampu truskan hdup. so anda yg masih mampu teruskan perjalanan hidup anda ADALAH SEORANG YANG KUAT!!! (aku saja tulis ni nak bg spirit kat seorg hamba Allah ni yg tgh dibelenggu masalah). Jgn bersedih.. as long as i live, Insyallah i'll be there to hear ur problem =)

kdg2 sukar kte nak jangka apa perspektif org len terhadap kte. org nmpk kte mcm2, org kta mcm2, tp diri kte je taw sape kte yg sbnrnye. tapi ada gak org jenis yg x sedo diri mmg xtaw wat apa la an..

Blog ni xde la semua luahan hati akuuuuu.. byk yg x terluah.. ntah ah.. batasan dye.. kdg2 lg byk rahsia aku simpan lam ati aku.. aku suke luahkan y aku suke je. Kdg2 yg precious tu lg tersemat lam hati an.. aku suke tls sbb nnt ble kte cm lupa2.. ble baca blk rasa mcm "Ni aku ke yg tulis, gler cam bodo je.." tu ah. kdg2 ada kenangan aku  terlupa, aku bukak blog, ohhhh.. rupanya aku ngn kawan2 penah g cni..

ok ah tu jek. ngantok gler ni bai.. salam.

BYE.

Thursday, July 21, 2011

Anger

LMAO to heard that you're hypocritising urself to make urself look naive but surely youve to look in the other side angle, who has talk something bad about the once person at the VERY FIRST PLACE. Youre big enough to think what is wrong and what is right. Just go on with ur life... daa.. i dont care but i care when people can win over my anger to burst out. hahahaa...

dun put a blame on the others, just think wise man.. okeh wa respek lu bro kalo lu respek gwa. tp gwa pk gwa jek yg mengalah apa cer lu bro?

Gatal

Gatal siot mata aku... habes gusi mata aku bengkak... aku tonyoh2 lg makin bengkak gusi mata. Aku xtaw apa nma yg merah yg kt mata kte tu.. aku pggl gusi mata je la..

Da kali ke-2 ni.. dye rase cm aku terluka kat mata ni.. gatal sgt2. rasa nak korek jekk... adakah sbb aku tgk terlalu ramai laki2 hensem di SONY?? huhu..
aku tgk ramai laki Jepun ensem. Yg muda tu siyes cute.. ahaha...

Ble dgr derang ckp, aku mcm bari teringat.. bahasa2 jepun tu.. dlu aku penah ah reti2 gak.. pastu aku slalu dgr lagu jepun da aku minat anime ngn komik2 derang. aku korean ni actually kureng la tp slalu cter drama korea lg bez.. haha.. tp kartun, of course jepun yg terbaek..

Asal cter sal bende alah ni. ok la.... bye. oh ni tgk bilik aku masa aku hbs SPM aku an dpt la dok umah ni 3 bulan.. ni baru pindah.. aku yg hias bilik.. dlu aku mmg addicted ngn blk ala2 japanese style, haha. blk aku penuh ngn komik and cd kartun n korea je..


Actually dlu aku ni agak messy ah.. aku suke byk brg lam blk, skang aku x suke da.. haha..lg simple lg sempoi.. lagipon bilik da bersepah da . siyes byk berubah.. haha.. sbb skang ni aku pon jarang lek umah. ni pon umah baru pindah.. ktorg 5 beradek sumbat satu bilik. blk seblah buat blk lemari. ktorg sume pompan je pon.. tp aku tgk blk skang x mcm dlu.. sepah nak mati.. sbb aku pon xde hati da nak kemas. aku syg blk aku kt GMI je.. satu je aku pantang kalo kotor, bilik aku ngn toilet. Aku suke bersihkan ni jek.. yg len blk dak2 ni pandai2 ah sndri an.. hahaha....

Sunday, July 17, 2011

SONY's Dinner


Just had a dinner with QA members on 14 July 2011 at Taman Kelab Tasik Putrajaya.
The dinner was quite awesome and i do enjoy the night =)

The Managing Director of SONY, N.Negishi also there. Thank you for inviting me to the dinner although i am just a trainee there. 

Oh almost forgot,   just also had dinner on 1st July at Red Wok with CS department. Thanks once again for the invites and treated me. Hope to give me a full marks for my industrial training =P

Friday, July 15, 2011

Privacy Settings

Dear Blogger,


I hope that you will be able to have more privacy settings soon. I would like to suggest the privacy settings just like the Facebook have that would always make the user like me feel safe. Thank you for spending your time for reading my suggestion. Hope to see the better Blogger in a variety user friendly environments. 


Love,
Hanun Hamizah

Wednesday, July 13, 2011

Thoughts of Heart

Assalamualaikum

1. Semua org baik kat dunia ni.. for the first thought bole la. Tapi da taw pangai sbnr cam haram.. hurmm..
2. Aku x kesah kawan ngn sape2 asalkn dye x nyesakkan pala otak aku slalu...
3. Ble da cinta mmg sume bg kte baek, cube menolak bnda yg buruk.. tp lebih baik kte menerima dan nmpk keburukan dye dlu lama kelamaan kte akan nmpk kebaikan dye, dan jgn kte melihat kebaikan dye lama2 nnt kte nmpk keburukannya. Think deeply ..
4. Bwat apa kte iri hati ngn org.. buang jauh2 perasaan tuh. X payah simpan nnt hati hitam.. byk sgt iri hati susah.. aku slalu buang rasa ni jauh. Ble timbul aku cube istighfar byk2 lam ati.. lek la.. mybe bukan rezki kte lagi kan.. 
5. "Jgn bencikan org.. igt org len suke kte ni sgt?"  ni yg slalu aku simpan lam ati. Sbb tu aku susah benci org.. smpi skrg aku berani sumpah aku x benci sesiapa.. kalo x suke seseorg jgn benci dye.. elakkan sudah cukup dr mengundang perasaan yg tidak baik pd masa akan dtg  =)
6. Maafkan.. ye aku maafkan sume org. Aku taw aku sndri byk silap.. kalo org wat silap kat kte, just serahkan pada Allah. Biar DIA yg membalas..Kte x berhak nak hukum org.. Allah yg berhak menghukum org sbg pengajaran...
7. Hati plg susah nak jaga. Percayalah.. aku terbaca satu buku.. antara org yg baik yang murah dgn ketawa, yg tidak berdendam/ambil kisah apa yg org len ckpkan...
8. Bagi aku, antara org yg baik hati, org yg x sibuk nak mengata org laen, yg x merendahkan org lain demi martabatkan diri sndri d tmpt tertinggi di mata org laen..
9. Kalo kte ada masalah, carilah org yg sudi setia dan ikhlas mendengar luahan hati ni. Biar lega isi hati kte. Xde nak simpan dendam.
10. Jgn lupa baca Al-Quran.Kang tajwid lupa lak.. Hukum hakam dye lg.. susah payah mak ayah anta g ngaji kt ustz dlu an... hehe.. Al Quran dpt menymbuhkan penyakit hati.. tambah pahala yg pntg =)

BYE.

Saturday, July 09, 2011

Budak

Anak org aku pakai sebat jek.. haha..

Aku kalo budak2 aku x suke maen2 sgt, aku lg suke buat dak tu nangis, 
pas dye nangis aku blah... rasa best jek.. hahah.. tp budak2 ni pelik, dye tae aku suke buli dye, ble aku xde aku yg dye cari.. tp aku selalu suke dak laki je la. dak pompan aku kureng ckit sbb x lasak..

Ya Allah cute sgt.. da la demok... tgk muke dye ase mix apa? hehe

Dekda ngan Kak Chik. Perot Dekda buncit gler.. haha.. 
ni xyah ckp mix apa. Ni anak mami. haha.. 

Dekda kak chik Sana. Sana my youngest sista dgn kazen belah mak. 
Ni kat Spa teratak Mastura

3 cousins



Saturday, July 02, 2011

Kuch Kuch Hota Hai Ending


Terbaik. Kuch Kuch Hota Hai terbaek. Da ah layan ni masa darjah 1. hahaha.. untung Shah Rukh Khan dlm ni dapat dua2. hahahaha...

Degree

Andai aku sambung belajar utk ambil degree. Aku akan ambil Elektrik dan Elektronik ATAU Elektrik SAHAJA. Itu keputusan aku and that would be my first time aku memang da tekad betul2. Dulu aku masuk GMI sebab mak aku. Aku ambek EIT sbb mak aku dok la meng IYA kan org tu ckp. Aku pon yang memang xminat ambek kejuruteraan pon bwat bodo apa yang mak aku daftarkan utk aku. Hahaha...

Aku nak kulinari, bahagian Islam Studies sumer dye x kasi. Alang2 aku da masuk GMI aku ase EIT tu aku leh bawak yg huruf E tu jek. IT tu mmg aku x leh terima nak belajar... aku bukan dilahirkan utk menjadi programmer tp aku dlu pandai maen coding HTML tapi DULU ah.. zaman aku form2 aku taksub. Skang dah lupa.. aku igt yang simple2 jek.. aku ase aku ni bukan takat makan semut, da kerengga gamaknye.. tu cepat sgt lupa..

Setiap ari aku doa supaya Allah kuatkan ingatan n terangkan hati aku. Tapi aku terang hati jek ingatnye idok lerr.. xpe lerrr.. at least terang hati tu da mudah paham da ckup lerr yekk.. Mcm mana kalo aku x smbg degree? Aku ase aku keje la.. Kalo x keje aku ase aku kawen kot tapi xtaw kawen ngan sape. Kawen ngan jodoh aku laa an... Wakakaa.. ok itu tidak lawak. Bak kata org tu, KAHWIN BUKAN PERKARA MAIN2 TAPI AKU X PERNAH MAIN2. I SOUND CHILDISH BUT IM NOT WHEN IT COMES TO SERIOUS MATTER. ok la bye.

Friday, July 01, 2011

Yesterday



Ms Chong asked me to revise this book

Ok SERIOUSLY X MINAT

Alhamdulillah first gaji yg official penah aku dpt OFFICIALLY dpt semalam  =)
Thank you. 

Gaji utk 4 hari, RM133 ja. Tapi still mcm byk bagi aku..
Baru sentuh RM10.