Posts

Showing posts from August, 2011

Test

Have you ever been wonder about something that is unpredictable occur in front of your eyes? But somehow you have to accept any incident that happened although it is unacceptable. All what you need to do is to believe in Allah swt that He has something special waiting for you if you are going to accept that challenge and if you're strong enough to through all the pains that became a scars that always remained in your heart, you're really a strong person. So stop  from being stupid by giving up your life and end your life by commit suicide. Remember Allah so you won't do that stupid thing. Stop from being nonsense. Life is a long journey with a lot of tests to prove that we have a strong Iman as a slave of Allah swt. Everytime you solve the problem, you may have gained something that is precious to keep. It is priceless where you gained an experience that not all the other's have and of course each people has variety problems. Do be pride of yourself and protect your di…

Protect

ALLAH PROTECTS ME

Foods

Image

Mengejar Pahala

Salam.. marilah bersama2 kita bersolat tarawikh. Kalau malas ke surau/mesjid. Solat la kt umah sndri sbb kdg2 ada org malas sbb imam tu baca surah pnjang2. Ye saya tahu sebahagian dari anda dan mgkn juga saya, mmg solat express.. Kalo malas juga.. At least baca Al Quran setiap kali selepas solat fardhu tak pun solat je la sunat 2 rakaat bg sape2 yg x reti baca Al Quran..
Assalamualaikum.

Custard Pudding

Image
bwat kt gmi sensorg. huhu.. kempunan nye pasal..

Almost

Dah 2 hari aku buat report practcl training aku and ble tgk btol2 aku ase da nak seap.. sbb ari ni aku buat pon da 15 pages. GMI nak 15-20 pages. Maybe aku pnya 20 pages kot. Dlu masa GMI ckp nak 15-20pgs aku ase "OMG!! bapak byk dye nak aku nak karang apa". Then ble da  buat, baru tahu mmg byk kte nak tulis. Lagipun, ada byk lg benda aku nak masukkan. Gamba board, board yg aku baiki, kotak2 yg penuh dgn board.. kotak shipmnt.. then conclusion, reference, opinion sume da ada tggl taip.. keje aku mggu ni buat report lak.

Tbe2 baru aku taw hikmah aku dpt dept ni =')   tbe2 baru bersyukur sbb Allah permudahkan urusan aku buat report walau mula2 aku memberontak sbb xnk dept ni. hahaha... Alhamdulillah syukur nikmat.

Tadi May da kuar da. Dye dpt sweater cantik aku tgk. Dye g oversea ke NZ asenye da depa dok sbut2 NZ. huuu..

Works

Alhamdulillah da bole strt puasa kembali ...  syukur sgt.. Well hari ni aku xtaw buat apa. Technical report dah 6 pages. Tu ler keje aku td kat office. Bwat photoshop.. edit2 gambo naek buta mata aku tgk screen lama2 isi data lam fast system 4 kotak box dr taiwan. gler.. mata aku tgk screen monitor tu lama2 naek rabun truk.. kalo laptop, ok ckit.. xtaw ah..

Hermm.. aku pun skang da makin santai berckp kt office aku. Kadang2 aku ckp bnda biasa je, kemaen lg si Poh Yee gelak.. tp dye baek.. arhhh sume baek larrrrr... derang mmg baek sumenye.. tp tu ah keje je x brapa nak best. Aritu pun baru dpt taste skli je checking board faulty. Best gler..

Aku tolog QI check board faulty sbb kebetulan member dye yg 2 org x dtg. Then engineer yg under QI puji ckp aku wat keje cepat.. eherm eherm.. sbb board mmy byk sgt  samapi 3 kotak penuh.. aku ah tukang check tukang balut blk board tu dan tukang shipping box tu.... board tu kene anta ke Hong Kong pas hbs check sume..

Then yg engineer laki tu da sm…

Zikir Taubat dan Doa

Image
This is just so nice to my ears.. bole menangis dgr ni.. setiap ari aku dgr.. Allah ampunkanlah dosa2 ku ='( Sesungguhnya aku teringat masa zaman jd penolong surau dlu.. kenangan yg tak boleh dilupakan byk ilmu yang aku dpt selain drpd ayahku sbg pembekal ilmu agama juga daripada buku2 agama dan kisah tauladan Nabi2 kte dan juga xlupa kat ustz ustazah aku taw aku plg byk tnya kalo masuk kelas cmni.. Anyway, bacalah its worth for you utk baca.. Thats why aku baca buku2 kisah tauladan Nabi ni aku tanam dlm diri aku utk tidak berdendam dgn org, utk tidak mnyimpan perasaan benci kat org. Once kdg2 aku mula naik menyampah.. At least kte pk 2-3 kali utk bwat bnda diluar batasan/jahat kt org. Allah aku syukur dgn pengalaman yang mengajar aku selama ini.. Ya Allah. Semoga solat2 aku selama ini terhadapMU diterima MU. Ampunilah dosa2 ku selama ini, sesungguhnya aku pernah lalai dr mengingatiMu Ya Allah ='(

Arigatou

Terima kasih 

New Department

Today, i've submitted my log book as i havent submit it for a month DAMN IT. Ok whatever, i came early today at 7.30am and work end at 5pm and as what I said on my FB, "Nak bagi anak2 makan"  so overtime =.=  so bored.. Thanks Allah this week mmg best. Didnt feel tired at all eventhough i always need to catch up the shuttle van. Uncle you're so hurry mehh..

Anyway, as the title given, after ive done some correction to my log book, I sent it back to Ms Chong and she told me to study MACRO MACRO MACRO and then she said I am an IT student so I must knew that. But I didnt learn any MACRO except for the MACROWAVE that I baked my cake every weekend..
Then I said "Ms actually i am not really into the IT. Most of my subjects that I learnt related to the electric stuffs.. " and then she asked "Aaa.. you learnt electric..?? so you can help them checking up the boards. The boards are too many they dont have enough PIC....." Then she walked away from her desk a…

Ramadhan Tiba

Assalamualaikum..
Ni nak update laju2. sat g nak p tarawikh pas solat isyak.. ermmmm.. td waktu keje agak busy n penuh dgn kerja2 yg kene bwat best.. hehe.. kalo xde keje rasa nak pijak2 lantai walaupun slalu pijak..
Tadii tercuai masa nak bukak kotak baru smpai dr Vietnam, gunting tu ntah cmna leh lak terkene jari gwa.. pastu  tgk ah jari.. oh berdarah byk darah mengalir menitik2 dah.. wa bwat bodo.. blah dr meja ms. tu jap g meja aku ambek tisu lap2.. takkan nak menggedik menangis2 an.. haha..
Then prgi ah blk kat meja ms tu nak bukak kotak, then si May tnya, "hanun knapa ngn jari you. Ow you cut ur finger" pastu dye yg isau.. aku ckp "takpe2 biasa je.." lumrah ah  luka an.. tp ni byk sgt darah smpi org len yg tolong rsaukan utk aku. Then dye cucikan jari aku n plasterkan. Oh baikkkkkkkk gler... haha.. sweet an.. sayang gak aku.. hahaha...
Then g meeting.. plaster tu berdarah da... sbb darah x benti kua.. soo bia je la. Then kene g South Plant. Hanta part tv yg cacat…