BORONG BARANG DARI CHINA?

Friday, October 28, 2011

Never Give Up

Jangan mudah mengalah. Jangan give up..
Dun give up!!! Be strong!!
In order to reach that sweet moment later..

Please lah idea tolong hasilkan sesuatu..
woi.. otak kreatif pun x project bole kasi bikin ka..
Saya mana reti programming..
Ya Allah, tolonglah permudahkan semuanya..

Propose project pun dah kene tolak..
Tapi baru dua.. haha..
Kdg2 rasa mcm *Pfftt..*
hahaha..

Tolonglah jgn mudah mengalah.
Tolonglah jgn malas..
Aku tahu group aku plg lemah among yg laen  =.=
Tapi ok sbb ktorg sekepala.. tu ja..

Tadi dah dpt la gak kumpul 5 project idea.
Boleh la an labuuu..
Aku pun x berapa nak power coding2 bagai..
Yg len pon semuanya lemah gak..
........................................
ok malas da pk.
bye..

Sweet Talker


why do I hate sweet talkers?
because they like to talk and promise but no action to take
and they made you keep and hold to the promise they made
but then you realise, the promises that they made was left undone =')

Wednesday, October 26, 2011

Aku Terlalu Rindukan...

Rinduuuuuuuuuuuu sangattttttttttttttttttttttt2  ='(
Rasa nak je jejak ke sana blk.. hahaha..






Saturday, October 22, 2011

Sport Carnival

Hari ini ada Carnival Sukan kat GMI. ok.. mula2 nama aku, Azie n Bell dah tls (sebab aku yg letak). Then waktu praktis, ntah cmna ntah byk sgt problem sume nak ikut kepala masing2.. aku mcm fed up aku malas maen dah. Then, derang na cari GD, WA/WD.. then aku mmg xnak la aku soh Bell ngn Azie je maen..

Kebetulan sabtu lak game aku ase mcm nak kuar.. pagi tu Azie kejut p turun bawah aku cakap "Kelas an 8.45". Padahal Azie gerak utk men game. Malas glerrrrrrr.. rasa nak cabut jek.. Lastly, bila sampai sana, Azie ngn Bell jadi backup dlu, aku yang men plak eventhough aku yg spttnya nak duduk tepi, tbe2 rasa teringin lak an..

AKu jadi GD. Aku taw position tu siyes penat... tapi xpa la.. maen sampai kasut aku tercicir.. dah kotor2 ada kalaer ijau ngn merah. Actually tu bkn kasut sukan pun.. tp tu je yg ada... dah start men, aku igt pasni aku kuar, then da hbs lawan PIC, aku kekal maen sampai la game ke-3 sbb masa praktis aku men2 x siyes, masa lawan sbenar je baru aku siyes sbb dah kata lawan x kn nak men2 lg..

AKu perasan yang game ke-2 ok ckit pas Bell jadi Center. Akak sem  tu tukar ngn Bell. Then da ok. Plg hancur lawan ngn dak PDM. hahaha.. first game kalah aku tgk dak2 ni x pandai cari ruang derang suke ikut lawan. Second dah cantik.. tapi krg satu markah..  ke-3 plg buruk, aku tgk sume dah pancit.. ada bola pun x kejar biar je. aku mana leh kejo sbb game-3 aku jadi GS lak. Aku jd tukg tgk je la pihak lawan je  yg asek dpt bola  T___T

Ktorg kalah.. hahaha.. xpa la.. x kesah pun.. yg pntg aku yg da lama gler x bersukan selama 4 bulan lebih ni kuar gak ah peluh.. plg aku x tersengaja, aku sempat doa "Bismillahirahmannirrahim. harap2 bola x masuk" kat pihak lawan masa derang tgh nak shoot. AKu igt aku terbca doa perlahan, rupanya Azie ngn Bell yg jd simpanan masa tu pun dgr... Seap referee pun gelak dgr.. 

Tu je ah.. netball hbs awal.. so ptg da free.. Tu pun jam 2.20 pm baru aku chow, sbb p tgk dak EIT men futsal..

First time aku rasa aku masuk game kat GMI. Selalu men saja2..

Friday, October 21, 2011

Sakitnya hati ini siapa sahaja yang tahu..
Melainkan kita yang merasainya sendiri..

Monday, October 17, 2011

Registration session has finished. 
New task, full with project proposal
Programming is not my field, perhap..

After this, going to car service workshop to change the clamp of my battery car.
Lepas tu hafal rap utk lagu Super Bass. hahaha..

Sunday, October 16, 2011

Missing SONY ='(

Bismillahirahmanirrahim,
Dengan ini tamatlah sudah latihan industri ku selama 4 bulan di SONY Bangi. Sesungguhnya ia adalah suatu pengalaman yang berharga. Walau pada mulanya diuji dengan kesabaran dimana saya hampir menukar tempat latihan saya, tetapi saya cuba dan cuba bersabar agar tidak terlalu manja dengan diri ini.
Walau sukar untuk saya menyesuaikan diri tetapi saya cuba memenuhi ruang waktu dengan perkara yang boleh saya lakukan. 

Kadang-kala mungkin janggal apabila kita tidak mempunyai kerja dan hanya duduk dikerusi dan oleh itu saya sering bertanya kepada mereka supaya memberikan saya kerja dan akhirnya mereka memberi saya tugasan..

Semakin lama kita semakin mengenali mereka, perhubungan pon menjadi tidak kekok. Terasa sayang dan tidak tahu mengapa jantung seperti berdegup kencang sahaja. Rasa tidak keruan jika meninggalkan kerja-kerja yang masih belum habis dijalankan.

Dinner terakhir yang dapat dihadir bersama mereka sangat2 seronok dan enjoy. Having fun with them is the most precious moment. Bila mereka sebut "Hari last hanun kat SONY" Saya rasa mahu menangis seriously dah nak menitik then I just hold my tears back..
SEDIH ITU HANYA ORANG YANG BETUL-BETUL MEMBUAT KERJA SAHAJA YANG DAPAT MERASAINYA.

I miss SONY already ='(

















Saturday, October 15, 2011

Iman

Dye nangis dye lap air mata sndri.. hehe..

cian dye nangis.. mak dye tgh berubat ngn ustaz...

Mula2 dye takut.. tapi pujuk2 gedik2 manja ngn dye trus dye suke hanun..
kesian Wani@kakak gwe.. tgk wani kuar pntu je trus dye nangis..
pdhal hanun dye bkn slalu jmpa.. haha..



 Anakku =P

Thursday, October 13, 2011

Time Has Come

Tomorrow will be the day. Finally the time has arrive. Im happy but yet im sad to leave them.. no more extra cash, no more extra shopping..

Bila sudah tiba hujung2 ni, baru aku semakin erat dengan mereka... semakin berat meninggalkan SONY =(

Manisan



Tuesday, October 11, 2011

Pindah LAGI !!

Kelakar hari ni masa ktorg x byk. Aku dari North Plant and Mira dari South Plant. Ktorg nak p GMI urus bnda.. Mira bayar yuran and aku na amek borang survey utk supervisor tuh.

Then pas bayar yuran, pergi la Student Affair tuh. Byk ckp btol abg sorg ni. AKu dah ckp aku nak borg supervisor, dye leh wat muka pelik.. Pastu ble terangkan lagi dye baru paham. Pastu dye cakap dye saja bwat2 x paham..

Pas da habes tu, dye cakap "Cantik la kamu.. aaa.. kamu berdua.. cantik la. Macam wartawan TV3". Pastu aku senyum je laa.. kelakar ayat dye Wartawan TV3. Aku bukak TV pon jarang.. Orang asek tanya sbb ktorg pakai baju vest Sony. Seap tanya "Vendor SOny ke?"

Ok tu x pntg. Yang pntg apa aku nak da dapat. Pastu x sempat da.. terpksa balik Sony..
Esok aku lek umah.. yeay yeayyy.. nnt na pindah dah ke Sg Buloh. Aiyooo.. aku x suke lgsg... sbb suasana kekampungan. Satu je untg sbb dkt ngn KL. wakakaka..

Ni gamba umah.. baru je seap tp x seap lg kat luar tuh..
















Sunday, October 09, 2011

Nasihat

Kadang-kala kawan memberi kita nasihat untuk memulihkan semangat kita. Begitulah aku perlukan kawan2 utk sentiasa bg sokongan dan kekuatan buat aku.

Walau kdg-kala dye bukanlah org yg kita tegur di dunia luar, x kenal diri dia dari dunia luar.. haha. Aku dah biasa dah segala masalah aku, aku cerita kat Pak Li @Adlee. Sbb dye start pggl aku Pak Non (buruk gler) ..
Dulu masa aku mmg da mmg rasa down gler, org yg dtg bagi aku kata2 semangat dye je.. yang len sume buat apa? Cuma maen2 ingat aku wat lawak.. ada yg berlagak bagus xnak selami dlu apa aku rasa.. taw nak ckp tp xtaw pk perasaan org tu.. sbb tu aku suke lg ckp ngn Pak Li..

Dye slalu cter sal masalh dye kt aq cmtu gak aq.. haha.. so aku taw ah serba serbi ckit sal awek dye, sal dye tp slalu discuss sal maslh je ah aku rasa. dye lah lelaki yg menjadi pendengar terbaik aku.. dan kalau perempuan , pendengar terbaik aku memanglah si AMIRAH RAIHANAH tu jadi pendengar setia aku.. yg taw segala serba serbi prob aku sumer mira..


Ada beberapa perkataan mereka yg menyentuh perasaan aku..


  • Find someone who know to appreciate you. Ble ko sakit dye amik berat, ble ko majuk dye pujuk - somethg that i never receive before  =')
  • Cari ssorang yg bila ko bersama dia, ko jadi senang hati - ths sentnce means a lot to me =)
  • Kalau dah dtentukan org tu jodoh kita, jauh mana pun lari tetap akan jadi milik kita..
  • Jangan buat benda yg boleh buat kau sakit hati..

Sebab apa perlu kita diberi kata2 semangat dan nasihat? sebab kita cuma insan yang lemah. Walau sekuat mana kita, kita masih perlukan orang utk membantu kita bangun semula. Kenapa kini aku mampu bangun? Sebab aku yakin semua ni pasti ada hikmah tertentu.. what goes around just come around..

Suatu masa rahmat tu akan tiba.. Bersabarlah.. aku yakin Allah tu sentiasa ada dan mendengar doaku.. sebab apa aku makin stabil keadaan aku, sebab berkat kesabaran aku sendiri.. apa org kata tentang aku, aku sabar.. apa org pndg rendah kat aku, aku sabar juga..

Orang cuma nmpk keburukan kita dari awal.. tapi lambat laun baru dye sedar bagaimana diri kita.. believe in yourself, tp apa2 pun bersihkan hati dan jgn bencikan org.. Jangan menghentam seseorang mcm tu je melainkan kte memang mengenali sifat dia bagaimana...

Saturday, October 08, 2011

Nostalgia

Baru tadi aku terbaca diari aku masa aku form 5. Gle nostalgia oh.. haha. Aku byk cerita pasal org aku suka ngn kawan2 aku nyer cter..

Tbe2 aku rasa nak tulis mengenai ayat seseorang ni sewaktu dalam kelas,
"Hanun, dah besar nanti kau carilah aku. Mesti dah besar nanti kau cantik kan" masa tu dye tgh tdo aku seblah dye jek.. haihh budak2. Tapi mmg last skali jmpa dye form 5.

Aku pun x pernah cari dye x teringat pun, tapi masa aku masuk GMI dye pernah call aku tnya khabar aku semua. Aku tahu kot dye jenis mcm mna. Byk perempuan. So aku x berapa ambek berat pasal ayat yang dye tuturkan kat aku. Biasa lah laki an sweet talker. Tapi aku selalu gak ble jmpa kwn2 lama skola aku, msti derang ckp, "Hanun, dye slalu tnya mana hanun.." dan tu je lah yang selalu dicakapkan bila aku jmpa ngn dak skolah aku.. Ingat gak dye kat aku an.. Then lagi satu aku rasa mcm x berapa sbb aku taw dye jenis laki cmna.. anak org kaya, hensem, kejap je dpt perempuan..


Tapi aku baca diary aku masa aku form-form neh, seriously aku rasa gler NOOB!! Rasa nak tampar je aku yg dlu.. hahhaha.. 

Wednesday, October 05, 2011

Femininity

My dad just told us to check out RNR Collection at FB where they sell long skirts with variety colors. WHich made me think, "Does my dad want us to be more feminine?" .. Maybe he want us to change from wearing Jeans to skirts which looks more feminine and more polite.

Then, he asked to open the youtube and search for the tutorial for the shawl's style  =.='   erkk.. Then, he made me think again, "My dad is really looking forward into the fashion and that is so wow.. I thought he never care about those things". Even he said before why did we wore thing like that and that. Why wore something odd? Why did you wore fit jeans lalalala...

Well, he just love seeing my mom wearing a shawl. hahaha.. and I even asked my mom did I look weird wearing a shawl. She said OK and fit me WELL  -___-  but then I stop  from wearing a shawl after someone said to me it would be more nice if I wear a tudung. Then, I try to buy my first tudung in semester 2 which is in white color. Then I think that, it does fit me VERY WELL than wearing a shawl ;P

Now, I am looking forward to blouse or a dress than baby t-shirt. Mira just told me I am more to feminine nowadays lol.. Its not that I am more to femininity, it just me want to change from wearing something that is too short to the longer one.

Oh, my dad just went back from London before then he bought me a tee from Hard Rock Cafe London that cost 25 Pounds. A tee cost RM125 what a waste tapi x pa, SEKALI SEKALA lgpon utk gwa :P  hohoho..

**Step forward little by little, from bad to the better one. I love the changes in my heart lately and it feels good where I am free of something from HURT LOVE. I just miss my family at home now  -___-  well LOVE DOES HURT when we love people but LOVE NEVER HURT when we LOVE ALLAH  :)
Bila hati berbunga, rasa macam indah je dunia, asek nak senyum je an.. tapi ble hati da kosong, malas nak senyum dah.. bukan malas senyum, mmg aku x reti nak wat muke senyum kalo x lawak LOL.. kalo dpn kamera tu leh ler senyum. Pak Gad SONY ler aku balik keje pergi keje asek2 ckp "Cuba senyum ckit..."  , malas aku senyum walau senyum tu sedekah.. tapi aku x suke sedekah dgn cara tu.. errr -___-
kadang2 aku try praktikkan muka aku utk senyum kdg2 aku sambil jalan (masa xde org) aku test muke aku utk senyum. Gler kah aku..?? x aku x gler, aku cuma mahu berlatih.. tbe2 aku teringat kata2 sorg laki ni ckp "Hanun cantik kalau Hanun senyum"   =)

Haishhh.. skang ni tggl 8 ari je utk practical.. tup2 esok da Rabu cepat sungguh. 14 October 2011 lepas hbs waktu kerja aku ada dinner. Sepanjang practical dah 4 kali buat, tapi baru 2 aku p sebab yg ke-3 aku malas sgt sbb aku x sabar nak online FB mlm tuh.. Kali ni p je la an.. last spend time masa bole ler amek2 gambar an ngan derang sume =)

Sunday, October 02, 2011

Pepper Lunch - SP












What the hell is wrong with me? 

Bloggie

Sebenarnya aku xde mood nak chat ngan org ari ni. Apa tah penyakit aku ari ni. Moody lak aku an.. ase nak marah jek org yg chat aku.. jahatnye aku. tp kalo tgh cter sal gadget ke hape aku layan ah.. aku ni peminat gadgets.. even x sume aku sempat layan n mampu beli.. aku suke camera, psp, game console sume tu la, henset apa2 la.. aku slalu gak baca2 sal tu.. hidup aku dgn gadget. tapi mcm mp4 mp3 aku x  berapa sgt laa..


Tapi aku serious falling in love ngan this BLOGGIE stuff gadget. Macam kamera je la tp aku tgk dye kewl. Kalo ikutkan hati if aku byk duet, aku mmg nak beli kamera digital bole usung mana2. Kadang2 susah aku nak lek umah semata2 nak bawa kamera gedabak tu.. huhu.. even kamera gedabak tu menghasilkan gamba yg cantik, but its not mobile type..  berat woii.. mau koyak beg aku..


Perasan kewujudan dye masa internship ni ah. hehe.. mentang2 intern kat SONY hahaha.. bile SONY nak wat sale lagi hah utk staff.. nak gak rembat kamera ke hapa2..