Posts

Showing posts from December, 2011

New Year Kot..

Image
Firstly baguslah skrg ni New Year ada buat ceramah dr ustaz2.. dari dok p konsert =,= (mcm gud2 je aku) Anyway umur ku hampir mencecah 21 Tiba2 rasa tua T___T
Ok then semalam arrive Alor Setar jam 11 pagi. Bertolak dari Sg Buloh jam 5.30 pagi and bersolat Subuh di Shell Rawang. Balik sempena Paksu , adik mak paling bongsu bertunang..
Kenapa kalau orang new year dye suka letak azam? Padahal setiap hari mesti kita berdoa untuk berubah menjadi lebih baik. Azam tu mungkin sebagai target untuk seseorang. Kalau aku setiap hari aku pasang target tapi byk target melencong ke arah laen =,=
Adakah tahun ini aku perlu kurangkan bermain? Ok sejujurnya aku memang tyme main aku main, bila serious aku serious. Oh tipu je semua tu.. Sebenarnya aku banyak bermain dan membuang masa aku.. Dan masalah paling tak dapat aku bendung, semakin nak exam kalau boleh tyme tu la tbe2 tergedik nak balik rumah.. what the heckkkk~ Bagitaw aku sape yang dok umah dye study!!!
ok, konklusinya.. Saya kenalah bersifat RAJIN!!!
Kena BERUSAHA dem…

Okonomiyaki

Image
An attempt to make a Japanese pancake, okonomiyaki.

Got no okonomiyaki sauce, as what i've read, most of them are non-halal because it contains mirin (somekind of sake).

So, just using a mayonnaise just enough although it might taste a little bit different.
posted from Bloggeroid

Tutti Frutti

Image

Wondermilk

Image
posted from Bloggeroid

IKEA Mutiara Damansara

Image
Menuju ke IKEA, berlokasi di Mutiara Damansara untuk membeli beberapa barang untuk bilik di rumah baru yang terletak di Kampung Melayu Sg Buloh. Sebenarnya aku ikut sebab nak amek gambar shj bukan nak shopping pon. Yang nak beli tu akak ku. Dia yang ada duit bkn aku.. cuma ikut teman je la.. hurmm.. tempat dia best sambil berangan2 tu bilik kte, ambek ler gambar..






Bunga Citra Lestari - Karena Ku Cinta Kau

Image

Facts About Me

Suka memasak (intro kene poyo nak kasi tarik perhatian jejaka hensem dluar sana =P  )X suka belajarOtak more to creativityHate MATH since primary schoolI DONT wish to go to GMI and study engineering (Hanun tolong ikhlaskan niat anda)Nak kawen cepat wakakaka.. (Is it a fact or a wish lol?)PemalasPlayfulA teacher once said to my mom "I am BOYISH"X suka cara ckp org Sabah tp semenjak masuk KKDB trus suka cara ckp depa ngn depa2 skli la aku suka..Saya org Kedah sbb lahir kat sana kat umah nenek.Adik2 ku ckp kalau Hanun mengamuk plg menakutkan.. sebab jarang tgk hanun mengamuk.. biasa ah penyabar kan.. mana nak selalu nmpk diri ni ngamuk hoho..I am NOOB in english but i pushed myself to learn when in standrd 6..kdg2 aku terkonpius sndri bila english tu kene end with -s / -edAku senang sukakan seseorng, tapi aku susah nak jatuh cinta..Aku cepat marah tapi aku cepat redha..aku ni setia.. hahaha.. this is a FACT!!!cengeng ='(Talkative when with talkative personaku focus dgn subj…
Presentation oh proposallll~
Oh Proposal ohhhhhh presentation... Hari2 ku dah terbalik.. Siang jadi malam.. Malam menjadi siang.. =,='
Setiap malam overnight, kat mana? Kat KT5..
Tempat tidur feveret skang, Di atas meja..

Sweetest Proposal

Image
mengalir air mata tengok ni  =')
that's why i dun care even ive no one to in luv with

Move Out

Finally dah pindah dari Shah Alam after 11 years staying there.
Dari Kelantan ke Kuantan ke Cheras ke Shah Alam ke Sg Buloh.
Di Shah Alam pun dah 3x pindah randah..
Sebabnya adalah hobi kami sekeluarga ialah berpindah..

I CANT GO HOME TILL 19th =.='
"Malaikat tidak  akan memasuki  rumah yang terdapat  di dalamnya  patung-patung  atau gambar-gambar (sesuatu yang bernyawa)"



Manusia suka mencari kesempurnaan seseorang
Dan dia cuba menjauhkan dari seseorang yang tidak sempurna
Sedangkan dia tidak sedar diri dia lebih banyak yang tidak sempurna berbanding yang tidak sempurna itu
Cubalah menerima seadanya..
Kadang kala kita tidak nampak kesempurnaan seseorang
Kerana kita cuba menutup kebaikan dia dan hanya mahu mencari kesilapannya..

GANBATTE-NE MINNA SAN!!!

Let smile even the tears come out =)

Image
"REDHA ITU IKHLAS, PASRAH ITU MENYERAH"