BORONG BARANG DARI CHINA?

Saturday, December 31, 2011

New Year Kot..


Firstly baguslah skrg ni New Year ada buat ceramah dr ustaz2..
dari dok p konsert =,=
(mcm gud2 je aku)
Anyway umur ku hampir mencecah 21
Tiba2 rasa tua T___T

Ok then semalam arrive Alor Setar jam 11 pagi.
Bertolak dari Sg Buloh jam 5.30 pagi and bersolat Subuh di Shell Rawang.
Balik sempena Paksu , adik mak paling bongsu bertunang..

Kenapa kalau orang new year dye suka letak azam?
Padahal setiap hari mesti kita berdoa untuk berubah menjadi lebih baik.
Azam tu mungkin sebagai target untuk seseorang.
Kalau aku setiap hari aku pasang target tapi byk target melencong ke arah laen =,=

Adakah tahun ini aku perlu kurangkan bermain?
Ok sejujurnya aku memang tyme main aku main,
bila serious aku serious.
Oh tipu je semua tu..
Sebenarnya aku banyak bermain dan membuang masa aku..
Dan masalah paling tak dapat aku bendung,
semakin nak exam kalau boleh tyme tu la tbe2 tergedik nak balik rumah..
what the heckkkk~ 
Bagitaw aku sape yang dok umah dye study!!!

ok, konklusinya..
Saya kenalah bersifat RAJIN!!!

Kena BERUSAHA
demi berjaya..
Insyallah.

Ingatkah kita,
9/10 rezeki itu berpunca daripada perniagaan
Tanpa perniagaan, tidak lahirlah Engineer yang berlambak di muka bumi ini.

-Sekian-


posted from Bloggeroid

Thursday, December 29, 2011

Okonomiyaki



An attempt to make a Japanese pancake, okonomiyaki.

Got no okonomiyaki sauce, as what i've read, most of them are non-halal because it contains mirin (somekind of sake).

So, just using a mayonnaise just enough although it might taste a little bit different.

posted from Bloggeroid

Saturday, December 24, 2011

IKEA Mutiara Damansara

Menuju ke IKEA, berlokasi di Mutiara Damansara untuk membeli beberapa barang untuk bilik di rumah baru yang terletak di Kampung Melayu Sg Buloh.
Sebenarnya aku ikut sebab nak amek gambar shj bukan nak shopping pon. Yang nak beli tu akak ku. Dia yang ada duit bkn aku.. cuma ikut teman je la.. hurmm.. tempat dia best sambil berangan2 tu bilik kte, ambek ler gambar..





Beli brg blk cecah RM800++ xtaw apa kakak aku beli =.='
biarlah duit dia bukan duit ku..

Friday, December 23, 2011

Bunga Citra Lestari - Karena Ku Cinta Kau



Facts About Me

  • Suka memasak (intro kene poyo nak kasi tarik perhatian jejaka hensem dluar sana =P  )
  • X suka belajar
  • Otak more to creativity
  • Hate MATH since primary school
  • I DONT wish to go to GMI and study engineering (Hanun tolong ikhlaskan niat anda)
  • Nak kawen cepat wakakaka.. (Is it a fact or a wish lol?)
  • Pemalas
  • Playful
  • A teacher once said to my mom "I am BOYISH"
  • X suka cara ckp org Sabah tp semenjak masuk KKDB trus suka cara ckp depa ngn depa2 skli la aku suka..
  • Saya org Kedah sbb lahir kat sana kat umah nenek.
  • Adik2 ku ckp kalau Hanun mengamuk plg menakutkan.. sebab jarang tgk hanun mengamuk.. biasa ah penyabar kan.. mana nak selalu nmpk diri ni ngamuk hoho..
  • I am NOOB in english but i pushed myself to learn when in standrd 6..
  • kdg2 aku terkonpius sndri bila english tu kene end with -s / -ed
  • Aku senang sukakan seseorng, tapi aku susah nak jatuh cinta..
  • Aku cepat marah tapi aku cepat redha..
  • aku ni setia.. hahaha.. this is a FACT!!!
  • cengeng ='(
  • Talkative when with talkative person
  • aku focus dgn subjct aku suka.. dan aku x suka org ajak aku bersembang wktu lam kelas =.='
  • im hot tempered person
  • i used to be a leader for many times but somehow i think it is much way better to be lead than to be a leader.
  • I dont hate people and i treat myself to not HATING PEOPLE.
  • I cant work in group. I need to do work alone to get some fresh idea. Editing then will be continue by other teammate
  • Push my self to work with group in this semester 5
  • i dont like SCANDAL words. Buat apa ko nak bangga ada byk scandal? Buat apa ko nak bangga ada byk laki suka ko? Cinta biar satu bukan cinta biar pasang spare part , ok got it fellas
  • Pernah na ambek pengajian islam, kulinari.. tapi mak x kasi T__T
  • Suka menaip suka menulis
  • X suka bergosip (masa skola) tp masuk GMI gosip menular..
  • Banyak belajar perkataan pelik2 masa kat GMI ni =.=
  • Cepat nervous infront of public
  • Makin nervous bila present
  • Tergagap bila perlukan skill bercakap dpn public =(

Tuesday, December 20, 2011

Presentation oh proposallll~
Oh Proposal ohhhhhh presentation...
Hari2 ku dah terbalik..
Siang jadi malam..
Malam menjadi siang..
=,='

Setiap malam overnight,
kat mana?
Kat KT5..

Tempat tidur feveret skang,
Di atas meja..

Thursday, December 15, 2011

Sweetest Proposal



mengalir air mata tengok ni  =')
that's why i dun care even ive no one to in luv with

Wednesday, December 14, 2011

Move Out

Finally dah pindah dari Shah Alam after 11 years staying there.
Dari Kelantan ke Kuantan ke Cheras ke Shah Alam ke Sg Buloh.
Di Shah Alam pun dah 3x pindah randah..
Sebabnya adalah hobi kami sekeluarga ialah berpindah..

Saturday, December 10, 2011

 "Malaikat tidak  akan memasuki  rumah yang terdapat  di dalamnya  patung-patung  atau gambar-gambar (sesuatu yang bernyawa)"



Friday, December 09, 2011

Manusia suka mencari kesempurnaan seseorang
Dan dia cuba menjauhkan dari seseorang yang tidak sempurna
Sedangkan dia tidak sedar diri dia lebih banyak yang tidak sempurna berbanding yang tidak sempurna itu
Cubalah menerima seadanya..
Kadang kala kita tidak nampak kesempurnaan seseorang
Kerana kita cuba menutup kebaikan dia dan hanya mahu mencari kesilapannya..

Sunday, December 04, 2011