Posts

Showing posts from January, 2012
Dan apabila dia berdoa kepada Allah swt lantas Dia tidak menunaikan apa yang dipinta malahan menjadi semakin berjauhan maka terdapat sesuatu yang telah Allah swt rancang buat kita dan akan diberikannya kepada kita apabila masanya sudah tiba..
Believe in ALLAH SWT you wont feel lose =)

What A Blogger Needs?

This is the list of my major need in blogging. Here goes..

1. I need a camera. To capture the moment/event/object to be attach in my entry. But it is somekind of my hobby to capture random stuff. Just using my Samsung Galaxy S2 camera. The camera was so so.. the image is kinda bad quality at night =.='
2. Internet connection ON-THE-GO. Maksudnya internet tu kalo leh ada kat mana2.. dah tu je xyah nak terangkan sgt bye.


3. Laptop. To keep your personal stuff such as picture and also to access to your browser.
4. IDEA. You got NO IDEA? Better say GOODBYE to BLOGGER =)

ChawanMushi

Image
Also known as Steamed Egg. One of Japanese favourite dishes.  Have made this last two days. Picture taken from google. Forgot to take my own chawanmushi as my sista have oredi eaten it =,='


Soon: Rainbow Cake

Image
Tidak diketahui bila akan tiba masanya untuk ku mebuat tapi sudah terlintas difikiran untuk mencuba membuat kek pelangi ini. Sebenarnya sudah hampir menyiapkan bahan-bahan untuk membuat kek malangnya masih tidak mencukupi iaitu pewarna pelangi dan krim keju.
Jadi mungkin akan ditangguh dikemudian hari sahaja. Semakin jauh kedai menjual bahan kek semenjak tinggal di Sungai Buloh. Jadi sifat rajin perlu ada dalam diri agar tercapai niat yang satu ini. Nantikan kemunculan kek pelangi daripada saya ;D

Perkembangan

Hari-hari naek kg hari-hari hari gemok..
=,='
Ohhh makanan kenapa ko sedap?
Aigooo~

Baru blk dari ziarah atuk di kg,
Next week ayah jemput dye mai dok ngn ktorg..
Tadi xleh sbb kete x muat so ayh na dtg next week..

Huhu.. apa2 pun sgt risau perKEMBANGAN skrg~
uwahhhh~
Aku dah agak da lg nak FYP lg gemok sbb lagi kuat berjaga..
Sbb tu org ckp tdur kurg makin gemok..
Da asek berjaga asek la nak makan..
Tidur tolong cukup..
Tidur tolong normal..
Makan tolong jaga..
Nak diet ke? Cam malas je..

Read As You Please

I am not a type of friendly person. In person i think it is. But then people told that im friendly LOL. Im quiet shame to a new person i met or a person that I dun get along with..
I am a loud person but i get quiet when im eating, sleep and having a bad mood. Also i became more pemalu when i see someone that I like or i love infront of me. It come naturally. I just realised this when someone said "Hanun, ko ni dlm hp je an ko bising2 bila jumpa depan senyapppp je.." 
A second thing that I want to share here is that my study ended this July!! OMG x sabar okeh.. getting my self off from this college. I have studied a course that I cant even bring at once and i realised my result would turn bad as THERE IS 2 SUBJ RELATED TO PROGRAMMING. hahaa.. Before i further my study in this college i thought EIT is more too electrical n electronic stuff that i forgot the TERMS 'IT' at the back of Electronic& IT  my bad lah kan~
My REZEKI is not here maybe and my rezki is not on my…

Abnormal

I juSt wanna have a normal sleep time like everyone else does .. i dont know whether i've got some problem. Eventhough i dun have an enough sleep, i can still wake up and having 2 hours sleep was just enough for me which it was a worst behaviour. Damn it, fyp drove me crazy by bringing me to an abnormal sleep.. how i wish to sleep normally at 11pm and woke at 6am ;(
posted from Bloggeroid

Tahlil Rakan

Tadi saya ke kenduri Tahlil kepada rakan sekelas saya semasa di semester 1. Kami sekelas ke PJ untuk ke kenduri tahlil. Sedih tadi masa salam ibu kpd arwah.. dia tnya siapa lagi kawan2..

Saya pun membawa ibu arwah ke arah mereka budak2 laki neh.. dak2 laki salam dgn ibu arwah. Tiba2 u=ibu arwah mengalir air mata melihat kami semua.. Aku lagi lah x tahan bila tgk orang bergelar ibu menangis mmg aku pun nak nangis..

Kesat2 air mata.. pastu dia suruh kami makan di dalam.. sedap nya makan ada tempoyak.. makcik tu punya baik.. family dia baek2.. xde la segan nak p sana.. sembang2 ngn kami.. ayah arwah pun layan kami sampai balik...

Terima kasih. Kami sentiasa mendoakan arwah di kalangan org beriman.. amin.

Untuk Kamu by Hafiz OST Ombak Rindu

Raut wajah…Mendamaikan…
Dan sesuci..Selembut hatimu..
Sinar mata…Mempersona…
Bagai gugur seluruh jantungku…
Aku Ingin engkau tahu…
Cinta aku satu…
Tercipta buat dirimu..
Hanya… Untuk kamu…
Aku ingin engkau tahu..
Cinta aku satu…..
Tercipta buat dirimu…
Hanya untuk kamu…

Pekak?

Tadi p Jalan Reko DowntownKak Dayang singgah kedai seluar jeans uushar2 and then dye tnya, "Berapa?" Abg penjual tanya, "Ni RM55 je kak" Aku mencelah, "Eik tempat len dpt RM45 je??" Abg Penjual ckp lagi, "Ni bawa dr Hong Kong neh.." Then dye ckp lagi dye kasi RM50. Aku balas lagi, "Haa.. RM40?" (saja buat2 pekak) Skali Azie sebok, "Sorry la kawan saya ni pekak ckit" Sorg laki mencelah, " Sayang muka lawa tapi pekak". Abg penjual pon sebok gak, "Pekak-pekak pong comey xpa"..
Pastu aku belah je trus.. malas nak dengo..

Random

Image
posted from Bloggeroid

Sketsa Hari Ini

Tadi (6 Jan 2012) aku p Jalan TAR nak bantai beli tudung 2 tones yg kat on9 shop aku nengok jual RM10/piece. Then kat sana aku jumpa satu kedai je yang jual tudung bawal 2 ton. Dye jual RM10 gak. huhu.. aku mnx la kurg.. dapat la selai RM9. Aku beli 3 , Mira beli 3. Then aku and Mira p Sogo. Public xleh masuk sesuke ati ari ni.

Kami datang menaiki KTM. Tujuan utama adalah penjimatan berganda!! hanya RM 7.40 pergi dan balik. Hari ni xtaw napa Allah memudahkan urusanku. Cepat plak KTM sampai. Kalo x berapi2 aku tggu KTM nak smpai. Seap dapat duduk lagi. Alhamdulillah =)

Yang ada kad2 tertentu je leh masuk. Then Alhamdulillah aku ada Maybank card yang ada gambo cherry tuh. Masuk2 terus serbu handbag. Sebenarnya aku x terniat nak beli. Nak teman Mira je p Sogo. Sekali tengok SALE sana sini.. Aku xtaw apa yang merasuki aku, Mira ckp aku da cm sasau je =,=

Dalam kelam kabut memilih beg henbeg terlawa yang berbaloi dgn nilai yang kita bayar nnt (tuihhh..) aku teringat da Maghrib. Pastu aku s…

JJ Kepong

Image
vanilla frappucino


takoyaki posted from Bloggeroid

Holiday

Image
First time seeing this..


Perlis banjir...



nasi kandaq mmg terbek... posted from Bloggeroid