Friday, March 30, 2012

Mecon




DONE!!

On track


Ntah mcm mana bole termasuk mecon. Sbnrnya xnk masuk tp disebabkn mira masuk so join je la. Tadi baru je amek pasang robot. Cik mira tu plak da lek umah.. So terpksa wat sorg2.. Alhamdulillah bell kak dyg fizi nqb afq teman.

I dont aim to win this competition. Just masuk suka2..mula2 masuk rasa terpaksa .. Skrg tgk bnda gerak excited lak.. Testing the robot on track for a lap and it took 18s. Too long too complete 1 lap but nvm as long as it moves..

Next, afq cakap ubah coding kasi dia laju lagi.. and jan lupa pasang roda cari apa2 benda bulat 2cm utk roda blkg..

Thanx guys for the help ;)
posted from Bloggeroid

Wednesday, March 28, 2012

The Prettiest

The prettiest smiles hide the deepest secrets. The prettiest eyes have cried the most tears. And the kindest hearts have felt the most pain..

posted from Bloggeroid

Saturday, March 24, 2012

Alkisah Sakitnya

Baru je bek demam. Pagi Rabu demam mengejut masa p kelas FYP. Badan rasa seram sejuk.. mula2 kepala nak pitam2 je masa tgh tggu dak ni seap2 sume.. datang kelas masa tgh tggu group member dtg tbe2 makin berat pastu makin sejuk ambek la kain telekung yg hnn bw dlm locker. Amek kain dye ttup kaki. Xtahan sgt suruh mira anta balik gna kereta ku... duduk bilik dgn masa tu jam 12pm. Tertidur jap selubung dgn selimut ngn sweater. Kipas x bukak... Pastu terbgnn jam 2 kol mira laparrrr.. mira dtg anta roti then dye p blk ke fyp. Masa tu derang tgh rehat. Masa makan roti x larat sgt.. makan sikit pastu terbau yg krim dye loya sgt bgn g tandas muntah2.. tdo blk.. tp x selesa nak dkt jam 3pm kot kol Bell dye tnya nak p klinik x? Hnn give up so p klinik.. sbb mmg malas p klinik x suka tp suka satu je kat klinik tu, MC.

Pastu dok kete pon penink2.. mula2 p ke klnk penawar je sbb hnn x nk jauh2.. na cpt blk.. skli doc xde. P klnk d hentian kajang. Bell papah ke sana sbb x larat sgt.. daftar sume dye uruskan.. Pastu masuk jmpa doc, dye check suhu mmg tggi sgt.. da hbs check  blk.. Bell tnya na ke bubur.. Mula2 xnk.. dye paksa gak mkan sbb taw mmg hnn x mkn dr smlm.. dye singgah mcd order bubur.. hanun snyp je baring xlarat ngn penink nya.. pastu hnn ckp xnk blk bilik. Nak ikot p fyp. Pastu ikot je ah.. duduk sblah mira.. busuknye bbur mcd. Hnn mkn ckit pas bell da rasmikan dlu.. dye soh mkn.. pastu mkn dalam 3-4 sudu je. rasa laen mcm je bau bubur.. Pastu tbe2 reez si leader ku pakwe si Azie dtg.. Pastu dye ckp "Kan bagus Hnun sakit. Baru snyap bilik ni.." then dye gelak2. Hnun snyap je sbb x larat na balas. Kalo x jawab je.. suka carik pasal ngn org.. Pas makan ubat, tdo lam surau.. dalam jam 5pm terjaga.. p blk ke kelas fyp.. dkt je seblah2..

Rupanya dak2 ni cbok cari mana Hnun, mana Hnun.. Slalunya ada je suara dye bising.. kak dyg cerita la.. nqib tnya hnn mana.. kalo x dye la slalu bsg pggl "Kak dyg kak dyg kak dyg" "Mira mira mira" "bell bell bell"..  pastu malam tu makin truk p tndas byk kali asek muntah2 lagi.. nak dkt 10x. Minum air pon termuntah.. menangis2.. kak dyg smpai dtg urutkn badan.. man mecha seap kasi bubur lagi dak umah dye masak.. pastu mkn ckit je tu pon Bell suapkan.. Bell suka paksa org makan.. then soh azie letak baldi da x larat keluar masuk tndas smpai terhantuk kat kepala pintu tndas kayu tu sbb na cpt2 kuar sbb nk pitam..

Baring ats katil sdap kena urut.. pastu Bell da kol2 mak hanun.. mak da risau seap na dtg pastu hnn ckp xyah dtg.. ye la ayah xde ayh p Brunei na dtg ngn wanie esok dye keje.. sean mak.. (bkn sian kat wani tu).. pastu da x larat sgt.. lastly Bell anta p hosp. Mula2 xnk p.. ye ah sakit biasa2 nnt doc kata gedik na p hosp. Pastu bell soh seap jugak.. dye ckp xyah pakai lawa2 da mcm mak tiri da gaya dia tu.. dye ngn azie teman hnun p hosp serdang, Ramai sgt kat sana.. x selesa.. masatu da jam 2am. Muntah lg pas nurse tu bg ubt, peluk2 kaki bell x larat nak diri dah.. berapa kali da muntah..

Pastu tgh baring kat kerusi pnjg ( bell ngn azie dok kat kusi dpn tggu giliran).. Mad lak msg tnya hnn masuk hosp knapa.. rupanya Apal yg bgtaw.. Pal taw sbb Bell.. Ada ja penyampai.. layan je la msg smntara menanti no giliran. Jam nak dkt 5am baru blk GMI blk.. Penat sgt.. dak2 seap beli mcd breakfast.. da la da xle bau burger sbb muntah burger ktm sblm tu..

Sekarang pon masih blom habis baek.. masih pitam. Bila makan ubat dye charge badan dlm 60% masi x fully charged lg.. Insyallah akan baek jua nanti.. bdan skrg pon cepat lesu lg..

Kesimpulannya, itulah gunanya sahabat.. yg ada saat kita sukar. Masih ada org yg menyayangi diri kita. Melayan karenahku yg kalo sakit mmg plg susah na layan , Mak pon ckp kalo Hnun sakit Hnn plg susah na jaga.. Maaf semua.. 

Terima kasih sebab risaukan saya.. saya syg kawan saya setulus ikhlas hati jauh dari dalam lubuk hati ini. Hikmah Allah swt beri kepada diriku =)

Thursday, March 22, 2012

Monday, March 19, 2012

What are friends for?


P/s:-     I <3 YOU FRIENDS ;)


Thanx for being beside me and wasting ur time to advice me, to hear me, to be with me and to persuade me whenever im crying =')

Manusia

Nabi Adam dicipta daripada tanah. Dari manakah Hawa datang? Dari tulang rusuk kiri Nabi Adam. Karena itulah apabila lelaki mengira tulang rusuk kirinya, ianya kurang daripada tulang rusuknya di sebelah kanan.

Dan itulah asal usul manusia dicipta. Daripada Adam dan Hawa serta seterusnya.. Bukanlah daripada monyet yang kemudian berevolusi kepada manusia mengikut peredaran zaman. Teori Islam bukanlah sekadar teori ianya adalah fakta dan termaktub di Al Quran. Teori sains mgkn ada yang fakta tetapi x mustahil ianya adalah auta karena manusia yang mencipta teori tersebut.. Sesungguhnya manusia melakukan kesilapan..

posted from Bloggeroid

Saturday, March 17, 2012


Beloved SGSII

SGP Case Linear Pure Case in Sherbet Pink

Dia dah ada subang dah =D

Orang cakap, bila kita sukar hendak mendapatkan sesuatu,
apabila kita dapatkannya kita akan menyayanginya..
Sepenuh jiwa dan hati kita..


Saya menangis2 meronta mahu membeli handphone.. 
berbulan2 saya menanti dan saya meminta hendakkan handphone baru dari mak ayah tetapi mmg la haram na dapat.. ingat buta2 tuli dapat cmtu.. derang ckp hp beli mahal XBOLEH. Membazir bagai.. kalau laptop x apa. Tu ah derang belikan Laptop SONY VAIO tuh.. padahal mati2 xnk laptop baru namun mak ayahku soh utamakan laptop drpd telefon bimbit..



Lastly, saya cuba kumpul duit dan kurangkan makan dan keluar jalan2 demi untuk membeli sebuah telefon bimbit. Sanggup buat overtime balik lewat supaya dapat gaji overtime =')

Hari2 saya bukak forum hari2 saya ushar handphone nak ushar hp apa best.. mula2 mmg da decide gila2 mo bli IPHONE4.. pastu pk 2-3 kali hp ni da ah da lama gak kuar =,=

Then ushar Samsung Galaxy S II. Mahal nak mati... arghhh.. mo dkt RM2k. Mana mo cekau duit.. IPhone mahal x komplen plak.. haha.. tp kalo beli dgn celcom dpt la murah iphone tu..

Pernah saya kuarkan duit nak beli Blackberry Bold 2. Ya Allah nasib ah tbe2 hati rasa berat hati nak beli lastly x jadi beli simpan balik duet tu... Alhamdulillah x beli.. Seriously BB x best sbb lebih byk tulisan drpd visual.. Ingat org rajin nak membaca ke?

Ok cukup ah.. then tadi p TS dgn dak2 ni.. Best sume minyak tiket sampai makan si Mad belanja.. tiba2 rasa beruntung.. jarang GILA org nak belanja Hanun mcm ni.. haha.. trimas2.. segan kot org belanja.. sbb x biasa dibelanja kan.. membelanja org slalu la..

Then soh dak2 ni singgah low yatt plaza nak beli screen protector sbb hp ku suda bogel.. smpai hp ku jatuh ke lantai dan melantun2 byk kali before dye jadi statik.. kasihan hp ku.. tp xde ah meratapi kesakitan hp ku.. nak buat lagu mana kalo da jatuh an.. hurghhh.. 

Pastu ternampak la subang (ear jack plug) kat satu rack dak2 ni tgh nak check2 headset.. trus la bli seap tnya mana lawa pink ke silver.. depa kata silver lawa.. ada kata pink.. tp disebabkan sa pk kalo pasni tuka casing kaler len x ke pelik batu pink tu so sy pon bli la batu kaler putih.. 

Org jual tu nak letak RM25 pastu mnx RM20.. dye ckp xbole.. pastu buat muka comel ckit.. dye kasi la RM23.. pastu saya ckp "Alang2 da RM23 bagi ja la RM20" sambil buat muka comel lg.. pastu dye ckp ok la.. RM20.. woohooo.. seap maen cocok2 kat ear plug tu pilih mana satu subang best pdhal sume sama ja..



Gambaq Bday Miwa

Allah selamatkan kamu =)



Sweet kan mereka..
Amin ajar Mira potong kek




Theme da mcm kuning itam -,-




I fall in luv with my handphone casing <3
and yg senyum itu adalah Bell si gedik

Dato Reez dan Datin Jimang..

Psangan pengantin baru..

xtaw pasai pa tunjuk gitu




Tuesday, March 13, 2012

T.O.D.A.Y

Today,

A friend of mine asked me to help her create some writing for her assignment as she is the Multimedia student something in Segi College. She knows I am more into writing so she asked me to give her some.

Some of them I just took from my blog entry =P

Also today done some slides for tomorrow progress presentation =,=' Our PO actually had been submitted to the HOS, but he asked us to look again and to make sure our budget is enough. Lorhhh.. whatever.. nak beli computer server je pon.. Nasib ler bukan beli part2.. Dah cakap i7 suruh turun i5 xmo dgr.. kan soh pk2 balik =,=

Actually our group didnt have to buy a lot of thing.. we just want to buy a new computer for server just to fulfill and to USE the money provided for each group.. und das ist alles.. tschus.

Hepi Bday Kawan

Hari ini sambut bday mira.. Hepi bday kawanku.. Semoga lepas ni bila berseap boleh laju2.. Haha..

Thanx semua. Planned with Amin Alhamdulillah going out well. Even nak pujuk dak sana sini.. Pening pala.. Cam biasa ah ajak dak sebilik, afiq, mad, faiz, reez n shahid. Hehe..

Walaupun bukan bday hanun tp hanun rasa hepi..
posted from Bloggeroid

Sunday, March 11, 2012

On My 21st Birthday



Almost forgot about to thank all those yang wished on my birthday. From Facebook and also via message on my phone ;)

Have a bless to those yang wished =') almost 100 wishes. Heee.. yes xbyk mana pun..but bersyukur.. my FB friends pun x byk. I keep on deleting my friends or should I say 'STRANGER' that just wanna add on their number of friends but never say HI to you?

Okeh, anyway thanx although I dun seem to be enjoying any moment of my birthday.. Sometimes I just wished to had someone special to gimme a special birthday moment. I dun want a pricey stuffs but a moment that someone special to you created just to see you happy is the most precious one and I'll wait for it for someday. 

Wednesday, March 07, 2012

Re-Post

Ya اَللّهُ, mengapa wanita sering menangis? JawabNYA: Kerana wanita itu unik. AKU ciptakan ia sebagai makhluk istimewa... KU kuatkan bahunya untuk menjaga anak-anaknya, KU lembutkan hatinya untuk memberi rasa aman, KU kuatkan rahimnya untuk menyimpan benih manusia, KU teguhkan peribadinya untuk terus berjuang saat yang lain menyerah, KU beri dia naluri utk mencintai anak-anak dalam keadaan apapun, KU kuatkan batinnya untuk tetap menyayangi walau dikhianati oleh teman,walau disakiti oleh orang-orang yang ia sayangi Wanita makhluk kuat, tapi jika satu saat dia menangis itu kerana AKU beri dia air mata utk membasuh luka batin dan memberikan dia kekuatan baru..

Friday, March 02, 2012

Thursday, March 01, 2012

Sambutan Maulidur Rasul

Rasanya sepanjang duduk di GMI inilah pertama kalinya GMI sambut Maulidur Rasul secara besar-besaran. Kami EIT kena dipaksa masuk dan hanya tahu sehari sebelum event tu. Dengan banner bagai xde, bunga manggar lagi... punya susah nak cari bunga manggar =,=














Thank you budak kelas rajin sgt.. derang yg warnakan...
Aku bab warna2 malas so aku buat ckit2 je...

Yang lukis sume dibuat oleh aku and amin (laki mira).
Aku buat tulisan Jawi  and Amin buat yang rumi..



Some called aku ni mcm Muallaf.. oh ok.

Suka bajet buka mata besar2.. puihhh~










nmpk pendek sbb kene tunduk =,=