Posts

Showing posts from April, 2012

Red Velvet

Image
posted from Bloggeroid

Alkisah Bawalnye..

Image
Hari mai kelas lewat sbb igtkan nak balik tapi ada ms nak tudung so dtg ja la.. da mai tgkt 13 kemaen lg bw genk2 tgk tudung.. sbb sy jual murah je.. lgpon awl2 igt jual kt stdnt je pon =,='

Pastu ada ms aisyah nak tgk ktorg trun tgkt 10. Tu pon p tgkt 10 sbb ms nurul yg penah aja sy c++ dlu nak byr duet tdg. Da ah dia igt muka nieh =,= malu kot.. haha tapi kalo bulan ramadhan, tarawikh mmg slalu nmpk dia dtg.. dgn anak dia yg siyes comel :3
OK, ms aisyah pon tgk2 pastu dia tgk muka sy ngn mira. Skali igt. Tapi mmg ptot igt sem 4 kot.. yg plg segan dia ckp "Oh awak la kan yg buat kek dlu. Bagus la awk ni.." sumpah segan da ah jual tdg.. rasa cam xnk jual daa.. mula2 nak jual kt dak2 pompuan je.. skali tto2 pon nak gak tudung tu... ad yg igt sy org kelantan la.. yew ah org klntan an suka berniaga..
Sebelum tudung, masa sem 3 penah jual shawl.. masa tu an minat shawl lg.. haha.. lg pon time tu zaman kegemilangan shawl.. skang dah x sgt. Skang ni tudung bawal ton and bawal…

Rahsia Solat

Image
A secret behind my strength is..



*error detected*

even I couldnt believe how did I grew stronger =.='

Kerana Wanita Itu Cantik

Seorang kanak-kanak lelaki bertanya kepada ibunya

“Mengapa ibu menangis?”
“Kerana ibu seorang wanita,” dia berkata kepada anaknya.
“saya tidak mengerti,” jawab anak kecil tersebut.
Ibu memeluk anaknya dan berkata “Dan kamu tidak akan pernah mengerti”


Kemudian anak lelaki tersebut bertanya kepada ayahnya
“Mengapa ibu menangis tanpa ada alasan?”
“Semua wanita menangis tanpa ada alasan,” hanya itu yang dapat dikatakan ayahnya.
Anak lelaki itu membesar dan menjadi seorang lelaki dewasa, dan masih merasa hairan mengapa wanita menangis.


Akhirnya dia mengadu pada Tuhan, dan dia bertanya,

“Tuhan, mengapa wanita begitu mudah menangis?”


Tuhan berkata “Aku menciptakan wanita istimewa.
Aku menciptakan baginya bahu yang kuat untuk memikul beban dunia,
tetapi begitu lembut sehingga dapat memberikan kenyamanan.”


“Aku memberinya kekuatan untuk melahirkan dan menahan karenah dari anak-anaknya”


“Aku memberinya keteguhan yang membuatnya dapat tetap bertahan di saat semua orang sudah menyerah,
dan tetap memperhatikan ke…

Bawal Tone Baru

Image
posted from Bloggeroid
Allah menguji kita dengan sesuatu yang sangat kita sayang,
Kita diberi cubaan dengan kehilangan,
Allah menguji kita dengan sebuah impian yang amat kita harapkan,
Kita terduduk berlinang air mata saat impian kecundang,
Sesungguh DIA lah pemberi segala,
... Kerana segalanya kepunyaanNYA.

Saat ditariknya nikmat yang ada,
DIA sedang mengaturkan untuk KITA sesuatu yang lebih berharga....
Jangan bersedih,
Allah SWT telah mengaturkan sesuatu untuk kita
Jika kita sentiasa berdoa padaNYA..dan berbuat baik selalu.

Nervous

SAYA NERVOUS SEBAB AWAK
















DATABASE =’(

Tudung Bawal

Image
3 tones my second restock..



Restock another 3 tones and restock 2 tones for second times..

So far selalu kena marah dgn customer (lahhh sangat) sbb pandai pilih warna lawa2.. Hahaha.. Kena marah sbb duet derang hbs.. And they do believe in my personal choice of taste in fashion n colors.. Lol.. Igt nak bersara sbb xde la untg pon jual tdg sbb jual murah je.. skli ms kat cni soh hnun amek lg.. Apa lg.. Tukang meneman si mad la.. Td pksa bell ikot nsb dye na teman sbb faiz xmo ikot so sbb xnk brdua pksa gak bell ikot.. Utk membalas jasa si peneman dan pengangkat beg2 plastik blnja la bell tdg ngn mad blnja mkn.. Pasnie da taw da nak bli kt mana murah ckit :P
posted from Bloggeroid

Open Day

Image

Mecon 4

Hehe.. Kalah jua akhirnya.. Sensor rendah stuck lg lorh.. Pdhal da testing.. Nak wat lagu mana..
posted from Bloggeroid

Mecon 3

Ya Allah permudahkanlah perjalanan robotku pada hari esok.. Rezeki ku terpulang kepada Mu dan aku menerima kalah menangku apa adanya.

Semangat tiba2. Tadi pun 2x menang 2x kalah.. Besok pagi akan ada perlawanan lagi sekali sahaja lagi.. Dan akan menentukan samada mampu maksud ke semi dan seterusnya ke final atau tidak. Seriously its a fun competition. Masa first round, sir tnya apa maksud Daebak. Masa tu kump Running Man vs Daebak. Then dye tnya daebak tu apa and halakan mic ke hnn. Hnun apa lg cakaplah "Terbaek!!" tp rasanya xde mic pon leh dgr.. Lol.

Alhamdulillah first round goes well n menang cenggitu tu even tyme starting tgn ketar2 nak tkn button n frst round my sensor is too low and stuck at bumper then i need to restart hurhh.. Alhamdulillah pihak lawan lak robot dye dok nari pusing2..

Esok.. Esok.. X sabar plus nervous tdo pon mimpi robot -.-
posted from Bloggeroid

Mecon 2

Image
Front wheel that made of Sea Master drinking water lid. Cant find a proper wheel n this is an alternative.. -.-



Haha.. Animal kingdom on the track.. Cat made by Qibby and pig by me :P



Final track. We're the first group testing the final track ;)

Even ive tried the final track, but still my confidence level is bad and afraid my robot will face some problem on actual competition.. My first time joining this kind of competition.. Lol.. And i am a noob -.-' anyway wish me a very good luck. MAY ALLAH BLESS ME.. and pray my robot is doing well no matter it win or not, as long as it goes well then Alhamdulillah.
posted from Bloggeroid