BORONG BARANG DARI CHINA?

Friday, April 27, 2012

Alkisah Bawalnye..

Hari mai kelas lewat sbb igtkan nak balik tapi ada ms nak tudung so dtg ja la.. da mai tgkt 13 kemaen lg bw genk2 tgk tudung.. sbb sy jual murah je.. lgpon awl2 igt jual kt stdnt je pon =,='

Pastu ada ms aisyah nak tgk ktorg trun tgkt 10. Tu pon p tgkt 10 sbb ms nurul yg penah aja sy c++ dlu nak byr duet tdg. Da ah dia igt muka nieh =,= malu kot.. haha tapi kalo bulan ramadhan, tarawikh mmg slalu nmpk dia dtg.. dgn anak dia yg siyes comel :3

OK, ms aisyah pon tgk2 pastu dia tgk muka sy ngn mira. Skali igt. Tapi mmg ptot igt sem 4 kot.. yg plg segan dia ckp "Oh awak la kan yg buat kek dlu. Bagus la awk ni.." sumpah segan da ah jual tdg.. rasa cam xnk jual daa.. mula2 nak jual kt dak2 pompuan je.. skali tto2 pon nak gak tudung tu... ad yg igt sy org kelantan la.. yew ah org klntan an suka berniaga..

Sebelum tudung, masa sem 3 penah jual shawl.. masa tu an minat shawl lg.. haha.. lg pon time tu zaman kegemilangan shawl.. skang dah x sgt. Skang ni tudung bawal ton and bawal printed.. Tapi plg peymes amos bawal ton la.. pastu jual jacket.. ada je bnda na jual.. tp slalu jual pakaian atau kain2 la.. xpenah la jual makanan.. ms aisyah igt sy jual kek sbb aritu bg dak2 kelas kek masa kelas dia dlu.. untg la dia ja ms dapat merasa.. haha..

Mcm masa kecik2 dlu slalu berangan nak bukak kedai.. tp dlu berangan nak bukak kedai buku sbb dlu mmg suka baca buku tu ah pndai semacam.. tp bila da start form 4 jd malas.. baca buku pon da malas.. haha.. pastu apa lg mo cerita.. tp ms cakap, nnt hbs dip, buat kedai online kt fb.. jual kat ctu.. xtaw la.. sbb tudung ni sume bermusim an.. 

Tapi ni nak upload ckit tudung yg dah dijahit renda sekeliling dia.. penat taw jahit.. =,=



Pasni nak cari renda yg roses tuh.. tp punya susah mo cari.. x sume kedai ada..

Monday, April 23, 2012

A secret behind my strength is..



*error detected*


even I couldnt believe how did I grew stronger =.='

Tuesday, April 17, 2012

Kerana Wanita Itu Cantik

Seorang kanak-kanak lelaki bertanya kepada ibunya

“Mengapa ibu menangis?”
“Kerana ibu seorang wanita,” dia berkata kepada anaknya.
“saya tidak mengerti,” jawab anak kecil tersebut.
Ibu memeluk anaknya dan berkata “Dan kamu tidak akan pernah mengerti”


Kemudian anak lelaki tersebut bertanya kepada ayahnya
“Mengapa ibu menangis tanpa ada alasan?”
“Semua wanita menangis tanpa ada alasan,” hanya itu yang dapat dikatakan ayahnya.
Anak lelaki itu membesar dan menjadi seorang lelaki dewasa, dan masih merasa hairan mengapa wanita menangis.


Akhirnya dia mengadu pada Tuhan, dan dia bertanya,

“Tuhan, mengapa wanita begitu mudah menangis?”


Tuhan berkata “Aku menciptakan wanita istimewa.
Aku menciptakan baginya bahu yang kuat untuk memikul beban dunia,
tetapi begitu lembut sehingga dapat memberikan kenyamanan.”


“Aku memberinya kekuatan untuk melahirkan dan menahan karenah dari anak-anaknya”


“Aku memberinya keteguhan yang membuatnya dapat tetap bertahan di saat semua orang sudah menyerah,
dan tetap memperhatikan keluarganya tanpa mengeluh saat sedang lelah maupun sakit.”


“Aku memberinya kepekaan untuk mencintai anak-anaknya dalam keadaan apapun, meskipun mereka menyakitinya.”


“Aku memberinya kekuatan untuk dapat memaklumkan kesalahan-kesalahan suaminya, menciptakannya dari tulang rusuk suaminya untuk melindungi hatinya”


“Aku memberinya kearifan untuk mengetahui bahawa seorang suami yang baik tidak akan pernah menyakiti isetrinya, tetapi kadang-kadang menguji kekuatan dan ketetapan hatinya untuk tetap teguh mendampingi suaminya”


“Dan akhirnya, Aku memberinya air mata untuk dicurahkan. Ini khusus miliknya untuk digunakan bila-bila pun diperlukan.”


“Kau lihat: Kecantikan seorang wanita tidak terletak pada pakaian yang dikenakannya, penampilan luaranya, atau cara dia menyisir rambutnya.“



“Kecantikan seorang wanita dapat dilihat melalui matanya, kerana mata adalah pintu menuju hatinya, tempat dimana cinta bersemayam. 
KERANA WANITA ITU CANTIK….



http://penpatah.blogspot.com

Sunday, April 15, 2012

Bawal Tone Baru

Tone baru dia dah mix kan color e.g hijau + kuning

Black + Pink

Brown + Yellow

Purple + Blue

Mix tone

3 tones

2 tones
posted from Bloggeroid

Allah menguji kita dengan sesuatu yang sangat kita sayang,
Kita diberi cubaan dengan kehilangan,
Allah menguji kita dengan sebuah impian yang amat kita harapkan,
Kita terduduk berlinang air mata saat impian kecundang,
Sesungguh DIA lah pemberi segala, 
... Kerana segalanya kepunyaanNYA.

Saat ditariknya nikmat yang ada, 
DIA sedang mengaturkan untuk KITA sesuatu yang lebih berharga....
Jangan bersedih, 
Allah SWT telah mengaturkan sesuatu untuk kita 
Jika kita sentiasa berdoa padaNYA..dan berbuat baik selalu.

Saturday, April 14, 2012

Wednesday, April 11, 2012

Tudung Bawal


3 tones my second restock..



Restock another 3 tones and restock 2 tones for second times..

So far selalu kena marah dgn customer (lahhh sangat) sbb pandai pilih warna lawa2.. Hahaha.. Kena marah sbb duet derang hbs.. And they do believe in my personal choice of taste in fashion n colors.. Lol.. Igt nak bersara sbb xde la untg pon jual tdg sbb jual murah je.. skli ms kat cni soh hnun amek lg.. Apa lg.. Tukang meneman si mad la.. Td pksa bell ikot nsb dye na teman sbb faiz xmo ikot so sbb xnk brdua pksa gak bell ikot.. Utk membalas jasa si peneman dan pengangkat beg2 plastik blnja la bell tdg ngn mad blnja mkn.. Pasnie da taw da nak bli kt mana murah ckit :P

posted from Bloggeroid

Monday, April 09, 2012

Open Day

Tangan ketaq ni na tekan start button. First game..

Final Game on open day..

Suasana sekitar Mecon. Tmpat len x amek =P

Ni game kami yg last.. ngam ah pas ni kalah..
sbb sensor sangkut kt bumper. Rezki pihak lawan =)

Saturday, April 07, 2012

Mecon 4

Hehe.. Kalah jua akhirnya.. Sensor rendah stuck lg lorh.. Pdhal da testing.. Nak wat lagu mana..

posted from Bloggeroid

Mecon 3

Ya Allah permudahkanlah perjalanan robotku pada hari esok.. Rezeki ku terpulang kepada Mu dan aku menerima kalah menangku apa adanya.

Semangat tiba2. Tadi pun 2x menang 2x kalah.. Besok pagi akan ada perlawanan lagi sekali sahaja lagi.. Dan akan menentukan samada mampu maksud ke semi dan seterusnya ke final atau tidak. Seriously its a fun competition. Masa first round, sir tnya apa maksud Daebak. Masa tu kump Running Man vs Daebak. Then dye tnya daebak tu apa and halakan mic ke hnn. Hnun apa lg cakaplah "Terbaek!!" tp rasanya xde mic pon leh dgr.. Lol.

Alhamdulillah first round goes well n menang cenggitu tu even tyme starting tgn ketar2 nak tkn button n frst round my sensor is too low and stuck at bumper then i need to restart hurhh.. Alhamdulillah pihak lawan lak robot dye dok nari pusing2..

Esok.. Esok.. X sabar plus nervous tdo pon mimpi robot -.-

posted from Bloggeroid

Friday, April 06, 2012

Mecon 2


Front wheel that made of Sea Master drinking water lid. Cant find a proper wheel n this is an alternative.. -.-



Haha.. Animal kingdom on the track.. Cat made by Qibby and pig by me :P



Final track. We're the first group testing the final track ;)

Even ive tried the final track, but still my confidence level is bad and afraid my robot will face some problem on actual competition.. My first time joining this kind of competition.. Lol.. And i am a noob -.-' anyway wish me a very good luck. MAY ALLAH BLESS ME.. and pray my robot is doing well no matter it win or not, as long as it goes well then Alhamdulillah.

posted from Bloggeroid