BORONG BARANG DARI CHINA?

Monday, June 25, 2012

External Presentation


Sir Shaddy suruh aku bukak email aku. Pelik gak ada apa soh bukak pastu dye sepa tnya email aku. Aku bg je la G-mail senang n cepat ckit donlod gambar.. So bila da rteceived aku x sedar tgh bz wat benda len masa tu. Benda ni berlaku mggu lepas tp x igt ari apa.. rasanya jumaat ptg..

So sir tnya aku lg da received blom aku pon bukak tgk la.. Pastu dye tnya ok ada apa tu.. Aku tgk mula2 cam blur2 pastu baru celik.. Rupanya markah external kami. 
Sume dalam 71-79 something..Macam x percaya lah an. Tapi aku ase bukan ase la.. 
Internal markah teruk lah tyme tu dok kelam kabur bagai..
Tapi Alhamdulillah External goes VERY WELL though..

Mungkin berkat doa mak ayah an external lancar je.. masa external pon aku x gentar pon internal pon aku x gentar mana sbb EIT terlmpau la kerap buat progress report presentation, mock presentation je brapa kali.
So ia didik aku x gentar nak present bila di depan. 
Kalo dulu aku kuat nervous gak..

For seriously, aku bersyukur Allah swt permudahkan semuanya. 
Even waktu Internal aku seriously nak give up gler..
Dalam pala otak aku pk EXTEND dan EXTEND dan EXTEND..
Nangis sampai bengkak mata even mcm la air mata tu leh tolong aku wat coding project. Huhu..
But the last effort brings a lot of meaning..

Yes, aku tahu sir pon mmg da give up ngn ktorg mula2..
sedih kot supervisor wat cmtu..
Pastu bila dye da dtg balik tnya cmne2..
Aku ckp kat sir boleh x bg kami markah tggi.
Sbb half markah FYP di tgn sir, proj. supervisor kte..
Dye cakap "Saya boleh bagi aslkan kamu masuk external"

Pastu kami mcm dlm ati masing2 sume mcm nak give up je..
Ktorg da pk ktorg x mmpu ke external..
But Allah swt tu Maha Kaya
DIA beri kami peluang ke external..

Ya Allah, aku lega..
Kami pon bertungkus lumus wat terbaek demi external..
Kami group last present..
Byk plak sebok nak amek gambo..
Head of Section EIT, soh dak2 kelas kami tgk kami bg spirit..
Sebab kami bakal menutupi tirai External Presentation..
Dgn Yusha pon dtg teman aku dari awal pg sampai aku hbs..
Pas hbs ktorg sume p Ameer Ali dgn dak class aku.. campur ngn si Yuyu n Yan ko nama dak tu aku pon x kenal sgt =,=
It was a very good time having student life.
Aku x sabar nak sambung degree.. aku ada hati nak amek degree..
Tp ayah cakap soh aku keje dlu..
Dan tapi lagi satu mmg aku ase nak cari duet dlu..
Sbb..
Dalam otak aku nak duet je..
Bye.

My project code EIT/06/09B 
X sangka dpt 72.50%
I was thinking on 50% ++ je actually..
Alhamdulillah tp xtaw la markah documentation, internal bagai mcm ne hehe..
konpem ah truk.. asek wat hal je..
Ktorg la group plg teruk jarang ke kelas fyp wktu awal2 bulan dlu..
Progress lambat naek..
Tp last minit.. nek gak =,=

Urghh.. tp satu je special lam group kami..
Kami x bergaduh sesama team members..
Group len sume ada yg x puas hati..
Kami je terima team mates kami seadanya even kami semua x power mcm diorang =)
Sebab IKHLAS ITU PENTING..


Jangan terima seseorang sebab kelebihan yang nampak pada dirinya..
Sebab lambat laun akan nampak keburukan pula pada dirinya..
Dan org yang dipandang kerana kelemahan yg ada pada dirinya..
Lambat laun akan terpancar kebaikan dan kelebihan yang ada pada dirinya yang mgkn tidak pernah kita nmpk sebelum ni..

Sunday, June 24, 2012

Final Year Student Dinner

                                        Venue    : Dewan Gemilang Mercu Idaman
                            Time     : 8.30 pm
                            Theme  : K-Pop




Welcome to K-POP Dinner




A guy that always accompany me and gossip with.
Teman bertekak dan menganjing juga. Juga teman yang sering belanja mcm2.. HAHA.
Dah nak balik Labuan dah huhu  :(


Ada je kaki yang nak menyebok..

Ejek org babat sendiri makin babat =P

Class H1 July 2009-July 2010

Masa ni Faiz kene tolak dgn sape tah dye nak terjatuh..

Abin dan bininya.. and anaknya yg punya mata HITAM yg sgt BOLAT!!


King and Queen of the NIGHT yo!!!


EIT Semester 6 the only class!!



Mr. Recordnice that have a talented skill in artistic field





Friday, June 15, 2012

Dear Future Husband



Dear Future Husband,



I don’t want to be your girlfriend. I just want to be the one you call your wife. Your presence will give me happiness. You’ll be my halal prince charming. Riding your horse of Taqwa. Holding onto the Quran in your right hand and the Sunnah in your left. I hear you’re worth the wait, so I’ll wait Insha’Allah. My heart belongs to Allah swt and only Him. You’ll have to get lost in Him to find me and even then you’ll still have to rightfully become apart of my heart. Only through Him. What I’m trying to say is that WE have to get lost in Him to find each other. I hope you’re up for for the journey.

“Dan diantara tanda-tanda kekuasaanNya ialah Dia menciptakan untukmu isteri-isteri dari jenismu sendiri, supaya kamu cenderung dan merasa tenteram kepadanya, dan dijadikanNya diantaramu rasa kasih dan sayang. Sesungguhnya pada yang demikian itu benar-benar terdapat tanda-tanda bagi kaum yang berpikir.”
— (Qs. Ar. Ruum (30) : 21).

Saturday, June 09, 2012

SPC Class

Last class we're having for semester 6 with Sir Roslan subj Statistical Process Control
and me as the Asst. Leader and Ubi as the leader..
Sir Roslan want to take the picca with us..
and here it goes =)






Wednesday, June 06, 2012

The Facts..


  1. Perempuan suka bila lelaki yg dia cinta cakap "I LOVE YOU" even perempuan tu cuma reply "Ermm.." padahal ikutkan hati nak guling2 je kat katil..
  2. Perempuan suka berkias, dia x akan cakap straight to the point. Selalunya dia akan kaitkan suatu situasi dgn situasi yg len.. Conclusionnya lelaki kena pandai ah pk..
  3. Perempuan bila dia start to ignore lelaki tu, bukan sebab dia x syg.. dia cuma mahu dipujuk.. dan dipujuk serta dipujuk.. sbnrnya ati dah sejuk tp saja mengada2.. last2 laki tu lak merajuk kita yg kene pujuk. What the heck =,='
  4. Perempuan dia cepat terasa bila dgn org yg dye sayang.. So lelaki jagalah setiap patah perkataan kamu itu..
  5. Perempuan dia akan selesa dgn lelaki yg boleh memahami dia.. dia akan menjadi diri dia bila lelaki itu sendiri mampu menerima kekurangan kekasihnya itu =)
  6. Bila tiba suatu hari  yg special buat dia, dia mahu lelaki itu ingat akan hari2 penting buat dirinya..
  7. Memang prmpuan sukakan pujian terutama dr kekasih hatinya..
  8. Perempuan selalunya teliti dan akan mengingati setiap perkara dan kenangan bersama lelaki itu. Dia akan memasang telinga setiap kali lelaki itu bercerita dan mengingati cerita tersebut.. Itu tanda dia mahu mengenali kekasihnya itu dgn lebih mendalam :3
  9. Perempuan akan pk bukan2 bila message x dibalas. Ok bye..
  10. Perempuan adalah ciptaan Allah swt yang bersifat halus dan lembut.. Mereka mmg dilahirkan dgn sifat penuh kasih syg..
Sekian terima kasih.. panas otak pk ayat..

Tuesday, June 05, 2012

Purse




Ordered a custom made purse from http://doublenorcreative.blogspot.com/
Bought for RM40. Fabric can be choose given by the owner.