BORONG BARANG DARI CHINA?

Saturday, April 27, 2013

Engagement Day

21.04.2013 , I've been engaged with a guy that I was sudden met while I was working at Kuala Lumpur. He was also a GMi student and a same batch with me. A 27 years old guy. 5 years older than me.. I've always dream of to have someone older than me. Why? Because I realised, women get old real fast than a man. So I prefer someone older..

I've been hurt, been stabbed a few times before.. hopefully this guy is the ONE for me. The right spouse that will look after me forever :')

Anyway, my engagement day quite fun.. first tyme la put on make up byk2 kat muka an.. bila bangun tgk cermin terkejut tgk muka sndri. I asked my cousin not to put fake eyelashes.. hehe.. Lagipun my eyelashes da tebal.. but then I think my cousin put it wrong when she applied black eyeliner at the bottom line of my eyes.. sbb nnt nmpk kecik n garang mata ku.. xpe la.. hehe.. byk songeh lak.. tampar kang..

Ok anyway, here's the picca on that day :)










My forever best friends. Will be there when I wanted too..



Encik Tunang <3






Saturday, April 20, 2013

Anak Kedua


Tentang ANAK KE-2 dalam family..

1. ANAK MANJA EMAK ?
sebab apa-apa pun mesti dia akan diutamakan oleh ibu. ^^

2. ANAK DEGIL
Anak kedua dikatakan lebih degil, keras kepala dan tidak mendengar kata. semua dia aje yg betul.dlm ramai-ramai adik beradik dia aje yg KETEGAQ. Kemahuan dia kuat. Kalau buat sesuatu sungguh-sungguh.kalau tak nak tu, tak nak lah jawabnya, boleh dipujuk tapi selalunya tak berapa jalan.

3. TAK PANDAI PUJUK
memang anak no 2 ni dia tak pandai pujuk makwe or pakwe dia. (ciannn)

4. BERCINTA
Dia kalau bercinta, sangat setia dan sanggup berkorban. :D

5. HITAM / PUTIH
Apa yg dikatakan semua dipegang. Kalau hitam, hitam lah kalau putih, putih lah. Degil tak boleh toleransi.

6. HATI
Anak no 2 ni juga nampak aje keras tp hati dia lembut. SATU lagi pe'el dia, dia tak boleh ditegur.

7. BERDIKARI
Very independent.memang betul.tp kalau terlebih
independent pun payah.mudah bergaul.very take care.

8. ARAHAN
Anak no 2 ni juga dia payah nk terima arahan.dia lebih suka buat hal sendiri pendek kata tak boleh kerja ngan orang.

9. PEMAAF & CARING
tidak dinafikan anak no 2 ni pun pemaaf dan caring.TAPI awas jangan bagi diorang marah kalau diorang marah faham saje lah.

10. PAKAIAN
Nak semua up to date.semua nak kemas.

_________________________________________________________________________________


Ok dalam 10 facts above, antara yg sama tu sume sama dgn aq except no.3. Sebab aq memang pandai pujuk org. You know what? I think second daughter/son ni orgnya romantic. 

Haha.. sebab aq taw aq ni mmg romantic. Tapi ada gak no.2 x romantic so I might say, romantic depending on certain people la. 

Monday, April 08, 2013

Miss Vintage Shop


Anyone looking for retro clothes? Miss Vintage has the solutions. The clothes here is not a brand new item.
If you're looking for a brand new one, this is not the place, savvy?!
Although it is not a first hand item, but the clothes still looking good and they're all imported clothes from US, UK, Japan and Korea.

Price range RM10-RM30

1st Floor,31-1,Jalan Bandar Rawang 12,
48000 Rawang, Selangor 
(NEAR OLD TOWN,PAPA RICH,BANK ISALAM)

Mon - Sun: 11:00 am - 8:00 pm

You can also buy via online.