Posts

Showing posts from June, 2013

Foods

Image
Ying Yong from Mohammad Chow Restaurant Location: Damansara Perdana



Hawaiian Chicken and Seafood Pizza from Pizza Hut Location: ???


Salmon Teriyaki Bento Set from Food Republic (Food Court) Location: One Utama

Buttermilk Chicken at Food Court Location: Tesco Cheras
 Karipap/Curry Puff from IKEA Location: Mutiara Damansara
Super Delicious Nasi Ayam Kukus from Street Stall  Location: Kg. Sungai Tangkas, Bangi
   Rojak Klang at Food Court Location: Padang Jawa, Klang
 Curry Noodles Location: Papparich, Bandar Rawang


Nasi Lemak Ayam Rendang Location: Laksa Shack, Sunway Pyramid
Rojak Buah from Aunty Van Location: Damansara Perdana
 Tutti Frutti Location: TTDI Jaya, Shah Alam
Burger Bakar (dont know which one sbb tunang yg orderkan) Location: Burger Bakar Rawang, Kota Kemuning *cawangan ni x recommended coz daging dya overcooked


 Sizzling Sirloin Steak from Food Court Location: Kg. Pandan, Kuala Lumpur **highly recommended
Nasi Kerabu from Pasar Malam Location: British Malaysian Institute, …

A-dha Skincare

Image
Dulu aku ada tulis testimoni tulis pasal Produk A-dha. Saja ja tulis.. xde niat apa pon na naek an traffic blog ke apa. Tapi tu la yg plg org skrg dok rajin nak google. Aku na bwat tajuk utk entri lg la fail an.. Ok aku buat lg sekali tntg kesimpulan menggunakan produk adha ni. 
Mula2 aku ada kan cerita mcm mana aku hampir na buang dah produk tu sebab ase mcm x seswai utk muka aku.. tp syg sbb beli smpai harga RM140 kan.. tyme tu adha x meletop lg.. skang ni org da ramai da jual.. hahha.. seriously bila sabar guna an benda alah tu, outcome dya not bad.. naek gak la seri. 
For me dya naek an seri and kembalikan warna kulit asal aku. Aku x taw na ckp dya putihkan ke x sbb sememangnya aku jenis kulit cerah. Tapi sebelum ni putih yg kusam la. So muka aku nmpk buruk and jenis kulit cpt sunburn even kjap je dok kat matahari..

Gamba ni aq x edit lgsg, no contrast color ke, brightness ke aku x edit.. fresh dr hp.. mmg x makeup apa cuma yg gmba after pkai lipstick ckit.  Kalo dlu bedak compac…

Scarfischia The Shopping Online Shop

Image
https://www.facebook.com/scarfischia
This is the second page of my own blogshop anyway. Because previously I have 2 fb accounts, so to make it easier, I created this page so I can manage the page in a faster way.

This is the pre-order basis. Because I'm testing the market first and also sbb budget still not enough as I am going to get marry in this end of year ;P So a lot of money I really need to save. Ok, you can click on the picture above to view the long shawls. The material already written beside the shawls.

So anyone that may be interested to buy the xl shawl / wide shawl / long shawl / bawal shawl you can go to my Scarfischia's page. Okay..

I'm selling 1 piece for RM30 with free postage. Anything, you can pm me at my Scarfischia's page :)


Collagen in Beauty Product

Actually there is no collagen in beauty product. Kadang2 kita baca produk tu tulis with collagen. Sebenarnya collagen ada dalam badan kita. Kolagen tidak boleh didapati begitu saja. Anda tidak boleh mendakwa anda mendapat kolagen dengan memakan 'kolagen' atau memakai produk yg mempunyai kolagen. Ia tidak semudah itu. Jika ada orang mendakwa sedemikian, dia mungkin berjenaka atau dia tidak pernah belajar ilmu biologi.

Kolagen dihasilkan dari dalam tubuh kita dan TIDAK BOLEH DIDAPATI DARI LUAR. Untuk memastikan tubuh kita menghasilkan kolagen, kita perlu mengambil makanan-makanan yang boleh membantu penghasilan kolagen secara semulajadi. Makanan yang boleh membantu penghasilan kolagen ialah sumber vitamin C seperti buah-buahan citrus, sayur-sayuran, tomato, keju, soya, asid amino, ikan dan telur. 

Maixara C Sential

Image
Just bought Maixara C Sential yg tgh hot n meletop skang ni eh.. Na makan bukan na putih lgpon mmg aku da puteh an :P Just na hilangkan kulit kering ni.. Xtaw napa sejak last year kulit byk kering..  Sobbss..
SO bought Maixara at RM78 and yg Aura White tu bukan aku pnya.. Tu mak aku punya. Yg len2 tu yg korg nmpk tu semuanya freegift. Sebab purchased dr org sama byk kali n kami purchased Aura White 2 botol n Maixara 2 botol.
But sorry I dont know ni penjual mana satu hahaha... sbb my sis yg start beli dlu.. Ktorg juz tumpang order. Baru je 2 ari start makan Maixara. Kalo berkesan aku tunjuk la result tapak kaki :P




Hantaran Wishlist

Image
Antara wishlist utk hantaran kawen nnt.. hopefully semua dpt.. especially camera tu sbb afraid tyme tu Malaysia x jual =,=
Perfume xtaw lg na beli perfume apa.. haha.. tp mmg na beli la sbb mmg suka pakai perfume..
Telekung from Bella Ammara tp geram jek.. na beli je da sold out. Durhhh~

Ni wajib nak :D

Elianto make up set. But normally I dont stick to one brand only. Campur2.. Selalu beli brand Elianto, Essence and Etude House.
Purse from Fossil ni lawa.. nak.. sbb mmg na tuka purse 3 tahun lepas yg da rupa apa tu..
Polaroid Z340 na beli skrg pon bole.. tp kene tggu la. Kang x smpai waktu kawen, da haru da camera ni.. haha..