Posts

Showing posts from November, 2013

Steps to My Big Day

Image
Hantaran utk lelaki 100% done by me. Trays pinjam from Mak Long. Alhamdulillah rezki nak kawen ni makin melimpah.
Aku dr dlu x penah anggap rezeki ni sbb aku yg cari ke apa. Aku rasa ni semua Allah hulur. Mmg lambat tp once kte bersabar kte akan dpt benefits dr apa yg kte jabgka. Jgn pernah mengeluh asal Allah x bantu aq. Dya bantu tp kte je x perasan.
Then bila bersedekah tu biarlah ikhlas. Niat dlm haty na dpt pahala bukan na dpt balasan ok. Da memberi jgn mengungkit. Tu sahaja. And then jgn kedekut. Kte beri harta kita sedikit kpd org kte x jd miskin pon malah Allah pndg tu sbg sedekah.

Doorgift

Image
Hye, hari ni na share tentang doorgift ckit. Ada dua, satu tin and another one paperbag. Dalam tin letak biskut gula and paperbag lak letak kek, gula2 ngan tam-tam. Aku dlu cadang na beli buku yasin/doa2 bagi kat guest tp ayah ckp bg biasa2 je laa.. haha. na beli yg mahal2 xya la kot. Ikotkan aku xnk wat doorgift since bg makan tetamu pon da ckup bg aq.

Gamba bawah gamba inspired by je.. gmba yg da seap nnt2 la aku bubuh. Sebab x seap isi lagi..









6 Weeks To Go

Cant believe that there is only 6 weeks left. Huahhh.. Ya Allah. Can I be a good wife to my husband?? Loving him to respect him treat him well and hear whatever thing he says/ asked me to as long as it is not disobeying Allah rules.May Allah ease our journey on getting the Halalan toyiban status. No more boy friend girl friend.Love her? Meet her parents, get engaged and marry her.That's what he did. How fast huh..