BORONG BARANG DARI CHINA?

Monday, March 31, 2014

Introduction to CIMB Wealth Advisor - Unit Trust







CIMB Wealth Advisors was incorporated in 1990 and has since then grown into one of the largest retail distribution arms in the financial services industry with a dynamic sales force of about 4600 FiMM (formerly known as FMUTM) registered consultants and financial planners.

CIMB Wealth Advisors offers investment and financial planning advisory services through the distribution of best of breed mutual funds and other innovative products across asset classes from reputable fund houses. We create value for customers through our work value of “forward thinking”. We do this by being able to anticipate customer investment needs with the best selection of innovative products and professional advice. Our philosophy is to create value for our customers; to enable our people to be true professional advisors; and to have integrity to speak and act honestly and sincerely to allow our customers to entrust their business to us. 

CIMB Wealth Advisors is a subsidiary of CIMB Group, housed under Group Asset Management. The synergy from the integration of the companies under the Group Asset Management brings together a powerful range of strengths that enable the development of innovative products distributed through multiple channels. -cwa-

http://www.cwealthadvisors.com.my/


Investment type: Monthly / Lump Sum 

*Can be invest by Cash / EPF account 1 


This is a long term investment plan for at least 3 years. Please don't expect to have the increment in your investment for the short period of time. This is not SKIM CEPAT KAYA ;)

Sesiapa yang suka menabung utk masa depan, silalah menabung sekarang dengan unit trust cimb. Atau you all na simpan duit utk kawen?? Bole je.. actually in 1 year pon bole nmpk hasil but I cant guaranteed you the potential percentage return is high. I repeat, at least 3 years!!



Yes!! Bukan saya yang untung tapi anda. Saya cuma orang yg memperkenalkan anda kepada pelaburan. Bayangkan dihari tua anda, anda tidak perlu pening kepala memandangkan anda punya dua simpanan tetap iaitu dr EPF dan juga unit trust. Kos hidup kita pada masa akan datang bukannya sama seperti sekarang.

Don't hesitate to call me at no. 014 7337 647












Saturday, March 22, 2014

New Job

Getting another job when I really have a thing that I love to do?
My husband says "Yang, amek je la gaji pon tggi dr abg mana aci.. mana ada diploma gaji mcm tu. CWA tu bwat la part time ok. Kumpul pengalaman dlu kerja.. nnt pas da setahun ke setahun setengah ke berhenti pastu na bwat CWA tu bwat la ok.."

Oh my.. dont know how to say. Speechless. I pray I will never get this job. But then the Director called me, "Hanun congratulations. You're accepted to be one of our employee. Your position as Associate Researcher..bla bla bla.."

Nothing much to say. Alhamdulillah. I even cried not because Im happy kakkaa.. I cried because I am confuse. There is a thing Allah wants me to see and experience it. Thanks Allah for the opportunity.

I'll be reporting on 31st March. Thank you Allah. You're the greatest.

Monday, March 10, 2014

Wedding of H&M

Pada tanggal 21 December 2013 pada jam yg aq sendiri kurg pasti,
Aq dinikahkan dirumah manis rumah. Sesungguhnya perasaan aku tyme tu
xde rasa apa2 even dup dap dup dap pon xde. Why eh?! =/
Cuma 1 aq risau, risau kat c hubby kesayangan ku tyme dya akad sbb aq taw dya jnis kelam kabut. hehe..
Tu dok tgk jer dya tyme akad tu dya ni ok ke idok..
But Alhamdulillah everything is going fine dgn sekali lafaz. lol..


Wedding card created by my lovely high school friend, Ateq


Pelamin by Azmah Ahmad Wedding Deco 
Katering provide pelamin sbnrnya, tapi aku xnak sbb taw pelamin katering bwat mmg x up to date :P

Bilik pengantin hanya dihias dengan cadar baru, bantal Mr&Mrs and bunga lavender

My high school friends.
Ni rombongan pertama yg sampai. Tyme ni da pakai baju sanding da.. even x bersanding na gak ckp baju sanding. Baju sanding dgn baju nikah  lelaki+perempuan tempah. 
Jahit dgn c Mariam tailor kt seksyen 7 shah alam.
Dya ni jahit mmg kemas then labuci ke manik nnt ada pondan yg akan bwat. Mmg lawa dya wat jahit manik.. Tp c mariam ni payah ckit dya suka wat baju ketat2 aq x suka ketat. Slalu bercanggah ler ngn dya ni and dya jnis cpt lupa so kene slalu follow up. Mak2 datin slalu jahit ngn dya. Updah 2 helai baju ni RM1300. X masuk kain dan lace.

Kalo na jimat bole je amek baju yg katering bg seap. Korg bole je amek pakej skli sewa baju ngn  mak andam tp aq mcm biasa aq xnk. Baju bertandang je aq dan munir beli seap.. pakai utk kenduri bertandang belah Perlis. 

Make up done by Kak Dila , cousin belah mak. For me dya mekap lg elok dr yg MUA kat perlis tu mekap.
Inai lak mula2 na upah org wat inai tu dtg umah. Tp mahal sgt 250MYR x sanggup habiskan ratusan rggt utk inai 10rggt. If dtg spa dya MYR90 je tp malas.. so inai homemade aje la kte ea. Jimat..

Cousins from the father's side.
Also new family member yg bertudung hijau baru juga bernikah bulan April last year.

Relatives from Medan Indonesia. Baju mint gelak besar mak aku ;P



                                          
My Anabella yg suka meleter tp suka menolong :D

My superb girlfriends!! My wedding is less fun without them :'D

Waktu ijab dan kabul dijalankan. After that, they asked me,
 "Setuju x?" - Aku jawab sambil malu2 "Setuju laaa.."

Bestttt moment in my life. Moga Allah panjangkan jodoh kita sehingga ke jannah

He brights my day

Masa ni banyak sangat orang segan na posing lebih2

Yes, the DIY photobooth. Done by me. Deco by my sis.

Hadiahhh.. ouchhhh thx guys for the presents :')
And the sadaqah from the cousins I really appreciated it.
Sama ada dlm bentuk pertolongan mahupun dana berupa duet hee..
Much love :*

Ok, first thought of this big wrapped present was a stove kitchen lol~
Kemaen suka lg hubby dpt tv. 
Cousins and aunty from my father's side bagi.
You know who you're!!


 last but not least, to friends that came to my wedding. Mmg x menang tgn woi na layan korg semua.
I even declined my Uncle Ki's request(photographer) to snap at the outdoor .
Sebab aq na layan korang na jumpa korang na sembang dgn korang even na bergambar dgn korg semua.
And plg pelik aq lak yg amek gamba guest eh =,='
Pggl aku pengantin plg sempoi.. dok bersila pulak tu kat bwh sbb kwn2 aku kongker pelamin..

Wedding day ni mmg it's all about us.
Tp in the same time, ikutkan yg sunnah,
Pengantin yg kene layan tetamu. 
I was so happy and then sebabkan terlalu menghargai sgt smpi lupa na ambek gmba dgn fmly 
sbb korg2 x putus2 dtg.. smpi ke malam habaq hang..
Mmg byk yg terlepas pandang.

1. Tak berarak sedangkan da bwat bunga manggar dgn sewa payung
2. Bersanding mmg xnak bwat sbb ayah x kasi. Aq sdri pon x terpk..
3. x amek gmba dgn whole fmly termasuk semua sedara mara..


Apa pun terima kasih yg teramat banyak kpd yg hadir memeriahkan majlis. Segala pemberian yg diberi yg berbentuk wang, hadiah atau pertolongan adalah sadaqah dr anda untuk kami.
Terima kasih Ya Allah sebab kurniakan kesenangan dan kemudahan untuk menjalankan majlis ini.
Even musim tengkujuh tp pada hari tersbut cuaca baik dan cantik.

Terima kasih atas pertolongan semua. Terima Kasih Allah atas rezeki untuk menjalankan majlis ini.
Saya doakan anda semua yg hadir dilimpahkan rezki sama ada dlm bentuk kewangan, anak mahupun apa2 la bentuk2 nya ya..

Love u olsss..