BORONG BARANG DARI CHINA?

Thursday, July 03, 2014

All New Honda City


My first ever car. Memang dah lama teringin nak ada kereta baru. At first, Im targeting for Lancer. Dapat second hand pon kira ok la kan haha.. sebab mmg da berkenan sgt. Then aq calculate blk compare ngn Honda City 2014 yg baru kua tu. Lebih kurang sama je utk pay for the monthly instalment. So, terjadilah dimana aq pergi ke Honda showroom di Sungai Buloh. Kat Sg Buloh ni showroom dia besar. Seap skali dgn servis centre.

Dan aq bayar duet booking. Memang da tnya da suami aq dlu. Amacam? Dia pon ok je so.. aq booking warna putih. Sebab aq taw konpem laki aq na warna putih because that is his favourite colour. Ada banyak specs utk All New Honda City. Got 4 specs, S , S+ , E and V. Plg mantap mmg V, luar dya x byk beza dgn spec laen. Utk spec S+ , E and V, persamaan dya  using shark fin antenna. Rim Alloy. Utk E and V, door handle dya chrome. S and S+ warna body kereta shj. Then utk rim V lak dya yg mahal ckit la.. xtaw na ckp apa.. bentuk sama tp mcm shining2 haha.. 

Bole tambah Modulo bodykit. Tapi aq tgk kalo tambah pon x berapa banyak beza lgsg. Yg initial pnya da ckup lawa. Cuma xde spoiler laa.. Utk V spec tu mgkn korg leh tgk video kat page HONDA MALAYSIA

So kira dpt honda city pon is enough. Aq xnk mnx lebih2 pon. Bersyukur je laa.. even aq taw ada org ckp, "Alah.. honda city je"  . Well, it's our own money. Nak harapkan kereta besar, pandai la aq nak ukur baju dibadan sendiri. Kereta besar sgt pon nnt xde duet na belanja2 shopping wat pe. Shopping tu penting haha. Utk kereta ni, laki aq yg support tp aq pakai bawa g keje. Dya just drove his beloved car yg satria tu la. Hee.. Duet muka ritu pon dpt sbb jual kereta myvi yg aq da guna since GMI.

Apa pun, terima kasih kepada suami aku. Sayangggggg gila vavis ni kat dya.. sbb dya x kedekut pon dgn aq. Kdg2 aq mnx support apa2 brg aq tingin na beli, mesty dya support. Tacink lak tbe2.. huahhhhhh  T__T

Tuesday, July 01, 2014

Bawal Saree Batch 3 by Scarfischia

Batch 3 utk saree scarf dah pun keluar.
Lama x update blog

Ok sesape minat boleh la ke 

Instagram

atau 

Facebook

Semua design ni mmg limited. So, first pay first serve.
Semua price excluding postage fee

Size: 1.1m x 1.1m approximately

 RM28

  RM28

  RM28

  RM28

  RM28

  RM28

  RM28

  RM28

  RM28

  RM25

  RM25

 RM25