Skip to main content

All New Honda City


My first ever car. Memang dah lama teringin nak ada kereta baru. At first, Im targeting for Lancer. Dapat second hand pon kira ok la kan haha.. sebab mmg da berkenan sgt. Then aq calculate blk compare ngn Honda City 2014 yg baru kua tu. Lebih kurang sama je utk pay for the monthly instalment. So, terjadilah dimana aq pergi ke Honda showroom di Sungai Buloh. Kat Sg Buloh ni showroom dia besar. Seap skali dgn servis centre.

Dan aq bayar duet booking. Memang da tnya da suami aq dlu. Amacam? Dia pon ok je so.. aq booking warna putih. Sebab aq taw konpem laki aq na warna putih because that is his favourite colour. Ada banyak specs utk All New Honda City. Got 4 specs, S , S+ , E and V. Plg mantap mmg V, luar dya x byk beza dgn spec laen. Utk spec S+ , E and V, persamaan dya  using shark fin antenna. Rim Alloy. Utk E and V, door handle dya chrome. S and S+ warna body kereta shj. Then utk rim V lak dya yg mahal ckit la.. xtaw na ckp apa.. bentuk sama tp mcm shining2 haha.. 

Bole tambah Modulo bodykit. Tapi aq tgk kalo tambah pon x berapa banyak beza lgsg. Yg initial pnya da ckup lawa. Cuma xde spoiler laa.. Utk V spec tu mgkn korg leh tgk video kat page HONDA MALAYSIA

So kira dpt honda city pon is enough. Aq xnk mnx lebih2 pon. Bersyukur je laa.. even aq taw ada org ckp, "Alah.. honda city je"  . Well, it's our own money. Nak harapkan kereta besar, pandai la aq nak ukur baju dibadan sendiri. Kereta besar sgt pon nnt xde duet na belanja2 shopping wat pe. Shopping tu penting haha. Utk kereta ni, laki aq yg support tp aq pakai bawa g keje. Dya just drove his beloved car yg satria tu la. Hee.. Duet muka ritu pon dpt sbb jual kereta myvi yg aq da guna since GMI.

Apa pun, terima kasih kepada suami aku. Sayangggggg gila vavis ni kat dya.. sbb dya x kedekut pon dgn aq. Kdg2 aq mnx support apa2 brg aq tingin na beli, mesty dya support. Tacink lak tbe2.. huahhhhhh  T__T

Comments

Popular posts from this blog

Persiapan ke Hospital

Due sudah makin hampir. Around 4 weeks, Insyallah. Hari ni terdetik nak kongsi persiapan ke hospital. Sebab takut kalut time kat spital sana.. Aku insyallah akan bersalin di Hospital Sungai Buloh. Dekat sangat dengan rumah.. Dlm 3km je. Tp jarak hospital ni dr rumah aku di Shah Alam jauh lah. Moga Allah permudahkan semua urusan utk apa yg bakal berlaku nanti..
Hah inilah persiapan utk si ibu nanti. Dah siap label dgn packing. Nanti senang arah org nak ambil apa2 brg dalam beg.. Bawa baju yg berbutang, panties pakai buang jenis cotton, pad (not in pic), tuala mandi, toiletries, nursing bra, breast pump, socks and kain batiks etc etc etc..
Utk baby kami.. Hihi.. Bawa lebih ckit sebab takut ada kotor ke.. Apa2 ke.. Just standby je.. Bawa benda basic, mcm baju, diapers, topi, swaddle, napkin, mitten n booties etc. mcm biasa, mmg dah label siap2 utk kemudahan si pencari.. Hehe.. Semua ni dah sumbat dalam beg baby..

Hurmm.. Mcm2 lagi benda lain kene bawa. Yg penting buku merah jgn lupa bawa se…

Persiapan Kelahiran Baby

Hi semua..
Lama sangat2 ni x update blog. Sebabnya dah pindah ke rumah sendiri. So xde lappy dan wifi. Hehe.. Nak guna data hp rasa syg.. 
Setelah sekian lama menanti, dapat juga merasa membuat persiapan utk zuriat sendiri. Biasalah anak pertama mestilah kita usaha nak bagi dia yang terbaik. Terbalik pulak dgn laki aku, dia lg murah lg bagus 😂
So kami scan jantinanya.. Baby BOY!! Seperti apa yang telah aku agak.. Alhamdulillah..

Ini antara persiapan baby boy kami..
Ni order from Bantal_Geboo ig. X igt nama full haha.. Cantek.. Pueh hati la kiranya bila dapat kan.. 
Barut baby ni ada pelbagai size. Mak aku jahitkan utk cucu dia ni. Cucu pertama biasalah tu hehe.. 
Baju baby from Next UK. Cantek sgt baju baby kat website Next. In a week dah boleh dapat dah parcel ni. NEXT UK pos via DHL. Kita bole trace kat mana parcel kita nyinggah sampailah dpt ke tangan kita. Purchase RM150 above can get free postage!!
Hah.. Yg ni aku beli online gak. Kiri, Tommee Tippee Grooming set. Complete siap thermome…

Little Caliph

Alhamdulillah, our little caliph has born to this world.
Fresh from oven 😜
Name: Hamka El Rafif Weight: 3.13kg Date: 5th October 2016 Time: 6.32am Delivery: Normal