Skip to main content

Aim List

By 2016

  • To live in our own house
  • Reduce some 25kgs in my body :P
  • To get a better job opportunity. Targetted in Shah Alam area
  • Salary range RM2500 and above
  • Have my own saving for atleast RM3000
  • Travel with husband in some few places
  • Business income minimum return of RM1000 nett / month
  • To have babies :')
  • To be healthy and wealthy!!!!!
  • To learn and try new recipes for each month
  • Be a good Muslimah and a super wife to my lovely husband <3

Comments

Popular posts from this blog

Persiapan ke Hospital

Due sudah makin hampir. Around 4 weeks, Insyallah. Hari ni terdetik nak kongsi persiapan ke hospital. Sebab takut kalut time kat spital sana.. Aku insyallah akan bersalin di Hospital Sungai Buloh. Dekat sangat dengan rumah.. Dlm 3km je. Tp jarak hospital ni dr rumah aku di Shah Alam jauh lah. Moga Allah permudahkan semua urusan utk apa yg bakal berlaku nanti..
Hah inilah persiapan utk si ibu nanti. Dah siap label dgn packing. Nanti senang arah org nak ambil apa2 brg dalam beg.. Bawa baju yg berbutang, panties pakai buang jenis cotton, pad (not in pic), tuala mandi, toiletries, nursing bra, breast pump, socks and kain batiks etc etc etc..
Utk baby kami.. Hihi.. Bawa lebih ckit sebab takut ada kotor ke.. Apa2 ke.. Just standby je.. Bawa benda basic, mcm baju, diapers, topi, swaddle, napkin, mitten n booties etc. mcm biasa, mmg dah label siap2 utk kemudahan si pencari.. Hehe.. Semua ni dah sumbat dalam beg baby..

Hurmm.. Mcm2 lagi benda lain kene bawa. Yg penting buku merah jgn lupa bawa se…

Persiapan Kelahiran Baby

Hi semua..
Lama sangat2 ni x update blog. Sebabnya dah pindah ke rumah sendiri. So xde lappy dan wifi. Hehe.. Nak guna data hp rasa syg.. 
Setelah sekian lama menanti, dapat juga merasa membuat persiapan utk zuriat sendiri. Biasalah anak pertama mestilah kita usaha nak bagi dia yang terbaik. Terbalik pulak dgn laki aku, dia lg murah lg bagus 😂
So kami scan jantinanya.. Baby BOY!! Seperti apa yang telah aku agak.. Alhamdulillah..

Ini antara persiapan baby boy kami..
Ni order from Bantal_Geboo ig. X igt nama full haha.. Cantek.. Pueh hati la kiranya bila dapat kan.. 
Barut baby ni ada pelbagai size. Mak aku jahitkan utk cucu dia ni. Cucu pertama biasalah tu hehe.. 
Baju baby from Next UK. Cantek sgt baju baby kat website Next. In a week dah boleh dapat dah parcel ni. NEXT UK pos via DHL. Kita bole trace kat mana parcel kita nyinggah sampailah dpt ke tangan kita. Purchase RM150 above can get free postage!!
Hah.. Yg ni aku beli online gak. Kiri, Tommee Tippee Grooming set. Complete siap thermome…

Little Caliph

Alhamdulillah, our little caliph has born to this world.
Fresh from oven 😜
Name: Hamka El Rafif Weight: 3.13kg Date: 5th October 2016 Time: 6.32am Delivery: Normal